God kväll,
Tänkte tipsa om ett recept på en god kålbaserad pytt-i-panna med en touch av vilt.
Receptet nedan räcker till fyra rejäla portioner plus en lunchlåda till en stackars statsanställd.
Inköpslista:
Ett halvt kg renskav (2x240 gr djupfryst om man inte har kontakter i den delen av Sverige där man tjuvskjuter ren)
700-800 g kålrabbi (åtminstone på Daglivs Fridhemsplan skrattar inte personalen om du frågar hur fan kålrabbi ser ut)
2 röda paprikor
2 gula lökar
Fett att steka i
Rödvin att stärka sig med
Salt och svartpeppar
Fram med kniven och tärna upp kålrabbin, ta ur och hacka paprikan i grova bitar och hacka löken så att den matchar resten.
Matlagning och blodvärde blir alltid bättre av rödvin.
Fram med gjutjärnet.Ser du rosten Aurum?
Fräs renskaven under några minuter så att den får en schysst yta.
Plocka upp den och hysta i de andra grejorna (kålrabbin, paprikan och löken).
Stek lite aggresivt på hög värme någon minut tills de fått lite färg.
Jag bjuder på ett par bonusbilder av min Seiko 6105-8000 för att den är så snygg.
Sänk tempen och fortsätt steka grejorna under omrörning i omkring 10 min. Se till att det inte är för varmt.
Kolla av att kålrabbin (kålrabbinen i bestämd form?) börjar bli mjuk men fortfarande har en tydlig spänst när du tuggar den.
Lägg renskaven på en skärbråda och skär upp den i bitar som lirar med resten av grejorna i pannan.
I med renskaven och värm hela härligheten. salta/peppra efer behag (eller läkarordination för er med högt blodtryck).
Stek ett par (ekologiska) ägg per skalle, lägg upp på tallrik och du är hemma.
En del kanske tycker att Dijonsenap och viltsmak inte funkar men testa. Jag gillar definitivt kombon.
Dottern som häller HP-sås på det mesta har jag dock svårt hålla med.
Smaklig spis. Receptet har jag snott rakt av från en kokbok av Fredrik Paulun. Så jobbar jag.
En sista reflektion efter att ha läst Aftonbladet på nätet under matlagningen:
Ingen kan väl tro att Magnus Hedman har intellektuell kapacitet nog att ha läst alla böckerna i bokhyllan på bilden?
Är han hemma hos någon annan, alternativt har han köpt böckerna på Myrorna för att imponera på sina "tjejer" eller sin kran?
Resultatet från derbyt skiter vi i att kommentera.
Trevlig kväll
JoberMan
Tänkte tipsa om ett recept på en god kålbaserad pytt-i-panna med en touch av vilt.
Receptet nedan räcker till fyra rejäla portioner plus en lunchlåda till en stackars statsanställd.
Inköpslista:
Ett halvt kg renskav (2x240 gr djupfryst om man inte har kontakter i den delen av Sverige där man tjuvskjuter ren)
700-800 g kålrabbi (åtminstone på Daglivs Fridhemsplan skrattar inte personalen om du frågar hur fan kålrabbi ser ut)
2 röda paprikor
2 gula lökar
Fett att steka i
Rödvin att stärka sig med
Salt och svartpeppar
Fram med kniven och tärna upp kålrabbin, ta ur och hacka paprikan i grova bitar och hacka löken så att den matchar resten.
Matlagning och blodvärde blir alltid bättre av rödvin.
Fram med gjutjärnet.Ser du rosten Aurum?
Fräs renskaven under några minuter så att den får en schysst yta.
Plocka upp den och hysta i de andra grejorna (kålrabbin, paprikan och löken).
Stek lite aggresivt på hög värme någon minut tills de fått lite färg.
Jag bjuder på ett par bonusbilder av min Seiko 6105-8000 för att den är så snygg.
Sänk tempen och fortsätt steka grejorna under omrörning i omkring 10 min. Se till att det inte är för varmt.
Kolla av att kålrabbin (kålrabbinen i bestämd form?) börjar bli mjuk men fortfarande har en tydlig spänst när du tuggar den.
Lägg renskaven på en skärbråda och skär upp den i bitar som lirar med resten av grejorna i pannan.
I med renskaven och värm hela härligheten. salta/peppra efer behag (eller läkarordination för er med högt blodtryck).
Stek ett par (ekologiska) ägg per skalle, lägg upp på tallrik och du är hemma.
En del kanske tycker att Dijonsenap och viltsmak inte funkar men testa. Jag gillar definitivt kombon.
Dottern som häller HP-sås på det mesta har jag dock svårt hålla med.
Smaklig spis. Receptet har jag snott rakt av från en kokbok av Fredrik Paulun. Så jobbar jag.
En sista reflektion efter att ha läst Aftonbladet på nätet under matlagningen:
Ingen kan väl tro att Magnus Hedman har intellektuell kapacitet nog att ha läst alla böckerna i bokhyllan på bilden?
Är han hemma hos någon annan, alternativt har han köpt böckerna på Myrorna för att imponera på sina "tjejer" eller sin kran?
Resultatet från derbyt skiter vi i att kommentera.
Trevlig kväll
JoberMan