• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

OT: Tips på matlagningsrecept

JoberMan

Politruk
2-Faktor
God kväll,
Tänkte tipsa om ett recept på en god kålbaserad pytt-i-panna med en touch av vilt.
Receptet nedan räcker till fyra rejäla portioner plus en lunchlåda till en stackars statsanställd.

Inköpslista:
Ett halvt kg renskav (2x240 gr djupfryst om man inte har kontakter i den delen av Sverige där man tjuvskjuter ren)
700-800 g kålrabbi (åtminstone på Daglivs Fridhemsplan skrattar inte personalen om du frågar hur fan kålrabbi ser ut)
2 röda paprikor
2 gula lökar
Fett att steka i
Rödvin att stärka sig med
Salt och svartpeppar


Fram med kniven och tärna upp kålrabbin, ta ur och hacka paprikan i grova bitar och hacka löken så att den matchar resten.
87E0146F-29A9-4B8F-97BD-5DFDBB6606C9-19226-0000166CBEA650C2.jpg


Matlagning och blodvärde blir alltid bättre av rödvin.
7654D497-64F4-4C53-B04C-C7107DF42184-19226-0000166CB89C6A9F.jpg


Fram med gjutjärnet.Ser du rosten Aurum?
22291F39-9385-4176-98E9-EFF07AFC5B55-19226-0000166CB25FB816.jpg


Fräs renskaven under några minuter så att den får en schysst yta.
BB405D5E-2A78-4866-837B-1CA239E3BEEC-19226-0000166CAC76505B.jpg


8650DD65-268B-4E8E-8E18-B4BBAC93C8DC-19226-0000166CA0CBC613.jpg


Plocka upp den och hysta i de andra grejorna (kålrabbin, paprikan och löken).
2E46A3B7-3A15-494C-911A-75770F398884-19226-0000166C98A4F63B.jpg


Stek lite aggresivt på hög värme någon minut tills de fått lite färg.

Jag bjuder på ett par bonusbilder av min Seiko 6105-8000 för att den är så snygg.
BD957E2E-5209-4EAC-A522-3337E55E1343-19226-0000166C8D28BC0C.jpg


6829D457-053C-45AE-9716-290892D5A6AC-18023-000015223F614E8D.jpg


Sänk tempen och fortsätt steka grejorna under omrörning i omkring 10 min. Se till att det inte är för varmt.

Kolla av att kålrabbin (kålrabbinen i bestämd form?) börjar bli mjuk men fortfarande har en tydlig spänst när du tuggar den.

Lägg renskaven på en skärbråda och skär upp den i bitar som lirar med resten av grejorna i pannan.

I med renskaven och värm hela härligheten. salta/peppra efer behag (eller läkarordination för er med högt blodtryck).
98140A4E-0B4A-4FE3-B925-CF8EBD0B9586-19226-0000166C8721210E.jpg


Stek ett par (ekologiska) ägg per skalle, lägg upp på tallrik och du är hemma.
9B9D4BB7-101F-49C4-9AEC-D7EE6C64EC0C-19226-0000166C80EC3D48.jpg


En del kanske tycker att Dijonsenap och viltsmak inte funkar men testa. Jag gillar definitivt kombon.
0257B953-0C45-400C-8F1D-7CB55B498158-19226-0000166C7A833E8F.jpg


Dottern som häller HP-sås på det mesta har jag dock svårt hålla med.

Smaklig spis. Receptet har jag snott rakt av från en kokbok av Fredrik Paulun. Så jobbar jag.

En sista reflektion efter att ha läst Aftonbladet på nätet under matlagningen:
Ingen kan väl tro att Magnus Hedman har intellektuell kapacitet nog att ha läst alla böckerna i bokhyllan på bilden?
C892F6BA-659F-4277-A9EE-C95B8545B55C-19226-0000166C70B68AD1.jpg


Är han hemma hos någon annan, alternativt har han köpt böckerna på Myrorna för att imponera på sina "tjejer" eller sin kran?

Resultatet från derbyt skiter vi i att kommentera.

Trevlig kväll

JoberMan
 

Denke

Brännström
Moderator
Pledge Member
2-Faktor
Det är inte böcker i Hedmans hylla....det är DVD-boxar... :lol:

Bra recept! Vi vegetarianer byter renskaven mot potatis... :mrgreen:
 

Aurum

Harsh but fair
2-Faktor
JoberMan skrev:
Fram med gjutjärnet.Ser du rosten Aurum?

Man ser att den bilden är photoshoppad! Men ärligt, det ser ut som emaljen är chippad? Lurigt men sant om ingen blästrat Le Creusetgrytan.

Kom dock på att jag glömt en sak... Fet dinka!
 
Topp