Laddar...
Erikson Urhandel

Rädslan och ängsligheten för att missa smartwatch-tåget

Diskussion i 'Diskussion' startad av daviden, 14 augusti 2015.

 1. daviden
  Trådstartare

  daviden Admin Admin

  Inlägg:
  9.441
  Från:
  Malmö
  Tänker att jag ger mina fem cent vad jag tänker om att klassiska tillverkare ger sig in i smartwatch-svängen. Låt mig gärna veta om mina åsikter är helt uppåt väggarna. ;)

  Montblanc
  Det här är enbart pinsamt. Att Montblanc gör det här blir bara så ängsligt och visar tydliga tecken på osäkerhet i sina redan existerande mekaniska klockor.
  http://www.bloomberg.com/news/artic...s-ceo-finds-a-foothold-in-the-smartwatch-fray
  Den här "addonen" sitter inte ens bra på CEO'n, Jérôme Lambert, när Bloomberg intervjuar honom. Det blir bara så enormt tragiskt alltihop.
  11891124_918481804874887_4489022973449242959_n.jpg

  Breitling
  Att Breitling tar steget vidare till en smartare klocka kan jag förstå, de har redan doppat tån i smartwatch-träsket med sina funktionsklockor.
  Ja, klockan ser ut som kom och hjälp mig med den där wifi-loggan mitt i allt, men Breitling ÄR plottrigt. Vi kanske ska förvänta oss det här. Är någonstans ok med att Breitling kittar upp lite och hoppar på tåget. De är dock totalt ointressanta för mig, en halvmesyr och antagligen ett pris som kan jämföras med huggorm.
  k0urwkumfjkxlpfbluyq.jpg

  Tag Heuer
  Tag Heuer lanserade superstora nyheter på Baselworld! ...att de minsann ska göra en smartwatch. Mer än så var det inte - totalt ointressant alltså, tåget rullar för fullt.
  Allt vi fick se, det var Biver & Co som skar upp en ost.
  ATTA8UOO.jpg

  Frederique Constant
  Här måste jag säga att de fått till en skön hybrid. Snygg och stilren, men jag har dock svårt för att vara någonting mitt emellan som sagt.
  Tror att det här kan flyga trots allt, kostar runt 8-9k. Kan kanske vara värt det.
  Det är dock fortfarande en hybrid, så i det stora hela är det en ganska dyr stegräknare.
  FC_LR_Horological_Smartwatch_FC-285V5B4WEB2.jpg

  IWC Connect
  Det här är i samma liga som Montblancs addon. Ingen direkt storsäljare här inte. Vi har än så länge enbart sett 3D-bilder, man kan ju hoppas att det enbart är en idé på pappret som aldrig blir verklighet.
  iwc-connect.jpg


  TL;DR: Jag tycker att om man nu tvunget ska göra en smartwatch, gör då en SMARTWATCH, inte ett mellanting. Jag vill ha appar på min smartwatch, jag vill kunna komma åt Internet med min smartwatch.
  Klassiska tillverkare av premiumklockor som ger sig på att skapa smarta klockor ...eller fula addons, bör sluta med det. Genast.
   
  Senast ändrad: 14 augusti 2015
  jabla, Camo00, Molle och 18 andra gillar detta.
 2. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.752
  Från:
  Östersund
  Utveckling.. varken du vi eller någon annan träffade rätt första gången, så låt dom hållas, de kommer hända grejer framöver.
   
  Seikosthlm, gurta_g, Dalomo och 6 andra gillar detta.
 3. Icaras

  Icaras X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  De skånska skogarna
  Breitling är troligtvis den enda tillverkaren som kan dra nytta av detta utan att misslyckas totalt... Inom snar framtid dvs :)

  Finns det ingen klocka med inbyggd timegrapher? Med tillhörande app för gångavvikelser och amplitud? ;)
   
  acce1999 och David gillar detta.
 4. Zed

  Zed Swissera Forumsponsor

  Inlägg:
  3.032
  Från:
  Göteborg
  Man tycker ju att de borde lärt av quartz-eran att elektronik inte hör hemma i exklusiva klockor.
   
