Laddar...
Erikson Urhandel

Rabatt hos AD?

Diskussion i 'Diskussion' startad av jofo, 29 november 2014.

 1. jofo
  Trådstartare

  jofo Rebel soldier

  Inlägg:
  53
  Mellan tummen och pekfingret vad kan man tänkas få för rabatt på en 116613lb hos AD här i Sverige?
   
 2. Noami

  Noami Stormtrooper

  Inlägg:
  318
 3. Compiss

  Compiss Rebel Commander

  Inlägg:
  11.233
  Från:
  Kina
  Rabatt är ingen självklarhet som många tror. Är du en förstagångsköpare kanske man inte skall rusa in och förvänta sig rabatt på en populär modell av rolexklockor. Bygg upp en god och långsiktig relation med en AD som du har förtroende för så kommer du säkert få din rabatt

  Det kan faktiskt vara så att det är lång kö på just den klocka du vill ha.... Då kanske en god relation är mer värd en rabatten.
   
  PJW, Echo Delta, Urfunktion och 13 andra gillar detta.
 4. Apansson

  Apansson Torpare

  Inlägg:
  7.400
  Compiss sammanfattar det hela bra. Jag skulle inte räkna med mer än 5% på en sådan klocka, och detta förutsatt att du uppträder bra, har en god relation till AD i fråga och är seriös och inte håller på och fiskar prisförslag från femton olika dealers. Ingen gillar när någon kommer inklampande och prutar vid första besöket i butiken. Som sagt, det är betydligt trevligare att ha en god relation med en eller flera AD's i stan än att ha 5000kr extra i plånboken. Att alltid känna sig välkommen när man egentligen bara vill komma in och klämma på klockor och snacka skit, titta på nyheter, diskutera service och dylikt och få allmänna tips och råd. Nu ska ju inte detta vara några problem över huvud taget hos någon seriös AD då vi alla är potentiella kunder och ska behandlas väl, men en lite mer personlig relation är aldrig fel, och det kan med stor sannolikhet löna sig även ekonomiskt i slutändan.

  Ontopic för dig då - jag skulle gå in till Rob Engström och kolla läget. Var trevlig, visa att du är seriös, försök komma på något pris du tycker känns rimligt och lägg ett bud helt enkelt. Sen är det ju som sagt det här med kösituationen, är det kö är det svårt att få rabatt, då de säljer klockorna ändå så att säga.
   
  PJW, Urfunktion, Kim och 5 andra gillar detta.
 5. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.596
  Bra sammanfattning ovan, men kan lägga till:
  Får du ett bra erbjudande, var beredd att handla direkt!
  Inget...jag skall tänka på det och återkomma!

  Är du inte seriös nog att ta erbjudandet när det kommer, vänta i så fall med att fråga till du känner dig redo!
   
  Ganga, PJW, Dru och 9 andra gillar detta.
 6. Hebbe

  Hebbe Ki-Adi-Mundi

  Inlägg:
  6.114
  Mkt bra samanfattat!
   
  Compiss gillar detta.
 7. philip.eldh

  philip.eldh Rebel soldier

  Inlägg:
  165

  OT:
  Känns som ni behandlas så jäkla mycket bättre där uppe i huvudstaden. Har inget annat än blivit ,som bäst, behandlad med att jag kanske ska känna på klockor som passar "min" prisklass mer när jag skulle in och kolla på en Rolex Cellini eller en Breitling i övre prisklassen... inte första gången det verkar ha hänt här nere heller. Man vart ju förvånad hur bra de behandlade en i Köpenhamn när man var där och klämde på några klockor
   
  Schmitza gillar detta.
 8. Mille79

  Mille79 Trollungen

  Inlägg:
  843
  Jag säger pruta på även om du är förstagångsköpare. Ingen rabatt gå till nästa, finns många AD
   
  Kallefreddan, jhm, stelah och 1 annan gillar detta.
 9. Apansson

  Apansson Torpare

  Inlägg:
  7.400
  Du är ju å andra sidan lite av ett svin som inte verkar värdesätta personlig kontakt så mycket, så detta svar är föga förvånande.

  Möjligt. Vissa försäljare hos vissa AD här (nymans) behandlar en som att man inte har råd bara för att man är ung och inte är klädd i kostym. Det är tråkigt att de tror att de kan förutse en ekonomisk situation hos en potentiell kund genom att endast döma på utseende. Oftast blir man bra bemött, stod hos Rob E med forumets favoritsäljare igår och talade vitguldssubbar och platina-DD's som om det vore den mest naturliga saken i världen. Det är så man vill bli bemött, avspänt och med en självklarhet att man verkligen är en potentiell kund.
   
