Laddar...
Erikson Urhandel

Ovanliga ur på Klocksnack

Diskussion i 'Diskussion' startad av TiE, 30 april 2016.

 1. TiE
  Trådstartare

  TiE TiE Bomber Premium

  Inlägg:
  4.457
  Detta skulle kunna platsa i tråden om våra samlingar men jag vill vinkla den lite mer mot ovanliga klockor.

  När jag hade min blåtavlade tvåtons Rolex Sub 16613 kände jag det att den var sjutton så fin och satt perfekt på armen, MEN det var definitivt inget jag var ensam om. Kanske någon i och för sig observerade att man hade en snygg Rolle på armen, men det var ändå ingen som kommenterade det. Var detta då JAG? Egentligen inte. Tittar man på vad jag samlat på mig under de senaste 8 åren så kännetecknas det snarare av udda klockor. Inte mainstream. Klockor som jag kan njuta av själv och som jag då vet inte sitter på var mans arm.

  Nackdelen med det är ju naturligtvis svårigheten vid eventuell avyttring. Det är svårt att hitta köpare. Därför blir man en samlare.

  Nu tänkte jag med denna trådstart, att vi kunde ha ett ställe att lägga upp våra kort på mer udda klockor. Jag tänkte presentera mina (åter igen, kanske lite tjatigt) för att höra om det finns fler på forumet. Då får ni gärna lägga upp bilder på era tvillingar.

  Men lägg också upp bilder på era ovanliga ur, så får vi sedan se om det finns fler.

  Egentligen började det med Breitling. En tvåtons Chrono Cockpit som på den tiden, tillverkades mellan 2005-2010, var lillebror till Chronomaten. Den är vattentät till 100 m och har inte skruvade kronografknappar. Chronomat klarar 300m och har skruvade knappar, den var då 43,7 mm och Chrono Cockpiten mer moderata 39 mm. Det var då jag inte trodde att jag kunde ha stora klockor.

  Men båda var utrustade med Breitlings B13-verk som baserades på ETA Valjoux 7750. Senare ersattes Chrono Cockpit med Chrono Galactic

  Chronomater finns det gott om på forumet men finns det någon mer tvåtons blå Chrono Cockpit?

  DSC_0346.

  Att jag sedan har några vintage Breitlings också är väl inte obekant. Navitimer finns det flera, så där är man inte så unik, men det vore kul att se om någon har en generation 1 från mitten av 50-talet. Min är från 1966. De två andra är 40-talare, både kronografen och dressaren i roseguld.

  DSC_0279.

  Hoppar vi sedan till våra senaste erövringar, har både frugan och jag samlat på oss klockor från Jaeger LeCultre. Hennes är väl inte direkt ovanlig då det är en Reverso, det ovanliga är väl kanske att det nog inte finns så många dammodeller här. I ärlighetens namn så är hon ju inte medlem men det är ändå inte så många av våra respektive som delar vårt intresse, så jag tycker det kvalar in i alla fall. Det är alltså en Reverso Duetto i guld.

  Min egen är ju den nya Master Calendar i stål med meteorittavlan. Enligt Ernesto, borde det vara den första Svensksålda.

  Jaeger.

  Sjöö Sandström härnäst. Tillsammans har vi fyra men det är väl två som sticker ut speciellt. Om vi börjar med UTC Extreme Black Gold I, med solid guldring, så är det inte en limiterad utgåva men ändå tillverkad i begränsat antal, nämligen ca 20 st. Faktiskt finns det en på NK just nu. Den andra är en TONNEAU med en mycket sällsynt urtavla. Tonneau’n gjordes i ca 500 exemplar.

  Extreme Gold I.
  image.

  Tar vi min Zenith El Primero Defy Classic, så tror jag att här finns det hatkärlek. Det är egentligen en fantastisk klocka. Ett monster på 46,5 mm som ändå är så underbar i sitt detaljarbete. El Primeroverket är svårslaget och man fascineras av att sitta och titta på verkets 36000 svängningar i den öppna urtavlan.

  image2.

  Bulgarisamlingen är främst min frus och de mest udda består av två B.Zero1, en i stål och med pärlemotavla.Ref nr. BZ 22 S, 22 mm, safirglas, integrerat läderband, viklås, och en i guld 18K, med mörkgråtavla och guldindex/visare. Sedan kompletterade hon även med den automatiska Assioma, Cal 220 TEEG, Ref nr. AA 44 S, Verk nr. 389526, 34,5 x 35 mm, stål, med vit pärlemourtavla och 40 diamanter.

  4b-DSC_0163.JPG
  DSC_0164.JPG

  Frugan tycker om glitter så hon följde upp med en Chopard , Happy Diamonds, Ref nr. 20/4191/21, ett damur på 24 mm, 18K med en massa briljanter och rubiner.

  Chopard.
  Lite mer vintage har vi också:
  Omega Seamaster, Omega Genéve och så en Favre-Leuba

  DSC_0295.

  Men nu får jag sluta.

  Nu får ni lägga upp lite bilder på era ovanliga ur………
   
  Savagear114, MariaE, theargonaut och 1 annan gillar detta.
 2. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator Premium

  Inlägg:
  42.664
  Från:
  Jymden
 3. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator Premium

  Inlägg:
  42.664
  Från:
  Jymden
  Men kul klockor har du. :) Lite olyckligt namnval dock.
   
  TiE gillar detta.
 4. TiE
  Trådstartare

  TiE TiE Bomber Premium

  Inlägg:
  4.457
  Fujoor och N.Bathes gillar detta.
Mollstedt