Laddar...
Nymans Ur 1851

Recension Bernhardt Sea Shark

Diskussion i 'Recensioner & Köpguider' startad av aljung, 11 juli 2013.

 1. aljung
  Trådstartare

  aljung AT-ST driver

  Inlägg:
  1.323
  Från:
  Uppsala
  Modellnamn:
  Sea Shark
  Tillverkare:
  Bernhardt Watch Company
  Årsmodell:
  2000-tal
  Urverk:
  Myiota 8215
  WR:
  200m
  Allmän beskrivning:
  Sport/Dykare/Beater

  Letade länge efter en klocka att ha som sommarbeater/semesterklocka. Mina krav var att den skulle vara vattentät, ha länk, helst ha en blå tavla samt inte kosta över 2 000:-. Efter lite letande på nätet så hade hittat ett par alternativ (bl.a. Orient Mako, SKX009). En dag ramlade jag över en Bernhardt Sea Shark på lionseek.com och den väckte genast mitt intresse. Googlade lite på märket och efter att läst några recensioner så slog jag till. Nu har jag haft klockan i lite mer än en månad och tänkte dela med mig av mina intryck.

  [​IMG]

  Boett/tavla/bezel/urverk
  Själva boetten är i borstat stål med en diameter på 42 mm. Den skruvade kronan sitter som en smäck och gängar i perfekt efter att den skruvats ut. Kronan är rejäl, med bra grepp och ett ingraverat B. På baksidan av boetten finns en haj ingraverad, rätt snyggt gjort faktiskt.

  Tavlan är blå, nästan metallic, med ett fint skimmer. Den har siffror vid 3 och 9 i övrigt vita trianglar vid varje timmarkering (dessa ska tydligen bilda ett haj-gap). Tim- och minutvisarna är även de vita med en silverram runt, sekundvisaren är helt silverfärgad. Tavlan är överläg väldigt lättläst. I övrigt så står det Bernhardt under klockan tolv samt modellnamn och vattentäthet strax över klockan sex. Den saknar datumvisning, vilket jag anser vara ett litet minus.

  Bezeln är svart, med minutmarkringar runt om i silver samt siffror i varje fem-minutersintervall. Den är unidirectinal och man får ta i rätt bra för att snurra den. Den centrerar fint.

  Urverket är ett Myiota 8215, inget fancy men den håller tiden bra och har en ok gångreserv.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Länk
  Länken är nog denna klockas absoluta styrka. Den är robust, riktigt skön på armen och väldigt välgjord. Den börjar på 20 mm vid boetten för att sedan smalna av till 18 mm vid spännet. Den är av oystertyp i borstat stål med solida ändlänkar. Höjden på länkarna är 4 mm. Spännet sitter riktigt bra och har Berhardt ingraverat på sig. Den är lätt att reglera i storlek då länkbitarna skruvas.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Avslutande kommentarer
  Jag är mycket nöjd med mitt köp och rekommenderar verkligen dig som vill ha en skön sommarbeater/semesterklocka att ta med Bernhardt bland dina alternativ. Sea Shark modellen heter numer Binnacle Diver, men ser likadan ut.

  + Länken, priset, tavlan, känslan när den sitter på armen
  - Bezeln (att den är svart)

  Länk till Bernhardt Watches

  Avslutar med ett obligatoriskt wristshot

  [​IMG]

  //Andreas
   
  molkosaki, Weberg, Jonte73 och 3 andra gillar detta.
 2. Weberg

  Weberg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  680
  Från:
  Inte från Stockholm.
  Bra! Kul med lite annorlunda dinkor.
   
  aljung gillar detta.
 3. wundlander

  wundlander Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.717
  Från:
  Stockholm
  Trevlig recension. Tack för läsningen.
   
  molkosaki och aljung gillar detta.
 4. watchowner

  watchowner Stormtrooper

  Inlägg:
  397
  Från:
  Stockholm
  aljung gillar detta.