Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Ot: lördagsmiddag

Diskussion i 'Lifestyle' startad av P-A, 27 oktober 2012.

  1. P-A
    Trådstartare

    P-A Sir Spamalot

    Inlägg:
    2.306
    Från:
    Hälsingland
    Ordnar trevlig mat här hemma en lördag som denna :)

    Först så blev det varm avokadosoppa med räkor
    [​IMG]

    Sen så blev det vintfärsbiffar (egenskjutet rådjur) med kantarellsås (egenplockat) och kokt potatis.
    [​IMG]

    Och avslutar sen med en varm hallon- och chokladsuffle.
    [​IMG]

    Det blev riktigt bra måste jag säga :)


    skickat med telefonen.
     
  2. Ministern

    Ministern Admin Admin

    Inlägg:
    18.993
    Ser och låter gott! Sköna vintagetallrikar också :)
     
  3. Chuck

    Chuck AT-AT driver

    Inlägg:
    6.148
    Mums!




    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. John R

    John R AT-ST driver

    Inlägg:
    1.410
    Förbjudet att posta matbilder så här sent ;-)!

    Nu måste jag öppna kylen och svulla!

    / John R
     
  5. P-A
    Trådstartare

    P-A Sir Spamalot

    Inlägg:
    2.306
    Från:
    Hälsingland
    Spence: När vi tog över min morfars hus så följde det med en hel hög trevligt poslin.
    Sen så samlar jag på sådant med. Det är mycket 50 - 60 - 70 tals porslin här hemma :)

    John: Det finns kvar annars, så om du slänger dig upp till Hälsingland så lovar jag att bjuda!
     
  6. Aquaracer2

    Aquaracer2 Salacious B. Crumb

    Inlägg:
    10.600
    Från:
    Skärgården
    Ser jättegott ut, marinerar du med mjölk för att få ut viltsmaken eller har du något annat tips för vilt? :)
     
  7. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.416
    Grymt! Hur gör du med sufflén? Jag gör bara dom i ugnssäkra formar? Dina såg ut som koppar och det var mycket snyggare! Eller hur gjorde du?
     
  8. P-A
    Trådstartare

    P-A Sir Spamalot

    Inlägg:
    2.306
    Från:
    Hälsingland
    Re: Sv: Ot: lördagsmiddag

    Aquaracer: jag tycker om viltsmaken. Men själva blandningen med kryddor (krossade enbär och konjak), grädde, ströbröd m.m. Gör det väldigt mjukt i smaken :)

    skickat med telefonen.
     
  9. P-A
    Trådstartare

    P-A Sir Spamalot

    Inlägg:
    2.306
    Från:
    Hälsingland
    Re: Sv: Ot: lördagsmiddag

    JacobZ: jag tar vanliga (mindre) kaffekoppar dom jag smörjer på insidan och strör med socker innan jag har i smeten och har in själva kopparna i ugnen. Funkar bra och ser trevligt ut när de står på ett fat efteråt :)

    skickat med telefonen.
     
  10. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.416
    Re: Sv: Ot: lördagsmiddag

    Åfan! Är du inte rädd att dom ska spricka? Vad kör du för värme? Jag kör själv 180-185 grader så jag har aldrig vågat köra med "vanliga" koppar. Jag kör i ca 8-9 minuter för att få den riktigt smarriga krämen i mitten lagom lös.
     
  11. Ministern

    Ministern Admin Admin

    Inlägg:
    18.993

    Viltsmaken är ju det goda!
     
  12. P-A
    Trådstartare

    P-A Sir Spamalot

    Inlägg:
    2.306
    Från:
    Hälsingland
    Nja, har man "riktiga" koppar så ska det inte vara några problem.
    De har körde med igår är ganska tunna från 70-talet och riktigt keramik klara värme väldigt bra.
    Jag körde på 190 grader i 8 - 9 minuter, de bler väldigt fluffiga och trevliga måste jag säga. Men till nästa gång ska jag ha aningen ljusare choklad, hade 70% nu och 60% blir nog lite bättre mot hallonen tror jag :)
     
  13. P-A
    Trådstartare

    P-A Sir Spamalot

    Inlägg:
    2.306
    Från:
    Hälsingland
    ja, det tycker jag med, jag gillar verkligen det med.
    Hare däremot har jag hört att man borde lägga i mjölk men det är väl upp till var och en...

    Fördelen med jakt är att jag nu har 45kg älg och 15kg rådjur i frysen bpde stekar och färs.
    Sen så köper vi även riktigt bra ekologiskt kött här lokalt så vi har 30kg nötkött med. Så man behöver ju inte svälta i vinter direkt :D
     
  14. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.416
    Se där ja!

    Låter bra. En variant som jag kör ibland är att blanda typ 85% choklad med den vanliga mörka men bara vända i den mörkaste chokladen så att det blir som en tunn rippel med mörk choklad i den lite ljusare (men fortfarande mörka) chokladen!