  Ale, Wozzor, vonhall och 6 andra gillar detta.
 5. daviden
  Trådstartare

  daviden Admin Admin

  Inlägg:
  9.441
  Från:
  Malmö
  Ja, låta dem hållas har jag inte så mycket annat väl än att göra. Tycker dock att produkterna de hittills visat varit något som harklats fram av ett gäng ingenjörer som blivit väckta av gormande CEO's - "Ni måste bygga något, snabbt! Vi missar båten!"
   
  MickeJ, Ale, JohnDoe och 5 andra gillar detta.
 6. daviden
  Trådstartare

  daviden Admin Admin

  Inlägg:
  9.441
  Från:
  Malmö
  Glömde IWC Connect, la till den nu.
   
 7. KenKun

  KenKun Tie Fighter pilot

  Smarta klockor känns fortfarande som en gimmick, och tilltalar dessutom en helt annan publik. Klock-tillverkarna borde sluta med att lägga en massa onödiga pengar på att ta fram en "smart" klocka, och koncentrera sig på det de är bra på istället. Mekaniska klockor.
   
  Tarkovski, nöt, mega och 1 annan gillar detta.
 8. par

  par AT-AT driver

  Inlägg:
  6.273
  Jag tror absolut att TH(eller snarare JCB) kommer göra något bra av det här. Vad det blir får vi se:)
   
 9. mega

  mega AT-ST driver

  Inlägg:
  1.306
  Håller med fullständigt. Jag vill se mera framsteg inom det mekaniska området. Galet höga gångreserver (7 dagar minst), fullständigt omagnetiska verk, okrossbara glas, länkar med fiffiga justeringar, ja ni förstår.
  Tror inte dom kommer få många procent fler köpare genom att bygga in elektronik, tvärtom kommer dessa modeller att sälja mindre än motsv. helt mekaniska.
  Sidospår!
   
  horologium gillar detta.
 10. Ruskprick

  Ruskprick Y-Wing pilot

  Inlägg:
  972
  Kvalitetsinlägg @daviden !

  En hel del tillverkare skulle nog tjäna på att stiga av det rullande tåget istället, dessa ur riktar ju sig inte ens till samma kundkrets som resterande sortiment (i de flesta fall).
  Tror dock att tillverkare som kan släppa liknande för under 5K har en större vinst att göra, skulle själv kunna tänka mig att prova något sådant om exempelvis Seiko skulle släppa något skoj.
   
  daviden gillar detta.
 11. Espresso

  Espresso Stormtrooper

  Inlägg:
  433
  Mondaine har en liknande lösning som Frederique Constant, deras klocka kostar ca 6 KSEK. Jag kan tycka det är rätt väg att gå. Man ser på en ny produktlinje i sortimentet men utan att göra avkall på det DNA man har i sin design från grunden. Att det blir en konkurrent till det klassiska automatiska/mekaniska urverket har jag svårt att se men det kan ju vara ett sätt att nå en målgrupp som man tidigare inte kunna fånga in.
   
 12. daviden
  Trådstartare

  daviden Admin Admin

  Inlägg:
  9.441
  Från:
  Malmö
  För 2,500ish kan man få loss den här:
  http://nevowatch.com/
   
 13. nissehult

  nissehult Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.156
  Jag tror inte att smarta klockor per se kommer tränga sig speciellt långt hos kundkretsen som ligger på >10k för en klocka. Vad man skall komma ihåg är att många företag lanserar produkter eller idéer för att testa vattnet inför kommande/pågående produktutveckling. Så även om en del försök från de Stora är lite... "pinsamma" så kan det mycket väl bara vara ett sätt för att se om och hur man kan utveckla företagets produkter vidare. Ur den synvinkeln är det ganska sunt tycker jag.

