Laddar...
Erikson Urhandel

Passaround. Victorinox I.N.O.X. Professional Diver. Den Röda

Diskussion i 'Diskussion' startad av Foxbolt, 24 april 2016.

 1. Foxbolt
  Trådstartare

  Foxbolt Tantal Friends Of KS

  Inlägg:
  324
  Från:
  Sthlm
  Förra torsdagen presenterade jag ett förslag till en Passaround av Victorinox senaste version av I.N.O.X., Professional Diver. Tack vare Klockmaster Globen fick vi en riktigt bra deal och en nyhet presenterades där klockan efter sin rundtur inte skulle lottas ut utan istället skulle en omröstning ske av den bästa recensionen med bilder.

  För att krydda upplägget ytterligare, fick vi tillgång till tre klockor i olika färger, en röd, en gul och en blå. 10 deltagare per färg, alltså tutti 30 personer. För att göra en lång historia kort, så var allt klart på en vecka! Grym uppslutning! :)

  För att göra testandet smidigt, kläckte en av deltagarna idén om att vi skulle starta en tråd per färg och därigenom även göra det enkelt för forumets medlemmar att rösta fram respektive vinnare.

  Denna tråd kommer bestå av intryck, bilder och erfarenheter av de 10 deltagare som tecknade sig för den Röda klockan.
   
  Leif, thewallin, Jockinho och 5 andra gillar detta.
 2. Foxbolt
  Trådstartare

  Foxbolt Tantal Friends Of KS

  Inlägg:
  324
  Från:
  Sthlm
  Eftersom jag hade tillgång till klockorna tidigare och tecknade mig för just den röda, kunde jag tjuvstarta. Jag tog med mig den en helg till landet för lite hederligt kroppsarbete.

  IMG_3603.JPG

  Tidsoptimisten försenad från Estoccolmo. Trots sin icke oväsentliga tyngd, sitter klockan som gjuten på handleden tack vare det utmärkta gummibandet. Lite mjukare kunde det dock vara. 7 grävmaskiner av 10 möjliga

  IMG_3610.JPG

  Ankomst. +3 grader, regn/snö/hagel om vartannat. Då skall vi se hur det stöddiga schweiziska stålet klarar en hederlig svensk ”vår”.

  IMG_3619.JPG IMG_3620.JPG IMG_3635.JPG

  Bezelskyddet är genialiskt! Lätt att trycka dit och sitter sedan tryggt på plats. Lika enkelt att ta bort. Skyddar kronan utmärkt. Extra plus för den förstorande effekten av tavlan. Utmärkt för personer med begränsad syn. En klocka för röjdykare och äldreboenden således. 9 blåslampor av 10 möjliga.

  IMG_3636.JPG IMG_3640.JPG

  Hagel stora som ärtor började vräka ned. Den Svenska Våren – Foxbolt 1-0. Jag ger upp, tänder i pannan och öppnar en Chianti istället.

  IMG_3653.JPG

  Söndagen blev bättre och några friska timmar med gallra skog gjorde mig gott. Klockans färg matchar Jonseredaren utmärkt. Bara för att man blir täckt med sågspån, kladdig av kedjeolja, svettig, trött och irriterad behöver man ju inte helt tappa stilen.

  IMG_3669.JPG

  Arbetet klart = Bezelskydd av!

  Slutsats: Det är en grym klocka och trots att vi i Passarounden skall ta det lite piano med alltför tufft användande, är jag övertygad om att den tål mycket stryk. Nu är det här en dykarversion (dykarringen rejäl med tydliga klick) och då jag inte är någon dykare, känns det som den vanliga I.N.O.X. personligen skulle passa mig bättre.

  Totalbetyg: 7 schweiziska folkomröstningar av 10.

  Imorgon lämnas den över till näste deltagare i kedjan.
   
  Icaras, Anders Forsberg, frere och 18 andra gillar detta.
 3. Glusch

  Glusch Tantal

  Inlägg:
  513
  Från:
  Stockholm
  Stafettpinnen har nu lämnats över till mig. Har knappt haft klockan i en timme så särskilt mycket åsikter har inte ännu hunnit dyka upp. Däremot måste jag direkt ge cred till gummit på klockan. Den sitter riktigt skönt mot handleden för att vara en sån bjässe.

  DSC_0051.

  Antingen så fejkade @Foxbolt sitt arbete ute på landstället för att få till snygga bilder, eller så tål den här bjässen ordentligt. Har kikat efter spår av hans användande men hittar ingenting. Tänkte att lite sågspån någonstans skulle man i alla fall funnit. ;)
   
 4. Foxbolt
  Trådstartare

  Foxbolt Tantal Friends Of KS

  Inlägg:
  324
  Från:
  Sthlm
  Hrrmm....ok, jag erkänner att jag faktiskt tog av mig dinkan när jag slet hund ute på hygget:bag:

  Kändes inte helt ok att lämna över en avgasdoftande och nedgrisad klocka;)
   
  NickL och Glusch gillar detta.
 5. Glusch

  Glusch Tantal

  Inlägg:
  513
  Från:
  Stockholm
  Hah Foxbolt, jag visste det! Var ju i och för sig väldigt respektfullt och schysst utav dig. Känns ju dock nästan som om att den hade kunnat klara det.

  Hur som så börjar min första kväll med dinkan närma sig sitt slut och även fast det är en tung bjässe tänker jag inte längre lika mycket på att den sitter på min arm. Känns inte helt orimligt att man skulle kunna vänja sig vid en klocka som väger såhär mycket.

  Blev inte jättelyckat med kvällens lumeshot men denna får duga tills vidare:
  DSC_0057.
   
 6. Equilibrium

  Equilibrium Diamant

  Inlägg:
  8.752
  Från:
  Munkgruvan
  Hur mycket väger den ??
   
 7. Glusch

  Glusch Tantal

  Inlägg:
  513
  Från:
  Stockholm
  Den väger 150g. Sitter på gummi. Som jämförelse väger min Omega PO med stållänk 185g.

  Victorinoxen är ju lättare om man bara tittar på grammet, men upplevs (åtminstone av mig) betydligt tyngre eftersom nästan all vikt sitter så samlat i själva boetten.
   
  Equilibrium gillar detta.
 8. Glusch

  Glusch Tantal

  Inlägg:
  513
  Från:
  Stockholm
  Som student har man ju en himla massa mer med flexibilitet i vad man gör under dagarna än vad alla ni vuxna verkar ha. Eftersom jag i förra veckan fick sms:et från blodcentralen att jag kunde ge blod igen bestämde jag mig för att idag skulle bli en bra dag för det. Självklart tog jag med mig I.N.O.X:en på resan.

  Det öppnade nyligen upp en ny, stor och jäkligt fräsch blodcentral i centrala Stockholm (ligger vid Odenplan) så bestämde mig för att det var lika bra att kika in där för att få en uppfattning av ifall det är värt att börja gå till den (istället för den vid Hötorget, som jag brukar gå till).

  DSC_0064.JPG

  Väl där fick jag som vanligt fylla i den tråkiga men absolut nödvändiga hälsodeklarationen; nej jag har inte tagit narkotika och droger senaste halvåret... Nej jag har inte utsatts för blodsmitta... Nej jag har inte rest till malariasmittat område, nej jag har inte, tja ni fattar ;)

  DSC_0066.JPG

  När jag väl blev lagd på en brits konstaterade jag att den röda I.N.O.X:en matchade jäkligt bra till den blodröda inredningen. Bara fem minuter senare var blodgivandet klart.

  DSC_0069.JPG
  DSC_0071.JPG

  Efter blodgivningen kommer nästan det bästa med besöket. Gratis fika :)
  Och det här nya stället måste jag ge sjukt med cred för sitt fikautbud. De har müsli, smörgåsar, bullar, muffins, te och kaffe samt mycket mer. Nöjde mig själv med en kopp te och ett wienerbröd.

  DSC_0074.JPG
  DSC_0078.JPG

  Hela besöket får 5/5 bloddroppar av mig. För er av er som inte donerar blod, kika på vad som krävs och signa upp. Lätt att göra och ger nice med feelgoodkänsla när man gjort det.
   
  Cliff, frere, Fliegerchronograph och 15 andra gillar detta.
 9. jabla

  jabla Sarlacc Premium

  Inlägg:
  35.266
  Från:
  Helsingborg
  Kul med färgmatchade tester av klockan.
   
  Glusch gillar detta.
 10. Nicke75

  Nicke75 Silver

  Inlägg:
  1.724
  Snygg färg!!
   
  Glusch gillar detta.
 11. demondave

  demondave Silver

  Inlägg:
  1.632
  Nån kunglighet på forumet som kan köra samma grej i Inox blå-tråden? :D
   
  Cliff, Anders Forsberg, Glusch och 1 annan gillar detta.
 12. Glusch

  Glusch Tantal

  Inlägg:
  513
  Från:
  Stockholm
  Det har varit dåligt med uppdateringar från min sida, och det ber jag om ursäkt med. Skyller på att livet hann emellan. I fredags plockade jag i alla fall fram en kompis till klockan och tog några bilder, blev inte av att de kom upp varken då eller igår, men idag så har jag en stund över, så här är de. Hoppas på att ett sammanfattat inlägg om min vecka med klockan ska komma upp imorgon eller på tisdag.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Om klockan håller samma kvalité och är lika slittålig som den Schweiziska armékniven, då är det nog en klocka man kan ha livet ur utan att oroa sig för att den slits ur. Smått irriterande dock att klockan och kniven ej matchar perfekt i färg, både färgen på klockans tavla och gummit är någon nyans mer mörkröd än vad kniven är.
   
 13. Anders Forsberg

  Anders Forsberg Silver

  Inlägg:
  2.621
  Från:
  Malmö
  Ah... Äntligen lyckades jag hitta denna tråden!
  Ska bli spännande att testa en klocka för en riktigt karlakarl. Misstänker dock att jag behöver ha den runt smalbenet istället för runt mina taniga armar.
  Men... Den som lever får se!
   
 14. Glusch

  Glusch Tantal

  Inlägg:
  513
  Från:
  Stockholm
  Min vecka med klockan har tagit slut och snart är det nästa person ni följer i tråden. Men innan dess vill jag kort skriva av mig om mina känslor och min upplevelse med klockan, en sorts recension helt enkelt, om det nu är rätt benämning av det hela. Passar på att bomba med bilder tagna under veckan också.

  [​IMG]

  Vad har jag då att säga om I.N.O.X:en efter en vecka med den på handen? Det första intrycket jag fick av den var att den var en riktigt tung pjäs. När jag sedan vägde den låg den på runt 150g. Som jämförelse väger min Omega PO på stållänk 185g. I.N.O.X:en upplevs däremot betydligt tyngre än min PO, antagligen då all vikt är samlad på så liten yta på den. Jag trodde först att detta skulle bli ett problem men efter endast någon dag på armen slutade jag att tänka på det.

  [​IMG]


  Till skillnad från @Foxbolt så användes bezelskyddet ytterst lite så har inte mycket att säga till om det. Det lilla jag pillade med det gav mig däremot känslan av att det var av schysst kvalité. Antar att det finns möjlighet att köpa nya ifall det blir utslitet/skadat, vilket är ett väldigt smidigt och smart sätt att undvika att klockan tar stryk. Det är ju ändå en "tool-watch". Under sin tid med mig fick däremot klockan inte utstå så mycket tuffa tag. Det var väl egentligen endast några enkla regnskurar som den fick stå ut med, vilket den klarade sig igenom galant.

  [​IMG]

  Både vridringen och resterande del av bezeln känns jäkligt gedigna och solida. Något jag i och för sig förväntade mig av en "tool-watch". Vridringen klickar fint och bra hela vägen runt utan något strul alls, har dock inte riktigt bestämt mig vad jag tycker om den kantade design som den har. Får den å ena sidan att sticka ut men å andra sidan försämrade det möjligheten att snabbt läsa av vridringen i visa vinklar (hur ofta det dock blir ett problem är en helt annan fråga).

  Hade aldrig några problem med generellt avläsande av tid. Inte heller i mörkret då lysmassan är stark och klar. Har däremot ingen riktig uppfattning om hur länge den håller. Skyddet i metal runt kronan trodde jag först skulle vara störande men slutade snabbt att tänka på det. Tycker sådär i efterhand nu till och med att det ger karaktär och snygg form till klockan.


  [​IMG]
  [​IMG]

  När vi nu ändå pratar kronan kan jag ta upp ett av de två klagomål jag har på klockan. Jag upplevde det som att när man skruvade in klockan så stannade den fullt inskruvad i ovan sedda läge. Det vill säga med icke korrekt vriden sköld. Ifall det är för att den egentligen ska dras åt än hårdare, lite lösare eller för att de helt enkelt inte är så noggranna på Victorinox, vet jag ej. Var dock smått irriterande när man kikade på bezelskyddet och skölden är rätt orienterad där.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]


  Gummibandet kändes riktigt skönt. Vet att @Foxbolt klagade på att det kändes lite hårt, men kanske var så att det bara behövdes köras in av honom i en vecka, för jag upplevde ej gummit som hårt alls. Gillade även att både gummibandet och själva låset är dekorerat med Victorinoxskölden. Ser riktigt snyggt ut. Däremot blev bandet tidigt smutsigt runt kanterna, något jag försökt fånga på den tredje bilden. Kanske går att bli av med genom lite tvättande men det är också ett litet minus.

  [​IMG]

  I slutändan tycker jag ändock att det var en riktigt rolig klocka att få leka med under den vecka jag hade den. Känns som en riktigt stabil och ordentlig klocka som precis som de ger reklam för, antagligen tål en himla massa med stryk. Även om jag hittat lite och klaga på tycker jag att det mest var petitesser. Mot slutet av veckan hade jag helt vant mig vid klockan och den kändes helt naturlig på armen. Ett stort plus var även att flickvännen gillade den, något som inte går att säga om alla klockor jag äger eller vill äga (hon tycker bland annat att Rolex GMT II med pepsi-bezel har ett väldigt barnsligt utseende). Skulle som helhet antagligen ge klockan 8/10 Schweiziska arméknivar. Den är absolut en "tool-watch" jag skulle kunna tänka mig att äga även om den saknar många av de finesser som de flesta "tool-watches" har (eg. Casio G-Shock).

  Ser redan fram emot att få följa vad kommande personer i pass-arounden har för upplevelse av klockan och vad de planerar att utsätta den för. Direkt här efter mig är det @Casual Bum som plockar upp den, så antar att uppdatering kommer från honom snart.
   
 15. Casual Bum

  Casual Bum Brons

  Inlägg:
  761
  Den röda kolossen har anlänt Bålsta

  Den ska få smaka både deskdiving, camping och barnkalas. Nu kör vi...!
  image.
   
 16. Casual Bum

  Casual Bum Brons

  Inlägg:
  761
  Kan förövrigt meddela att folk tittar lite konstigt på en när man fotograferar Stig-Helmer statyn och döljer den med en klocka o_O
   
  jabla, Andy McB, Foxbolt och 1 annan gillar detta.
 17. tissoter

  tissoter Guld

  Inlägg:
  3.112
  Från:
  Rolexfabriken
  Haha kan tänka mig, skulle fota min klocka idag och efter en stund ser jag att en tjej sitter och stirrar som, va fan håller han på med....
   
 18. Casual Bum

  Casual Bum Brons

  Inlägg:
  761
  För er som oroar er för att den röda klockan har ett lätt liv, så icke. Just nu genomlider den tid i solen på Stora Torget i Enköping med kaffe och mjukglass.
  image.
   
  Fliegerchronograph och jabla gillar detta.
 19. tissoter

  tissoter Guld

  Inlägg:
  3.112
  Från:
  Rolexfabriken
  Jag trodde minst att den skulle ligga i kaffemuggen haha ;)
   
  jabla gillar detta.
 20. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator Premium

  Inlägg:
  43.208
  Från:
  Jymden
  Fliegerchronograph och Glusch gillar detta.
 21. Casual Bum

  Casual Bum Brons

  Inlägg:
  761
  Nu är det tuffa tider för rödingen. Den tvingas dricka öl och lyssna på Hockey-VM på radion. det här får den gula klockans tillvaro hos @jabla att framstå som semester
  image.
   
 22. Casual Bum

  Casual Bum Brons

  Inlägg:
  761
  Nu kvitterade Lettland. Victorinoxen tar till alkoholen för att dränka sina sorger...
  image.
   
  Icaras, M3a, Cliff och 10 andra gillar detta.
 23. jabla

  jabla Sarlacc Premium

  Inlägg:
  35.266
  Från:
  Helsingborg
  Lite svårt att drunkna i en vattenpöl men trägen vinner. ;)
   
  Casual Bum och JaTack gillar detta.
 24. Moorflax

  Moorflax Diamant

  Inlägg:
  7.171
  Från:
  Norberg
  Hur går det för den röde?
   
 25. jabla

  jabla Sarlacc Premium

  Inlägg:
  35.266
  Från:
  Helsingborg
  Den är nog bakis. ;)
   
 26. Casual Bum

  Casual Bum Brons

  Inlägg:
  761
  Den röda är på camping. Mycket öl minsann
   
 27. Casual Bum

  Casual Bum Brons

  Inlägg:
  761
  Rödingen har nu vandrat vidare till @toftich och borde hamna i hans händer på tisdag.
  Tyvärr så har jag slagit i den ett par ggr så att den är lite ärrad vid 30 och 50 min på bezeln. Så att ni vet vem som tog oskulden på den :banghead: :)

  Mina intryck och bilder kommer i veckan.
   
  jabla gillar detta.
 28. tissoter

  tissoter Guld

  Inlägg:
  3.112
  Från:
  Rolexfabriken
  SNART ÄR DET MIN TUR haha
   
 29. jabla

  jabla Sarlacc Premium

  Inlägg:
  35.266
  Från:
  Helsingborg
  Ironiskt att gula är i bäst skick. :)
   
  Urkvinnan, Freddie L och Casual Bum gillar detta.
 30. Moorflax

  Moorflax Diamant

  Inlägg:
  7.171
  Från:
  Norberg
  Vi har ju inte tagit isär klockorna så det kan vi ju faktiskt inte veta, eller hur? :)
  Den blå har två små märken vid kl. 14. Dessa har jag inte gjort så jag vet inte vad som skett. Slår man i något så är det lätt hänt att det blir märken antar jag. Hoppas iaf att alla tre klockorna kommer vara i skick så att vinnarna vill ha dem! :)
   
  jabla och Casual Bum gillar detta.
Mollstedt