  PJW, Målarn, paradis och 5 andra gillar detta.
 10. philip.eldh

  philip.eldh Rebel soldier

  Inlägg:
  165


  Precis, Malmö-försäljarna har inte riktigt förstått detta. Det hade ju gjort att jag hade hellre köpt min nästa klocka hos dom istället för att ta en 20 min över sundet och betala någon tusenlapp extra för bra service vilket det helt klart är värt. Får ta och besöka Rob E nästa gång jag har vägarna förbi
   
  jhm och Apansson gillar detta.
 11. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  35.505
  Från:
  Jymden
  Fick du inte upp de 111 andra trådarna om detta när du sökte på rabatt, eller pruta?
   
  aosehus, Omen, China och 3 andra gillar detta.
 12. Mille79

  Mille79 Trollungen

  Inlägg:
  843
   
 13. Mille79

  Mille79 Trollungen

  Inlägg:
  843
  Men lilla apan, klättra tillbaks där du kom ifrån
   
  Kallefreddan och Sten gillar detta.
 14. Hugii

  Hugii X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.475
  Jag tycker att du skall minst 40%... (vad hjälper det egentligen vad vi tycker här).... som yonsson påpekade så finns det nog minst 111 trådar om det..
  Du får mer info om du söker upp trådarna och läser igenom de...

  Btw välkommen hit...
   
 15. Ministern

  Ministern Founder

  Inlägg:
  18.063
  Prutmöjlighet begränsas av tillgång på klocka samt AD. Om du inte får rätt pris hos Rob på en Rolex så finns det bara en AD till att fråga i Stockholm, vad det gäller Panerai, AP, Vacheron så gäller samma sak. Det är bara pump and dump klockor som finns hos otaliga AD:s. Det är bara troll och idioter som hävdar att möjligheterna är obegränsade. Ge ett seriöst bud men det skall vara vettigt och ingen fantasi. Är det kö och du är ny kund så förvänta dig nada och var glad för fem procent. Är det ett märke och model som är hyllvärmare kan rabatten vara bättre. En Breitling eller AP säljs mycket sällan till fullpris en Patek 5711 nästan alltid precis som en Daytona. Rent generellt säger beg priserna mycket om prutmånen.
   
  PJW, Portofino, vikgul och 8 andra gillar detta.
 16. Apansson

  Apansson Torpare

  Inlägg:
  7.400
  Tycker bara din inställning är så jäkla tråkig. Du befinner dig på ett entusiastforum där kanske landets bästa AD för Rolex och flertalet andra populära märken är forumsponsor och bidrar med massor av bra evenemang och även förmånliga priser för oss aktiva medlemmar. Det är tråkigt att du ska förespråka att man bara ska gå in och häva ur sig och pruta, och om det inte går bara gå vidare till nästa. Ja, jag vet att du inte smutskastat Rob E direkt, men av respekt för både Rob E och Nymans som vi talar om i detta fallet(Stockholm är väl enda staden med två Rolex-AD's?) så anser jag att approachen att vara trevlig och försöka bygga upp en bra kontakt är mer värd än ett par extra tusenlappar i plånboken. Min personliga åsikt - men jag vill understryka att vi befinner oss på ett nördforum och inte på ett prut/snabba deals-forum.
   
  PJW, Fourvière, xmb216bc och 17 andra gillar detta.
 17. Nicklas.S

  Nicklas.S X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.028
  Man vinner mest på att vara trevlig och lägga ett seriöst bud. Har handlat både av Rob E och Nymans och alltid blivit bra bemött. Hur kul är det för Rob E och Nymans när folk kommer in och klämmer på en klocka för att sedan köpa den utomlands. Sedan kommer dom in med sin nyköpta klocka för att korta länken och gnäller för några hundralappar.
   
  PJW, Rivalen, Kim och 6 andra gillar detta.
 18. Schmitza

  Schmitza AT-ST driver

  Inlägg:
  1.191

  Bergströms i malmö har en jäkla stel attityd till folk som skriker "jag är sten tät" ...
  Gick in på klarlunds i köpenhamn idag , fjällräven jacka å joggingskor å satt och snacka å pilla som aldrig förr och fick ett toppen bemötande!!!

  En stor tumme upp för danska klarlunds !
   
  philip.eldh och JaTack gillar detta.
 19. Schmitza

  Schmitza AT-ST driver

  Inlägg:
  1.191
  Menade mest att du måste se stentät ut för att få bra bemötande på bergströms ! Haha
   
  philip.eldh gillar detta.
 20. Mille79

  Mille79 Trollungen

  Inlägg:
  843
  Jag har respekt för din åsikt men man förlorar inget på att pruta och få bästa pris.
   
