Laddar...
Nymans Ur 1851

Pithwood

Diskussion i 'Hemslöjd, modd och fix' startad av rogart-63, 20 januari 2015.

 1. rogart-63
  Trådstartare

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.907
  Från:
  Vettet.
  Vad är grejen med Pithwood? Är det nåt att beställa hem? Vad används det till ? Dyrare eller billigare har det nån betydelse ?
   
 2. Minuteman

  Minuteman X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.185
  Används till att rengöra verktyg, till exempel oljningsverktyget.
  Så om du t.ex skall olja en klocka är det väldigt praktiskt.
   
  rogart-63 gillar detta.
 3. Nisus

  Nisus Rebel soldier

  Inlägg:
  83
  Flädermärg, om du inte vill köpa från leverantör så gå ut och leta efter fläder och kapa använd endast den mjuka "kärnan" eller märgen. Bra för rengöring av oljare och andra vassa verktyg
   
  rogart-63 gillar detta.
 4. rogart-63
  Trådstartare

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.907
  Från:
  Vettet.
  Mest till rengörning alltså . Pillade lite med ett Fe 4601A verk idag . Fick inte bort allt i rengörningen av gånghjulen . Satt ändå nåt ludd kvar m,m . Tänkte om man kunde tryckt ner axlar och sånt i fjädermärgen för att lättare kunna rengöra med rodico . Eller är det risk att böja av axlarna då ?
   
 5. alexndr

  alexndr AT-ST driver

  Inlägg:
  1.139
  Från:
  Stockholm

  Jag har använt flädermärg som "hållare" för mindre detaljer tidigare och det fungerar bra. Dock får du ju faktiskt en rengörande effekt bara genom att peta ned axeln i flädermärgen så inte säkert du behöver Rodicon. Ett varningens finger. Min erfarenhet är att flädermärgen ibland smular och att smulorna kan fastna på detaljerna man rengör. Smulorna är dock enkelt bortblåsta med dammpusten.

  Annars använder jag flädermärgen ganska flitigt. Som sagt utmärkt till oljegivarna. Jag rengör mellan varje oljedosering för att säkerställa korrekta mängder olja. Brukar även rengöra pincetten och de mindre skruvmejslarna ganska frekvent.

  Sen om just flädermärg har någon superspeciell egenskap som inget annat har kanske kan ifrågasättas. Ibland får jag känslan av att saker och ting används för att det "alltid" varit så.
   
  Minuteman och jabla gillar detta.