  För de som gillar mekaniken så tror jag mer på smarta klockband (alltså bättre lösningar än Montblanc). Tyvärr så är vi nog inte där än helt vad det gäller skärmar och batteritid. Men utvecklingen har ju en tendens att gå framåt snabbare än jag tror... Här är Kairos T-Band:

  Kairos-T-band-smart-watch-strap-6.jpg
   
  bjarne.heden, mega, Kasper och 2 andra gillar detta.
 14. Hubbelbubbel

  Hubbelbubbel Stormtrooper

  Inlägg:
  231
  Helt omöjligt att spekulera i hur folk tänker i framtiden och det är det och bara det, som avgör vad som blir storsäljare. Jag tror inte man enbart kan utgå från hur klocknördar tänker för hur framtiden blir. Ofantligt många som köper exklusiva klockor ger blanka katten i allt som diskuteras på såna här forum. De bryr sig bara om att klockan är dyr och att folk vet det. Blir smartwatch en jättesucce' och supertrend så kan de mycket väl köpa en hybrid som både är exklusivt märke och hightech. Hur bra det funkar ger de blanka katten i, bara de kan skryta för kreti och pleti att min Breitling är minsann inte en vanlig Breitling, men ingen simpel AW heller. Samt känna sig modernare, men lika exklusiv som andra glassare. Att bli ifrågasatta är såna personer vana vid......och de gillar det. Bara de skiljer ut sig på nåt sätt.

  Så om detta håller beror helt på hur många som tänker ungefär så, inte vad klockkännare tycker om det. Mycket som spelar in och olika tankegångar. Många här bär ju mer än gärna en AW på ena och en mekanisk klocka på andra armen, men jag lovar att det finns lika många som tycker att det är mer bisarrt med två klockor än en halvmessyr.

  Vad som helst kan hända och det som avgör är bara hur många människor som hakar på något. Inte vad kännare och nördar tycker. Sedan kan en trend vända lika snabbt. Vi vet ju inte ens hur stor succe fullblodssmartwatch kommer att bli än.
   
  DrDre och Tarkovski gillar detta.
 15. Equilibrium

  Equilibrium AT-AT driver

  Inlägg:
  6.344
  Från:
  Island
  Min åsikt är att Breitling borde ha avstått från denna genre, men jag fick inte speciellt många hurrarop när jag startade en tråd om eländet haha. Men alla får ju tycka som de vill, även jag :D
   
 16. Babinus

  Babinus Y-Wing pilot

  Inlägg:
  677
  En liknande fråga, men inverterad, är väl hur vettigt det är av Apple att göra en helguldare för närmare 200 000?
   
  horologium gillar detta.
 17. Hubbelbubbel

  Hubbelbubbel Stormtrooper

  Inlägg:
  231
  Precis som det som diskuteras här inte är något för klassiska klockkännare, är det där inte främst riktat till superintresserade elektroniknördar. Det där är också en hybrid,, (eller halvmessyr om man föredrar det ordet) men som du säger, inverterat.

  Båda varianter lär inte locka så många ur de grupper jag nämnt, utan snarare de som vill ha exklusiva prylar, men inte vara likadant exklusiv som andra. Hur stor efterfrågan blir på dessa båda världar återstår att se, men det är inte konstigt att både klassiska klocktillverkare och elektroniktillverkare testar att tassa in på andra revir. Går det så går det och många kunder med kulor är varken klockkännare eller elektronikintresserade.
   
 18. Tarkovski

  Tarkovski Rebel soldier

  Inlägg:
  117
  Från:
  Sovjetunionen
  Hmm, mina tankar från ett konsumentperspektiv: Det gamla vanliga tillgång och efterfråga gäller. När jag köper något vill jag gärna få ut något av detta. Jag har redan en platta och en smartphone, om en smartwatch ska inköpas till bekostnad av passionen som medför med en mekanisk klocka ska det existera ett behov som inte redan har uppfyllts, vilket jag har svårt att se. Men vem vet om framtiden? Mina five cents...
   
