Laddar...
Nymans Ur 1851

Pay-it-forward-tråden 2.0

Diskussion i 'Diskussion' startad av virrooo, 14 januari 2016.

 1. virrooo
  Trådstartare

  virrooo X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.029
  Hej, den här tråden verkar vara saknad. Därför startar vi upp den igen! Hoppas det är ok för ledningen att den ligger under diskussion nu när den inte kan ligga på K&S.

  Jag saxar från den tidigare tråden, detta är skrivet av @theargonaut:

  OBS! Vem som helst, får på helt eget initiativ, när som helst, lägga upp sina "giveaways" i denna tråd. Man behöver alltså inte ha tagit något först, så länge man försöker följa anvisningarna nedan...

  Upplägget är som följer;

  En person (nedan benämns givare) erbjuder att skänka minst en, men gärna flera separata saker. Gärna klockrelaterat, men inte nödvändigtvis, så länge det är något som någon annan medlem förmodligen skulle ha intresse av att få.

  Någon annan (nedan benämns tagaren) skriver i tråden att hen tar en specifik sak, och PM:ar Givaren adressen, som hen vill ha det skickat till.

  Givaren betalar då in 10 kr eller mer, till Klocksnacks insamling för Barncancerfonden http://www.barncancerfonden.se/16781/ , OCH står för ev. portot om inget annat nämnts... När insättningen är gjord och paketet på väg till Tagaren, meddelar Givaren det i denna tråd, samt även i BCF-tråden https://klocksnack.se/threads/klocksnacks-10-per-klocka-insamling-barncancerfonden.3211/#post-50419, för att på så sätt se till att den tråden aldrig faller i glömska.

  Nu till själva haken... Tagaren får endast ta emot (tinga) något, om hen själv har minst en sak, för varje sak hen tar, att själv omedelbart (senast inom 24 h) lägga upp i tråden, och därmed själv bli en Givare.

  Busenkelt! Nu kör vi! Pay it forward!

  Jag börjar...

  20mm nato med undantag för det gul/blåa som är 18mm! Ser helst att en person tar alla, då bjuder jag på frakt. Är fler intresserade får ni gärna pröjsa porto, kuvert löser jag!

  IMG_2877.jpg
   
  Hubbatix, jabla, andrkavr och 2 andra gillar detta.
 2. Nic

  Nic X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.517
  Från:
  Hälsingland
  Det är en jättebra idé med en PIF-tråd men vi kanske ska koncentrera oss på denna som tydligen blev skapad ett par minuter före den här tråden.
   
 3. Gummo

  Gummo Joker Moderator

  Inlägg:
  9.950
  Från:
  Stockholm
  theargonaut och virrooo gillar detta.
 4. paradis

  paradis Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.820
  Från:
  Malmö
  Det startades en precis likadan tråd , innan några minuter.... Hur många behövs det ?????
   
 5. Nic

  Nic X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.517
  Från:
  Hälsingland
  Det finns redan ett par inlägg som påpekat detta, hur många behövs det? ;)
   
  Subby gillar detta.
 6. virrooo
  Trådstartare

  virrooo X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.029
  Gummo gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield