Laddar...
Erikson Urhandel

"Paketöppning", presentation & livshistoria (ja, då jag upptäckte klockor dvs).

Diskussion i 'Diskussion' startad av Roffe, 15 januari 2015.

 1. Roffe
  Trådstartare

  Roffe Y-Wing pilot

  Inlägg:
  844
  Från:
  Linköping
  Jakten på DEN klockan – Novellen av Roffe. Hah..

  En presentation om mig själv där jag samtidigt bjuder på paketöppning (jaja, vi kallar det så i alla fall, trots F2F) av min 5e klocka till samlingen. Dock den första klockan som jag stolt kan bära utan att skämmas när jag uttalar mig om mitt klockintresse till folk samtidigt som jag sitter med en Casio för fyrahundra SEK på armen. ;)

  Man, 21 somrar där det huvudsakliga intresset är golf och givetvis klockor, trots att det är ett relativt nytt intresse. Knegar för tillfället, bygger hissar på ett sjukt "spaceat" företag med en automations- och el-utbildning på gymnasienivå i bakgrunden. Planen är framtida studier inom ingenjör-svängen. Nog om mig, det är verkligen inte lika intressant som klockorna, eller hur?

  Klockintresset har jag med väldigt stor påverkan av min bror fått ganska nyligen som sagt. Med nyligen menar jag någonstans mellan 6-8 månader. Har suttit och kikat lite, eller nej, snarare mycket, här på KS och läst lite överallt om klockar när jag en dag beslutade mig för att göra ett konto här på KS. Ångrar inte det beslutet för fem öre vill jag lova er. Anledningen till att jag starta mitt konto var egentligen för att jag skulle ha tag på den där klockan, som jag sedan dag 1 i mitt nya intresse velat ha. Fast vänta nu, där ljög jag ju. Var inne på en Omega Seamaster aqua terra från början, men efter ett par samtal med bror så gick planerna åt ett annat håll! Planen först var att jag inte ville ha länk utan snarare ett läder, tavlan skulle vara "ren" om jag kan uttrycka mig så. Det ändrades ganska fort, var ju schysst med lite annat i tavlan och länk är ju det snyggaste man kan ha, i min åsikt dvs. Ni vet när man verkligen ska ha den, och allt annat är skräp? Hur många förslag jag än fick så var mitt svar "nej, jag ska ha den där klockan innan jag köper något annat." Jag var verkligen besatt i den.

  Blev en gång medbjuden på middag, av misstag för att göra historien kort, hos en vän till mig vars morbrors fru stod för tillställningen. Väldigt långsökt och ja, en aning stelt till en början. Väl där hittade jag en bok, 1001 Armbandsur, som jag satt och läste i en stor del av kvällen. Tro nu inte att jag läste om klockor, utan jag läste om en klocka, den klockan, ni vet. Någonstans vid denna tidpunkt växte ha begäret något enormt. Innan kändes det mest som snack från min sida, att jag skulle kasta så mycket pengar på en klocka? Aldrig i livet. Men när jag fick läsa på lite om klockan var det ju hur coolt som helst. Efter mycket övervägande fram och tillbaka kom jag fram till att det ändå är värt med en vettig istället för 10 st casio/parfym. Bara sälja den om jag skulle ångra mig?
  Jag kollade igenom varenda tråd här på KS om just detta ur, och till slut gick det så pass långt att jag trots att jag kollat allt med det ref.nr och det namnet kollade igenom ALLA trådar på köp/sälj, det vill säga 349 sidor och totalt 10 461 trådar. Kan väl erkänna att det då, inte bara handlade om den klockan, ville ju lära mig och se flera olika, intresset växte ju enormt.
  Har ni orkat komma hit i eran läsning kanske ni förstått att jag verkligen skulle ha den klockan? Det som ej bör utelämnas är att jag samtidigt som detta kollade på Chrono24 och blocket också, osmakligt kanske, vad vet jag. Förstasidan på sälj uppdaterades minst 1 gång i timman och batteriet till min telefon var slut vid lunch.
  Bakgrundsbilden på datorn, på mobilen i låst och olåst läge har ju knappast gjort suget mindre.. Jag hittade givetvis inte klockan jag ville ha, bara den med vit urtavla, och det skulle jag absolut inte ha för jag hade ju ställt in mig på en svart. Det fanns såklart lite exemplar till salu, men dem var för gamla, det var fel lås, eller klockan var i allmänt dåligt skick. Eftersom jag var ganska ny inom ämnet hade jag givetvis hjälp att bedöma både säljarna och klockorna i fråga. Hade funderingarna på att köpa en med vit tavla som jag skulle byta till svart det första jag gjorde, men ville ju ändå ha den svarta. Principfast är nog ordet.

  Tog hjälp av min bror och en annan bekant i jakten på uret. Det bara gick inte, det var ingen som sålde en Rolex Explorer 16570 Black Dial, INGEN. Nu överdrev jag, igen. Det fanns visst sådana som var till salu, för 45 000+ alternativt ovan nämnda, "fel" lås osv. Min budget som jag var villig att lägga, var ju max 30 000. Det som bör tilläggas är att denna gräns, steg mer och mer desto längre tiden gick, för jag skulle ju ha den och jag kunde inte vänta 1 månad, jag skulle ha den nu.
  Timmarna blev till dagar, dagarna blev till veckor och veckorna blev till månader, men någon klocka, nej det fick jag inte tag på.

  Men vänta nu, varför skriver killen denna tråd? Jo, för att nu, efter ett antal månaders sökande, så har han fått hem denna fantastiska pryl hem till sig, och bjuder på ett par bilder. Om jag ska vara allvarlig så tror jag inte att det finns en enda person i hela världen som någonsin har haft ett sådant leende som jag nu springer omkring med, varje dag. Har ju läst något i stil med "när du väl är inne i träsket, så blir det bara värre och du kommer inte ur det." Tankarna som kom till mig då var ungefär "haha, dem är ju sjuka, jag är mer än nöjd med en.". Nu har det ju blivit så att under tiden som jag letade märkte jag att det finns massa andra klockor, som jag också vill ha. Har kommit över tröskeln så bli inte helt förvånade om ni får se någon annan paketöppning av mig vid ett senare skede! ;) Får väl hoppas för min hälsa och mitt välmående att det inte blir en lika "fantastisk" upplevelse som med denna.

  Det pinsamma med "novellen" är ju att det trots allt blev en vittavlad. Blev så sugen på att ha klockan nu och planen var att byta tavla & visare på Rob helgen därpå men nu när jag stoltserar med den på handleden så är jag mer än nöjd och tycker vit är perfekt. Må hända att ett tavelbyte sker till nästa vinter, men har ju inte ens klämt på en svart än så tänkte göra det innan jag bestämmer mig!

  Det som inte bör skjutas under stolen är den fantastiska hjälp som jag fått av Gavve här på forumet. Han är även mannen som har gjort det möjligt att jag får stoltsera med min 16570 runt handleden vilket har inneburit extremt mycket tjat från mig och ett evigt sökande (kan jag tänka mig) samt en köpestråd här på forumet. Tack ännu en gång!

  Vill även antyda att mina kunskaper inom detta område ännu är väldigt begränsade och jag kan inte mäta mig med er öht. Men jag är på god väg, har nog avverkat en stor del av forumets alla trådar som uppkommit under min tid här på KS i alla fall, främst inom Köp/sälj och Diskussion. Intresset att lära och läsa finns det för mycket av också! :D Bli inte förvånade om jag ställer en mindre genomtänkt fråga, hjälp mig då istället, har ju sett att ni är väldigt duktiga på att hjälpa till! :)

  Nog talat, nu till bilderna på min vita EXP II från -05! :D OBS - iPhonebilder..

  Började med en resa på 40 mil t/r i en sjuk snöstorm på motorväg som var värre än en oplogad väg i Alaska efter 3 dagars konstant snöande, ofrivillig slalom och ett antal "nu dör jag" med en bakhjulsdriven bil, tacka vet jag antisladd. Tog betydligt längre än vad det skulle, men det var det värt! 1.jpg 2.jpg

  Ett par obligatoriska wristshots så fort jag hoppat in i bilen igen! 3.jpg 4.jpg

  Sedan ett par helt vanliga bilder på den, som jag tyckte var fräna! ;) 6.jpg 7.jpg 8.jpg

  Ett par wristshots, inte lika slarviga som dem första! 10.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg

  Några vanliga bilder bara, blivit ett par sådana nu dem första dagarna, heh. 22.jpg 23.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg
   
  Dixie, Erik1, leben och 71 andra gillar detta.
 2. Cristian

  Cristian X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.895
  Från:
  Tayrona
  Fin klocka. Grattis
   
 3. Ako

  Ako X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.207
  Från:
  Malmö
  Grattis! Fin klocka ,då behöver du vare ett dressat ur + en kronograf + en dykklocka + någon vintage + en beater så är du hemma!
   
  Roffe, demondave, Rock_N_Ron och 4 andra gillar detta.
 4. skallagrimson

  skallagrimson Y-Wing pilot

  Inlägg:
  681
  Grattis! Det var ingen dålig förstaklocka!
   
 5. aleks

  aleks Tarfful

  Inlägg:
  3.934
  Stort grattis! Nu börjar resan :)
   
 6. daviden

  daviden Admin Admin

  Inlägg:
  9.432
  Från:
  Malmö
  Tycker att du fångat det här med klockintresset perfekt, Roffe.
  Ödmjukt och riktigt roligt att läsa.

