Laddar...
Nymans Ur 1851

OT: Google

Diskussion i 'Diskussion' startad av rogart-63, 8 juni 2014.

 1. rogart-63
  Trådstartare

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.998
  Från:
  Vettet.
  Hur funkar google egentligen ? Man använder ju den söktjänsten en del . Men när jag söker på något t.e.x klockrelaterat får jag bara upp gamla trådar eller sidor Man vill ju gärna ha upp det som är nyast först .Men är det så att google listar efter det mest besökta sidorna ? .Finns det nåt knep?
   
 2. M.U

  M.U X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.791
  Du kan specificera sökningen mer genom att söka på artiklar som lagts till för tex en månad sedan genom att klicka på "Sökverktyg" när du gjort din sökning
   
  rogart-63 gillar detta.
 3. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.725
  Från:
  Jymden
  Fråga Google.
   
  jabla, Ernesto och MacRulez4ever gillar detta.
 4. medinfoto

  medinfoto AT-ST driver

  Inlägg:
  1.223
  Från:
  Borås
 5. Tobias Åkeblom

  Tobias Åkeblom Rebel soldier

  Inlägg:
  133
  Från:
  Luleå

  Först och främst, det tar någon dag för att google ska snappa upp nytt matrial på webben. Sedan baseras rankingen, alltså hur högt upp sidan kommer i sökresultatet på hur många inlänkningar som finns till sidan. Att sökordsoptimera en websida är en rätt omfattande åtgärd.
   
 6. rogart-63
  Trådstartare

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.998
  Från:
  Vettet.
  Problemet är ju lite när man söker efter t.e.x klockdelar eller annat som är svårt att få tag .Man vill ju inte ha upp det som alla andra sökt efter utan man letar den där speciella delen eller klockan . Har svårt att förklara hur jag menar .Så här .Jag letade ett tag efter en Tärnan Oceanographer .Sökte på det och fick upp massor av länkar . Dock alla väldigt gamla och länkar till gamla Ebayannonser där klockan var såld 2011 .Bara för att andra gjort samma sak . Jag vill hitta den där andra vägen till den nyaste upplägget .Lite som på EBay när det står Newly listed . Inte det äldsta mest besökta mest länkade .Hoppas ni förstår :eek: Bra tips dock Marcus uggla skall testa .
   
 7. Knight

  Knight Y-Wing pilot

  Inlägg:
  582
  Från:
  Stockholm
  Sök först efter något, klicka sedan på Sökverktyg och ange tidsperiod.

  När som helst som är default innebär de sidor Google anser mest relevant för sökningen. Exakt vad den relevansen innebär tar timmar att avhandla.

  google.jpg
   
  rogart-63 gillar detta.
 8. Sandkvist

  Sandkvist X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.890
  Google personalifierar sökningen efter dina tidigare sökningar osv, här är ett exempel på hur det funkar Dontbubbleus . Det finns sidor som fixar en "opersonlig" sökning till dig, vilket kan vara till hjälp ibland. Ett exempel är DuckDuckGo
   
  rogart-63 gillar detta.
 9. Knight

  Knight Y-Wing pilot

  Inlägg:
  582
  Från:
  Stockholm

  Detta stämmer. Om du däremot fortfarande vill använda Google med ett opersonligt och neutralt sökresultat på enklast möjligast vis så kan du göra en så kallad Inkognito-sökning i din webbläsare. Ctrl+Shift+N för Chrome eller Ctrl+Shift+P för IE eller FF, sök sedan som vanligt.
   
  Sandkvist gillar detta.
 10. rogart-63
  Trådstartare

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.998
  Från:
  Vettet.
  Tack grabbar och tjejer för alla tips nu ska jag sova på saken och utvärdera det imorgon .Kom gärna med flera tips .Letar Porsche stolar till 944 åt grabben oxå .Vill ju inte ha upp alla dom där som redan är sålda och borta för länge sen .Utan vill ha upp dom små annonserna som inte ännu blivit så välbesökta . Godnatt
   
 11. Sandkvist

  Sandkvist X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.890

  Har för mig att 924 har likadana stolar så det kan ju vara värt att leta efter med! Ställ en fråga på 944sverige.com och kolla deras säljes-sida. Många bygger ju banbilar på 944 så kan tänka mig att en hel del säljer stolarna :)
   
 12. Knight

  Knight Y-Wing pilot

  Inlägg:
  582
  Från:
  Stockholm

  Är det uteslutande en specifik webbplats med annonser som du vill leta igenom? Om ja kan du söka på det här viset:

  site:webbplats sökord

  t.ex.

  site:klocksnack.se tärnan oceanographer

  Google kommer då att enbart presentera sidor från den utvalda domänen som matchar din sökfras.
  Om du däremot vill leta igenom hela webben så är det enbart en specad tidsperiod enligt tidigare skärmdump som gäller.
   
 13. Sandkvist

  Sandkvist X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.890
  Lol på klädseln och vet inte om det finns kvar men hittade detta nyss! http://boxerville.se/forum/viewtopic.php?id=22158
   
 14. Floduttern

  Floduttern X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.323
  Från:
  Pescespada Island
  Attans, före mig.:D

  Ett annat tips är att du lägger till citattecken före och efter sökordet. Då söker google efter de ord du skriver in. Så när det kommer till stolarna kan du söka på t.ex "porsche" "stolar" "944" "2014". Nu är ju det en rätt nischad sökning så när det tar slut på sidor som nämner 2014, kommer allt annat som stämmer in på resten av sökorden att komma fram.
   
Mårtenssons ur Brookfield