Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

OT: Tips på snygga skjortor av hög kvalitet!

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Norrlänningen, 2 januari 2013.

 1. Norrlänningen
  Trådstartare

  Norrlänningen AT-ST driver

  Inlägg:
  1.024
  Eftersom att de flesta på detta eminenta forum har den goda smaken att bära vissa kvalitetsur *host-rolex*, så förutsätter jag att ni även har stor koll på fina skjortor av hög kvalitet. :lol:

  Idag har jag använt en del skjortor från Dahlin (klanka inte ned på min smak nu tack, detta har hängt med länge nu). Vissa av dem har fungerat bra, andra mindre bra. Det saknas tydlig märkning på vilken skjorta som tillhör vilken serie och vilken materialkvalitet den innehar. Detta gör det jättesvårt att köpa en skjorta med liknanade kvalitet från samma tillverkare. Ena skjortan håller utan problem tio tvättar med bibehållna färger och passform. Andra blir totalt förstörda efter första tvätten, och det finns inget som avslöjar att den ena skjortan fungerar och den andra inte fungerar. Jag följer naturligtvis tvättråden till punkt och pricka.

  Anledningen till varför jag trivts i Dahlins skjortor är för att passformen har varit slim, men inte jätteslim. Samt att kragen varit snygg och materialet i vissa fall varit väldigt tunt och svalt.

  Nu söker jag alltså tips på fler snygga skjortor.
  ~75% av mina skjortor bär jag utanpå jeansen (jag är inte 30 ännu), varpå jag gärna söker lite kortare skjortor. Men jag är intresserad av andra också.

  Det jag värderar högst är skjortans komfort, alltså hur sval den är. Den ska vara mjuk och följdsam.
  Jag välkomnar skjortor av högre kvalitet och jag känner att 2500:- är min smärtgräns för vad en fin skjorta kan få kosta.

  Tips mottages med glödje, :)
   
 2. Gavve

  Gavve Greven

  Inlägg:
  3.476
  personligen tycker jag att det är ett helgerån att bära något annat än button down skjortor i oxfordtyg "utanpå" jeans. Kan du leva med att var och varannan snorunge sportar Ralph Lauren är dessa rejält vassa. Själv är jag väldigt förtjust i Ralph Laurens University-serie Rugby (säljs dessvärre ej i Sverige) då man slipper logga på bröstet. Brooks Brothers är annars ett schysst tips.
   
 3. Chuck

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  6.148
 4. Bojke

  Bojke Wicket Wystri Warrick

  Eton, Stenströms, Hackett och TM Lewin tillverkar enligt mig bra skjortor. Det sistnämnda märket har dessutom utmärkta priser. :D ---> http://www.tmlewin.co.uk/

  Annars så är det första svaret värt att läsa.
   
 5. Norrlänningen
  Trådstartare

  Norrlänningen AT-ST driver

  Inlägg:
  1.024

  Tycker du inte att oxford blir varma och stela? Jag har inte testat så många fabrikat, men det är iaf min uppfattning? :roll:
  Men jag uppskattar verkligen din kommentar angående helgerånet. Jag är från Norrlands inland och har en lång väg att gå innan jag är i land. Så regler likt denna tages tacksamt emot, jag ber er alltså att hava tålamod. :lol:
   
 6. Norrlänningen
  Trådstartare

  Norrlänningen AT-ST driver

  Inlägg:
  1.024
  Kollade lite på deras fittedkollektion och den ser väldigt fin ut.
  Är det något speciellt jag ska tänka på när jag handlar skjortor från dem?
   
 7. Gavve

  Gavve Greven

  Inlägg:
  3.476
  Tycker du inte att oxford blir varma och stela? Jag har inte testat så många fabrikat, men det är iaf min uppfattning? :roll:
  Men jag uppskattar verkligen din kommentar angående helgerånet. Jag är från Norrlands inland och har en lång väg att gå innan jag är i land. Så regler likt denna tages tacksamt emot, jag ber er alltså att hava tålamod. :lol:[/quote]

  Hehe du ska nog ta mig med en nypa salt ;)
  Tycker dock inte Oxford är stelare än några andra skjortor, funkar t.o.m att spela golf i :D

  Eton är annars ett riktigt hett tips om du inte vill ha button down och oxford.
   
 8. JohanHLM

  JohanHLM X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.012
  Har både Eton, Stenströms, TM Lewinoch Oscar of Sweden i garderoben. Svårt att säga något om passformen eftersom den är väldigt beroende på kropsformen den ska sitta på :) För min del har Eton slim fit (funkar även med contemporary) och Stenströms Fitted Body bäst passform. Oscar of Sweden och TM Lewin är lite vidare samt kortare i ärmen (åtminstone dom som finns i min garderob). Om du inte uppskattar att stryka tycker jag att Eton helt klart är bäst vad det gäller strykfritt.
   