  Kallefreddan, jhm och SFS gillar detta.
 21. Ministern

  Ministern Founder

  Inlägg:
  18.063
  Tror du missar vad apan skriver, han anser att man skall och kan pruta. MEN det finns en distinktion mellan att pruta på ett trevligt sätt och vara dum. Självklart vill man ha bästa pris, men bästa pris för ny kund är helt annan än bästa pris för lojal kund.
   
  PJW, Mr.Carrera, SFS och 6 andra gillar detta.
 22. Mille79

  Mille79 Trollungen

  Inlägg:
  843
  Ja och min poäng var att man inte ska vara rädd för att pruta oavsett om man är föestagångsköpare eller vipkund. Kommer man inte överens om pris så kan man traska vidare till nästa AD (även utanför sthlm). Ser inget fel i det.
   
  Kallefreddan och SFS gillar detta.
 23. CLT

  CLT X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.680
  Från:
  Stockholm
  Tror det största problemet med prutning på tex klockor är att köparen tror att man bara kan komma in, säga att man ska ha 30% rabatt och vara allmänt oskön. När jag var hos Rob sist så var det en lirare där och skulle köpa en Explorer. Han krävde att han skulle få den för samma pris han kunde köpa den från gråhandlate utomlands. Han fick 5% men avböjde. Stormade ut ur butiken irriterad.. Med den attityden får du aldrig ett bättre pris.

  Och är som andra skriver i tråden, är du välkänd har du lättare att få rabatter. Men du kan inte komma in som förstagångsköpare och KRÄVA att dom ska sänka priset.
   
  PJW, Kim, ZQT och 5 andra gillar detta.
 24. Götlaborg

  Götlaborg Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.770
  Från:
  Götlaborg
  Jag var inne hos Rob och snackade om en viss klocka och de var mycket generösa med rabatten. Självklart var jag trevlig och gjorde ett seriöst intryck. Skulle mycket väl kunna att tänka mig att köpa klockan av dem när det är dags.
   
 25. Ministern

  Ministern Founder

  Inlägg:
  18.063
  Sade du att du var klocksnackare?
   
 26. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.596
  Hade lämnat in min 5513 för koll hos RobE för ca 2 månader sen.
  Fick mycket dåliga besked angående klockan, vilket fick mig att kontakta säljaren som gick med på att häva köpet.
  Jag kom kom in till RobE, riktigt deppig, för att hämta min 5513, packa den och returnera den direkt till säljaren.
  Väl där tänkte jag att det kunde vara kul att prova en SD 116600, och som tur var hade de en på lager.
  Jag frågade om priset, och fick ett bra erbjudande.
  Deppig som jag var p g a min katastrofalt dåliga 5513 som jag skulle returnera samma dag, slog jag till direkt på SD:n!
  Kändes mycket enklare att gå till postens företagscenter på Regeringsgatan med min 5513 när jag hade en helt sprillans SD i påsen, klar för uppackning så snart jag var tillbaka på hotellet!:)

  Kändes fantastiskt att sitta på hotellet 20 min senare och pilla bort plasten på min nya SD!:D
  Som sagt, frågar man efter bästa pris, var i så fall beredd att handla direkt! image.jpg
   
  PJW, tgadler, Mauritz och 33 andra gillar detta.
 27. philip.eldh

  philip.eldh Rebel soldier

  Inlägg:
  165
  Jag var på stjernlund och fick samma fast med en RL Polo tröja och sletna jeans, supertrevlig och sambon fick också pröva en massa klockor, nya julklappen är tydligen en Zenith i roseguld med månfas.... där stack husbudgeten ;)
   
  MariaE och yonsson gillar detta.
 28. Götlaborg

  Götlaborg Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.770
  Från:
  Götlaborg
  Nix. Hade faktiskt inte en tanke på att det kunde ha betydelse.
   
 29. Ministern

  Ministern Founder

  Inlägg:
  18.063
  Det har det.. Verkligen.
   
  gruby, Apansson och Götlaborg gillar detta.
 30. Götlaborg

  Götlaborg Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.770
  Från:
  Götlaborg
  Kan väl tillägga att det inte var någon av de mest populära modellerna så som Sub och Daytona i stål. F.ö. en mycket trevlig butik med mycket trevlig och kunnig personal.
   
  Apansson och Ministern gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield