Laddar...
Nymans Ur 1851

Psykologhjälp

Diskussion i 'Diskussion' startad av skallagrimson, 13 december 2013.

 1. skallagrimson
  Trådstartare

  skallagrimson Y-Wing pilot

  Inlägg:
  681
  Finns det några klockpsykologer här som känner igen sig och kan hjälpa mig?
  Har nu under en tid varit på jakt efter min första "riktiga" klocka av dyrare modell. Har på ett sjukligt sätt läst, kollat bilder och letat och till slut kom jag fram till att jag skulle ha en Omega SMP 2220.80
  Under denna process höjdes budgeten stegvis och plötsligt insåg jag att en PO var inom räckhåll ekonomiskt, jag hittade en och slog till snabbt. Efter en olidlig väntan fick jag klockan men det stora crescendot uteblev. En tomhetskänsla infann sig och ett gnagande tvivel kom krypande...
  [​IMG]

  Visst, det är en fantastisk klocka men varför får jag inte wow-känslan jag förväntade mig?
  Borde jag hållit mig till ursprungsplanen och köpt en 2220.80? Hade jag varit lycklig då?
  Jag ser två möjliga förklaringar:

  1.
  Jag vill egentligen ha 2220.80 och därför måste jag byta om jag vill bli nöjd.

  2.
  Jag har blivit skadad (som många här verkar vara :) och kommer aldrig bli nöjd och måste nu byta klocka varje månad resten av mitt liv.

  Vad tror ni som har varit med ett tag? Blir jag nöjd om jag byter eller ska jag tagga ner, behålla klockan och se om kärleken växer?
   
  Seikoman87 gillar detta.
 2. Zed

  Zed Swissera Forumsponsor

  Inlägg:
  3.014
  Från:
  Göteborg
  Du vill ha en Rolex men förtrycker känslorna.
   
  Jakobb, Nexus, Naeslund och 11 andra gillar detta.
 3. Asplund

  Asplund AT-AT driver

  Inlägg:
  5.520
  Från:
  Kungsholmen
  Hela ditt liv vet jag inte, till slut hittar du en klocka som stannar, dock köper du då en till och det fortsätter så istället ;)
   
  gruby gillar detta.
 4. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  27.247
  Från:
  Helsingborg
  Köp alltid det du egentligen vill ha.
   
  DrSbaitso och Scaramanga gillar detta.
 5. Jonulf

  Jonulf X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.529
  Från:
  Stockholm
  Intressant tvist, oftast tror jag det är vanligare att man först vill ha en viss klocka men kompromissar i tron om att man ska bli nöjd alltså omvänt din situation. Tycker PO är ett bättre val jämnfört med 2220.80.

  Och ja.... Du har blivit skadad!
   
  DrSbaitso gillar detta.
 6. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.699
  Från:
  Östersund
  Nej Nej Nej, du måste inte byta klocka varje månad, du måste köpa en klocka varje månad.

  Ne skämt å sido, personligen så tycker jag den där klockan är grym, gillar den mer än vad jag gillar 2220.80 .. Jag tror inte du skulle bli lyckligare med din ursprungsplan, men för att ta reda på det finns det bara ett sätt, flippa den, köp ursprunget, får du inte mys-limpa när den kommer så vet du att klockdjäveln har hittat dig :)
   
 7. hollow123

  hollow123 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.706
  Från:
  Göteborg
  Jag säger behåll klockan se om kärleken växer. Under tiden sparar du pengar till en 2220.80, visar det sig att du inte är nöjd med dem båda kanske du kan flippa dem mot mot något annat roligt och dyrare? :happyhappy:
   
 8. babanker

  babanker Y-Wing pilot

  Inlägg:
  751
  Från:
  F ks
  Trist vännen. Bara att sälja eller lämna tillbaka om du köpt från butik, inte den bästa starten på ett förhållande? :) Är du säker på att det är en Omega du vill ha? Kanske hittar du din kärlek hos någon lite mindre tillverkare av högklassiga klockor? Kanske bara en annan stil på klockan? Tjock, smal, rund, fyrkantig? :)

  God Lucia
   
 9. skallagrimson
  Trådstartare

  skallagrimson Y-Wing pilot

  Inlägg:
  681
  Tanken att ha båda har slagit mig... Jag har dock en plan för den blivande samlingen. Denna klocka skulle vara dykaren, nästa steg är en dress, förmodligen Sarb017, och sen en vintage. Jag vill komma vidare och inte stå och stampa på dykaren.
  Om jag inledningsvis ska ha en dykare i samlingen känns SMP:n som en mer klassisk klocka som ska ingå i en samling.
   
 10. calzone

  calzone Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.848
  PO2500 42mm går ju inte annat än att älska :), om du inte är nöjd så är den inte svårsåld iaf. Och köp nu en Rolex Submariner!
   
  Jonulf gillar detta.
 11. Karatekid

  Karatekid Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.091
  Från:
  Lund
  Tror PO var ett bättre köp än 2220.80. Jag känner samma sak, köpte en klocka jag verkligen tyckte om och letade efter länge. Jag älskar klockan men det finns för mycket där ute som jag vill testa på nu. Som att förlora oskulden. . .
   
 12. Boris Balkan

  Boris Balkan Fark you!

  Inlägg:
  2.993
  Välj inte mellanmjölk när det finns :rolex: vispgrädde! :rolex:


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 13. plattfot

  plattfot X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.777
  Från:
  Norrort Sthlm
  Grattis till den (enligt mig) snyggaste "moderna" seamastern. Trist att inte wowkänslan infunnit sig, dock inte ovanligt att det blir så när man äntligen landat det man suktat länge.

  JAG hade som många sagt behållit klockan ett tag, för att sedan sälja/byta om den inte växer.
   
 14. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  33.681
  Från:
  Jymden
  Andas lite skallagrimson ! Det blir lätt så när man väntat på första "riktiga" klockan länge. Det är ju ändå bara en klocka när den anländer och inga klockor är perfekta. Den du valt är ju dock väldigt speciell och stor, så visst kan det ha med valet att göra, men mitt råd är att du vilar lite och vänjer dig med klockan innan du gör något förhastat.
   
 15. Palenkovich

  Palenkovich Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.778
  Föredrar PO:n alla dagar i veckan, men självklart är det din egen känsla och önskan du ska följa. Det är dock lätt att förvilla känslan om att inte vara nöjd med det som kommit in med suget att vilja ha ytterligare klockor.
  Är supernöjd med min PO Chrono och kommer säkerligen behålla den, men suget efter ytterligare ankomster in blev för mig ännu starkare efter PO:ns ankomst. Precis som du vill jag bredda spektrat.. Nästa dinka in blir en Rolle, och vem vad som tittar in efter det :)
   
 16. hollow123

  hollow123 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.706
  Från:
  Göteborg
  Lätt att fastna på dykare ja! Sarb017 är en snygg dressare (framförallt på läder) även om jag har lite svårt för formen på timvisaren :)
   
  skallagrimson gillar detta.
 17. Isodor

  Isodor Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.226
  Från:
  sthlm
  Känslan är nog liknande för alla.

  Man brukar ju säga att jakten är det spännande. När väl bytet är i hand så tappar man känslan man burit på.

  Tyvärr blir det vara värre.

  Man jag erbjuder dig en kurs hos mig!

  En kurs om hur man lägger band på sig själv och att man ska vara nöjd och uppskatta det man har och inte hetsa efter nya prylar.

  Kursen kostar 65 800:- (ink. moms) och pågår i 2 dagar!

  Hör av dig!

  ;- )
   
  eriksson850, David, skallagrimson och 2 andra gillar detta.
 18. Sputniq

  Sputniq Y-Wing pilot

  Inlägg:
  914
  Från:
  Göteborg
  Jakten är det roliga, när man väl får bytet är ju det roliga över liksom. Sen, om du likt jag, brände hela klockbudgeten för ett bra tag framöver så vet man att det intr blir någon mer jakt inom en viss framtid vilket inget en viss känsla av besvikelse. Men trösta ej, du kommer snart att börja uppskatta din klocka precis så mycket som du hoppades på :)
   
 19. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.842
  Har hänt mig en gång, då gällde det en Yacht-Master. Vi klickade aldrig riktigt. Det är bara att sälja och gå vidare, "love the one you're with" gäller absolut inte klockor.
   