  Du är varmt välkommen in i Klocksnackvärmen. Denke kommer snart med te åt dig. :)
   
  Roffe, demondave, vonbahr och 3 andra gillar detta.
 7. RicVin

  RicVin Gamorrean Guard

  Inlägg:
  10.839
  Grattis till klockan och välkommen hit! Kul story!!
  Du ska nog inte tala så högt om att du känner Gavve...;-)
   
  Roffe, Dykare, Gavve och 2 andra gillar detta.
 8. MånsT

  MånsT X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.858
  Trevlig läsning! Grattis till en fin Rolex [emoji4]
   
 9. Kejsaren

  Kejsaren Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.569
  Från:
  Malmö/Lund. Typ
  Grattis. En schysst förstadinka vill jag lova!

  Och välkommen såklart.
   
 10. DonDraper

  DonDraper X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.710
  Härlig story det var verkligen en novell! Stort grattis till en riktigt bra första klocka!!
   
  Roffe gillar detta.
 11. Philippe Stern

  Philippe Stern Professsor Steinhart, owner and co founder

  Inlägg:
  3.172
  Från:
  Stadtbergen
  Grattis. Den som söker... Välkommen.
   
 12. CapTaiN-MiFFo

  CapTaiN-MiFFo Y-Wing pilot

  Inlägg:
  903
  Från:
  Norrköping
  Härligt. Den där är riktigt snygg. Trevlig läsning.
   
 13. dauit

  dauit Y-Wing pilot

  Inlägg:
  719
  Från:
  Stockholm
  Jag var ungefär som dig vid mitt första klockköp, velade fram och tillbaka i ett par månader innan jag bestämde mig och visst blev det rätt klocka till slut. Vilket även verka gälla dig.

  Stort grattis!:)
   
  Roffe gillar detta.
 14. theargonaut

  theargonaut Rebel Commander

  Inlägg:
  10.003
  Från:
  Sthlm
  Trevlig story, välkommen till galenskapen, och stort grattis till dinkan :)
   
  Roffe gillar detta.
 15. Pelarn

  Pelarn Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.500
  Trevlig klocka, Grattis och välkommen.
   
 16. osc10

  osc10 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  882
  Från:
  Norr
  Grattis och tack för bilder text etc. Har själv haft en svart exp11 som jag var grymt nöjd med men anser att den vita är lite fräckare....
  Välkommen
   
  Roffe gillar detta.
 17. egbert

  egbert Y-Wing pilot

  Inlägg:
  905
  image.jpg
  Mastigt inlägg.
  Kul skrivet och stort grattis. Den där är fresh!
   
 18. egbert

  egbert Y-Wing pilot

  Inlägg:
  905
  (Jim skulle varit animerad. Kan man infoga giffar med iphone??)
   
 19. john b

  john b X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.612
  Bra story, schysst klocka. Välkommen ned i träsket.
   
 20. figaro

  figaro Stormtrooper

  Inlägg:
  243
  Från:
  Göteborg
  Bästa paketöppningen jag läst! Satt och skrollade fram rad för rad i telefonen för att inte spoila vilken modell innan jag hann dit!

  Grattis!
   
  Roffe gillar detta.
 21. Björklund

  Björklund Y-Wing pilot

  Inlägg:
  562
  Kul inlägg och stort grattis!
   
 22. tim ur länk

  tim ur länk X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.745
  BRAVO! Grattis.
   
 23. Taxman

  Taxman X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.903
  Haha! Mastigt inlägg men man kan riktigt känna entusiasmen och glädjen, härligt! Grattis till en snygg klocka!
   
  Roffe gillar detta.
 24. Marckus

  Marckus AT-ST driver

  Inlägg:
  1.148
  Från:
  Stockholm
  Shysst! Vitt är bra fräsigt nu till våren...Skit i svart!
   
 25. Cristobal

  Cristobal Rebel soldier

  Inlägg:
  50
  Från:
  Stockholm
  Grattis! Som vi alla vet är det bara början...
   
 26. Savagear114

  Savagear114 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.329
  Stort grattis! Och tack för en trevlig novell :)
   
 27. Mrsheepshooter

  Mrsheepshooter AT-ST driver

  Inlägg:
  1.113
  Från:
  Stockholm.
  Grym klocka, stort grattis!
   
 28. Luckyluciano

  Luckyluciano Ninjasköldpaddan

  Inlägg:
  3.949
  Från:
  Stockholms djungel
  Grattis. Du gjorde rätt i att köpa vit tavla istället tycker jag. :)
   
  Roffe gillar detta.
 29. Burgundy

  Burgundy Rebel soldier

  Inlägg:
  192
  Från:
  Stockholm
  Grattis och ett mycket bra val! Rätt ref enligt mig och funkar till (nästan) allt.
   
 30. BadkarsPiraten

  BadkarsPiraten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.460
  Från:
  Ulricehamn
  Bra paketöppning!

  Grattis till en ruskigt snygg EXP!
   
Mårtenssons ur Brookfield