 9. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Innan jag gick upp i vikt och var smal och fit så körde jag mycket Tommy hilfiger, otroligt sköna och bra kvalitet. Min vän var på NK under rean och köpte 2 st otroligt snygga Ralph Lauren långärmade skjortor.
   
 10. Snårtas

  Snårtas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.971
  Från:
  Västerort
  Jag är ett stort fan av Shirt Factory. Kanske lite svennebanan, men de håller otroligt bra och är lättstrukna. Den äldsta jag har i garderoben är nog 10 år gammal och har inte fransat i manschetten och inte heller tappat färg, trots regelbunden användning. Är du av normalvikt så sitter Slim Fit mycket bra!
   
  Oli gillar detta.
 11. point1

  point1 Stormtrooper

  Inlägg:
  292
  Från:
  Stockholm
  Ska först klargöra att jag inte bär Rolex. Som jag snarare förknippar med folk som har kontrasterande innerfoder och knappar än klassisk stil.

  Om du ska ha bra skjortor ska du inte titta på Ralph Lauren eller Tommy Hilfiger. Eton är ok men inte så bra kvalitet och ofta ganska smaklösa verk, med kontrastfoder och färgglada knappar. Stenströms har osköna tyger och samma problem som Eton med smaklösa skjortor. Däremot om man kan överleva med sämre kvalitet och de passar bra brukar de fungera om man väljer t.ex helvita skjortor.

  Nu till bra märken. Jag själv föredrar märken som t.ex Barba Napoli, de har en linje som heter Dandylife går att ha instoppad som utanför byxorna (vilket man inte borde ha i nästan alla fall). Mycket bättre tyger än ovannämnda märken, hantverket är också bättre med flertalet handsydda detaljer. Passformen är som man kan anta av namnet neapolitanskt. Dvs mindre ärmhål för bättre rörlighet, i övrigt vad man skulle kunna kalla slim fit.

  Andra märken som ska vara bra men jag inte provat är Finamore Napoli, Borelli Napoli, Alessandro Gherardi och Kiton Napoli. Finns såklart många fler som är bra. Ett annat alternativ kan ju vara skräddarsytt från t.ex. Napoli Su Misura.

  De flesta av dessa märken ligger under 2500 (Kiton och Napoli Su Misura över)
   
  Echo Delta och Tobias Eriksson gillar detta.
 12. JohanHLM

  JohanHLM X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.012
  Håller inte med om Shirt Factory. Har ett par sådana också som jag köpte innan jag fastna för Eton och Stenströms men tycker de är någon typ av mellanting. Bättre än de flesta märken men inte i toppen. Har inte nämnt så mycket om utländska märken. Tycker Tarraci gör bra skjortor och är värda sitt pris. Kan dock inte rekomendera La Chemise/Pasqui som jag tycker är riktigt dålig kvalitet sett till priset.
  Känns som jag håller till på fel forum, har bättre koll på skjortor än klockor :)
   
 13. Norrlänningen
  Trådstartare

  Norrlänningen AT-ST driver

  Inlägg:
  1.024


  This - I like,
  tack för ett mycket utförligt svar, nu har jag researchmaterial för resten av kvällen. :)
   
 14. point1

  point1 Stormtrooper

  Inlägg:
  292
  Från:
  Stockholm
  Kan rekommendera filmen O'mast om du vill nörds ner dig lite mer :) handlar mest om kostymer men även lite om skjortor.

  http://vimeo.com/m/16443611
   
  Julian Rex gillar detta.
 15. JohanHLM

  JohanHLM X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.012
  Vill bara tillägga att point1 har helt rätt angående skjortor runt 2 tkr. Tolkade det som att du letade efter något i övre medelklassen eller vad vi ska kalla det.

  Du hittar säkert något som klär dig!
   
 16. Gavve

  Gavve Greven

  Inlägg:
  3.476
  Ett vasst tips med din budget är ju annars att gå till något vettigt skrädderi och låta sy upp
   
 17. point1

  point1 Stormtrooper

  Inlägg:
  292
  Från:
  Stockholm
  Finns inte så många skrädderier i Sverige vilket kan vara ett problem om man vill ha en speciell husstil. Tänk på att tex brittiska skräddare är bäst på brittisk stil, skräddare från Napoli neapolitansk stil osv. Svenska ligger nog oftast mer åt brittisk stil så tänk på att välja en skräddare som är specialist på den stil du vill ha.
   
 18. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.844
  Jag köper så gott som enbart Boss, Eton och Stenströms, har väldigt svårt att hitta kombinationen passform, kvalitet och pris som passar mig från någon annan.
   
 19. Rossi

  Rossi AT-ST driver

  Inlägg:
  1.149
  Tack. Tjejens tjat efter ditt kort i tråden "hur ser du ut", so handsome, he looks like the guy bla bla...Nu kan jag kontra med att du föredar Hilfinger. :D

   
 20. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  då måste hon gilla tjockisar isåfall :mrgreen:
   
 21. Gavve

  Gavve Greven

  Inlägg:
  3.476
  just därför jag skrev att han skulle gå till en vettig skräddare, exempelvis AW Bauer i Stockholm.
  Jag antar dock att de har vad man kan kalla svensk-brittisk stil, annat vore konstigt eftersom skräddarna skolats i England. I övrigt har jag svårt att tro att skjortans egenskaper skulle vara beroende på i vilken "stil" man är specialiserad på. Däremot har detta givetvis större påverkan om man köper en kostym där skillnaden mellan olika "husstilar" är mer tydlig
   
 22. Magnlar

  Magnlar X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.055
  Från:
  Stockholm
  Kör nästan alltid Tiger of Sweden skjortor. Skitbra kvalitet och passar min passform (slim). Kostar ca 1200:- / skjorta. Har svårt för Ralph Lauren, tycker deras ser tråkiga ut.
   
 23. Lage

  Lage Rebel soldier

  Inlägg:
  175
  Jag har köpt från TM Lewin och har bara bra erfarenheter - bra kvalitet, smidigt och som sagt: svårslagna priser. Lite trist kan vara att så stor del av sortimentet är med dubbelmanschett.
   
 24. axa

  axa Rebel soldier

  Inlägg:
  166
  Jämte med TM Lewin finns Tyrwhitt som har liknande priser och kvalitet.
  Har själv beställt mina första från Tyrwhitt och väntar på leverans. :)
   
 25. Gavve

  Gavve Greven

  Inlägg:
  3.476
  Dem har helt okej skor iaf! Fulläder osv. Är väl Loake som gör dem om jag inte misstar mig
   
 26. axa

  axa Rebel soldier

  Inlägg:
  166
  Som jag förstått det så är de dyrare skorna i sortimentet tillverkade av en "seriös" tillverkare typ Loake. Tror Drönarklubben har bloggat något om detta. De har en del bra priser nu maa rea men har själv endast begränsat mig till ett första test av deras skjortor.
  Gillar man det brittiska så finns det en hel del på nätbutikernas rea... :)
   
 27. point1

  point1 Stormtrooper

  Inlägg:
  292
  Från:
  Stockholm
  Klart det är mycket viktigare med kostym, men varför gå till en skräddare och be dom göra något annat än deras husstil. Känns varken respektfullt mot dom eller speciellt smart eller nödvändigt. Även om det är mindre viktigt med en skjorta så finns det ju ändå saker som är relevanta inom skjortkonstruktion som skiljer de olika stilarna åt.

  Tror t.o.m. att det kan vara bättre att måttbeställa skjortor istället för att skräddarsy hos en skräddare specialiserad på en annan stil. Förutsatt att den som tar måtten är erfaren. Antagligen billigare och bättre.
   
 28. Rico

  Rico Stormtrooper

  Inlägg:
  470
  Jag använder Ralph Lauren slim fit. Gillar också att ha skjortan utanpå byxorna, går därför till en sömmerska som kortar ner skjortan för 150kr.


  Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
   
 29. Jonaz

  Jonaz X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.070
  Från:
  Göteborg

  +1 på den. Tips: Vingåker factory outlet. Samma skjortor till halva priset. Värt en omväg om man är i krokarna.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 30. carlanton

  carlanton X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.995
  Helt fel prisklass för TS, men jag tycker att Uniqlo gör världens bästa oxfordskjorta. Finns i flera färger och kostar typ 25 pund styck, så man kan plocka på sig ett gäng. Grym passform och inga konstiga kontrastsömmar eller annan skit som svenska tillverkare envisas med. Uniqlo överhuvudtaget tycker jag är den absolut bästa basplaggsbutiken, clean japansk design till dressmannpriser. Skjortorna och kashmirtröjorna är jämt slutsålda, så det gäller att vara där ofta. Enda butiken förutom Selfridges på Oxford Street som är värd ett besök!
   
  eriksson850 och ZQT gillar detta.