 20. Sond

  Sond AT-AT driver

  Inlägg:
  5.601
  Jag tror ganska många kan känna igen sig i det där. Jakten driver upp spänningen och när väl bytet är nedlagt eller klockan är hemma så kommer en form av tomhet. För egen del brukar det gå över efter en dag eller så. Flera av mina klockor har skapat den känslan under något dygn. Ett sätt att kompensera detta är att visa bilder här, då får man likes och en bekräftelse på att fler tycker den är fin. Helt plötsligt börjar ens undermedvetna ändra perspektiv. Genom bekräftelsen påverkas ens egen syn på klockan/objektet och sedan är man supernöjd.

  Jag skulle vilja påstå att en del ivrigt flippande kommer av att efter ett tag kan denna euforiska känsla lägga sig. Tummen upp räcker liksom inte riktigt längre. Och då hamnar man i ett vägval. Gillar man klockan så mycket av sig själv så man behåller den eller krävs det extern uppskattning för att hålla igång ruset? Om det krävs extern uppskattning, och det inte riktigt kommer på samma sätt längre, närmar man sig flippandet.

  Mvh
  Amatörpsykologen som är gratis första gången men sedan tar 2500 kr/inlägg..:cool:;)
   
  skallagrimson och Scaramanga gillar detta.
 21. cab

  cab Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.208
  Så här är det ju med allt man köper, samma dag man får hem en ny klocka/bil osv samma dag sitter jag och kollar något nytt/annat.

  Sen kanske det känns rätt men man letar alltid bättre. Varför komma till en punkt där man är nöjd? Gräset kan vara grönare på andra sidan... :)
   
 22. mrMyagi

  mrMyagi Sir Blabbermouth

  Inlägg:
  3.637
  Från:
  Lund
  Samma sak hände mig, alltid drömt om en bond smp, köpte en, var glad i några dagar sen insåg jag att det är inte detta jag vill ha.
   
 23. Hebbe

  Hebbe Ki-Adi-Mundi

  Inlägg:
  5.651
  PO är ju grym. Har den nya och den låter dig hälsa att kärlek kan utvecklas under tiden ;)
  [​IMG]:omega:
   
  Guillbert gillar detta.
 24. skallagrimson
  Trådstartare

  skallagrimson Y-Wing pilot

  Inlägg:
  681
  Jag tror nog att det är som många sagt här... Tomheten kommer av att jakten är slut, inte att klockan är fel. Det känns redan lite bättre faktiskt :)
  Tack för stunden i terapisoffan, nu ska jag vårda förhållandet med min PO och börja spara till fortsättningen på samlingen...
   
  Sputniq och Dalomo gillar detta.
 25. Jensab

  Jensab Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.092
  Från:
  Stockholm
  Upp med hakan, det är en kanonklocka.
  /j
   
 26. Valdemar25

  Valdemar25 Stormtrooper

  Inlägg:
  445
  Från:
  Skåne
  Sälj Omegan och köp en sån här:
  [​IMG]
   
 27. Dalomo

  Dalomo X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.045
  Från:
  Stockholm
  Låter bra, låt stridens hetta lägga sig lite. Känner igen mig mycket väl. Satt i precis samma sits för ett par månader sen, mina känslor väcktes mer och mer med tiden. Och skulle de inte väckas är det inte värre än en flip, eller att ha lite kul och jaga några billiga klockor under tiden. Att jaga behöver inte vara dyrt. :) [​IMG]
   
  Seikoman87 och Jonulf gillar detta.
 28. Omen

  Omen Goldmember

  Inlägg:
  9.577
  Njut nu av ditt fina klockköp ett tag och känn efter, om din tomhetskänsla fortsätter att gnaga på dig så fyller du upp den när du har ekonomisk möjlighet, inte lönt att fundera....Rolex?:)
   
 29. Cyklisten

  Cyklisten Y-Wing pilot

  Inlägg:
  537
  Kände lite som du efter att jag köpte min första "riktiga" klocka, kände nog att det var rätt mycket pengar att bränna som student. Men det tog någon timme, sen blev jag kär, och är det fortfarande.

  Så låt det gå lite tid så får du se hur det känns. Tycker för övrigt att PO:n är mycket finare personligen.
   
Mårtenssons ur Brookfield