 19. Equilibrium

  Equilibrium AT-AT driver

  Inlägg:
  6.344
  Från:
  Island
  OT men varför pratar alla om five cents ??
   
 20. Lithium

  Lithium Stormtrooper

  Inlägg:
  284
  Har inget som helst sug efter en smartwatch. Vad är fördelen?
   
 21. Equilibrium

  Equilibrium AT-AT driver

  Inlägg:
  6.344
  Från:
  Island
  Vissa tycker det är en fördel att se ut som en trendknutte, jag är inte en av dem dock. Om någon är i tvivel om hon eller han är en trendknutte (och är över 35 år) kan ni ta följande självtest. Hade du hockeyfrilla någongång från mitten av till slutet på 80-talet ? Om du svarar ja är du förmodligen en trendknutte ;)
   
  Lithium gillar detta.
 22. Lithium

  Lithium Stormtrooper

  Inlägg:
  284
  Problemet för mig är att de är så fula. Trendigt eller inte så undviker jag fula accessoarer.
   
  Senast ändrad: 14 augusti 2015
  Tarkovski och Equilibrium gillar detta.
 23. Equilibrium

  Equilibrium AT-AT driver

  Inlägg:
  6.344
  Från:
  Island
  Det är de verkligen, men det visar ju bara hur lättstyrda den stora massan är.
  Märk väl att jag älskar apple, har både MacBook air, IPad och IPod. Men apple klocka... Aldrig !
   
 24. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.560
  Tror på en framtid för generiska band och länkar, man kan använda till vilken klocka som helst som t ex ett "smart nato".
  Funktionalitetet i bandet kopplad till design, stil och ingenjörsskap i klockan.
   
  bjarne.heden gillar detta.
 25. vikgul

  vikgul Lilla Buh

  Inlägg:
  3.967
  Från:
  Huvudstaden
  Mannen längst till vänster på Tag Heuer bilden ser ut lite som en fet @Denke
   
  Apansson gillar detta.
 26. nissehult

  nissehult Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.156
  Jag tror att det är ren PR. Apple får massor av media-täckning (dvs. reklam) för tillverkningskostnaden av en guld-klocka. Att/om de sedan säljer några så är det ordentlig vinst. De har även gett guldklockor till Beyonce och Karl Lagerfeldt = reklam.


  Det är egentligen "my two cents." Det är ett gammal uttryck från amerikanskan som betyder att man nedgraderar den åsikten som man just har framfört - typ som att understryka att det är min personliga åsikt.


  Jag tror att den stora fördelen är att få notifieringar på handleden istället för att behöva hala upp telefonen ur fickan. Jag har viss förståelse för detta.
   
  Equilibrium och Babinus gillar detta.
 27. Chuck

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  6.148
  Apple har aldrig gjort en smart klocka. Det är en armbands dator, ingen klocka.
   
  daviden, Ministern och Tarkovski gillar detta.
 28. Equilibrium

  Equilibrium AT-AT driver

  Inlägg:
  6.344
  Från:
  Island
  Kan detta jämföras med Quartz och digitaltågen från forna dagar ??
   
 29. Lithium

  Lithium Stormtrooper

  Inlägg:
  284
  Mjo, jag har också viss förståelse för det men det känns lika enkelt att ta upp telefonen för att kolla om det är något. Jag antar att en smartwatch inte fungerar fullt ut om inte telefonen är i närheten? Skulle överväga att ha en smartwatch på handleden motsatt klockan om det innebar att jag kunde lämna telefonen hemma eller ännu hellre göra mig av med den.
   
 30. Equilibrium

  Equilibrium AT-AT driver

  Inlägg:
  6.344
  Från:
  Island
  Personligen tycker jag det är skönt att stänga av mobilen av och till och göra sig otillgänglig
   
  Babinus och China gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield