Laddar...

Recension: Läder och mocka från Cheapestnatostraps.com [Bild-och texttung]

Diskussion i 'Recensioner & Köpguider' startad av grodslukarenx, 26 oktober 2016.

 1. grodslukarenx
  Trådstartare

  grodslukarenx Silver

  Inlägg:
  2.499
  Från:
  Skåne, Sverige
  Inledning

  Jag har i dagarna haft en del kontakt med Sofie på Cheapest nato straps. Jag hade en del tankar på att beställa hem ett av hennes mockastraps, men precis som väldigt många andra här var jag misstänksam angående priset. Ett mockaband kostar, hos cheapestnatostraps, drygt 130 svenska kronor. Ser man på andra återförsäljare som Crown and Buckle, Hodinkee eller Worn&Wound så ser man att motsvarande band ofta kostar 5-10 gånger så mycket som ett köpt hos CNS.

  Då jag sett att liknande tankar och undrande har funnits runt om på detta forum så kontaktade jag Sofie och frågade om hon skulle vara intresserad av att få några av banden recenserade, främst då de från Kvarnsjö garveri. Jag nämnde att jag funderat på att ta hem ett i mocka och ett i läder för att recensera dem. Hon sa att hon absolut var intresserad av en recension, och bad mig lämna min adress så skulle hon skicka några band hem till mig. Sagt och gjort, två dagar senare damp det ner ett paket med hela 11 band från olika delar av sortimentet i min brevlåda. Sofie var också väldigt mån om att klara upp alla misstankar och berättade för mig att hon tidigare köpt band från italienska Campagnola och tyska Fluco och att hon var säker på att ett flertal utav de större återförsäljarna gör likadant. Hon säger också att hon istället för att ta höga priser så jobbar hon med mindre vinstmarginaler för att istället sälja i större volymer. Det är därför, säger hon, som folk blir misstänksamma mot hennes låga priser trots att banden hon och andra återförsäljare säljer är av samma läder och fabrikat. Jag kommer följa upp första intrycket med recensioner i kommentarerna här. Håll utkik!

  Första Intrycket

  Först på tur är några Kvarnsjös ovadderade mockaband i marinblått/sandfärgat/chokladbrunt. Mycket mjuka och följsamma band av lite tunnare karaktär. De är cirka 3mm tjocka och känns trots sin mjukhet stabila och sköna. De mäter 20mm vid bandhornen och smalnar av till 18mm vid spännet. Mockan som täcker båda sidor av bandet är mycket mjuk och behaglig, med en fin yta. Kanterna är målade med en färg som matchar resterande av bandet. Spännet är nog det enda som jag personligen tycker är mindre bra i mitt första intryck, det känns inte lika högkvalitativt som bandet i sig. Med det sagt så måste jag ändå säga att det känns som otroligt mycket band för pengarna vid första intrycket. Detta blir dock det första att recenseras on the wrist så att säga, så vi får se om min åsikt förändras i nästa del av recensionen. Ni får ursäkta att det saknas bilder på det chokladbruna, men det åkte på klockan direkt, wristshots kommer snart. En bonus med dessa är att man kan köpa dem i en mängd färger. De är också handgjorda i Sverige.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Näst på tur är ett vadderat Kvarnsjömocka i khakigrönt. Detta är ett lite tjockare band med knappt 5mm tjocklek på det tjockaste partiet. Bandet är 20/18 i bredd, alltså 20mm som smalnar av till 18 vid spännet. Detta bandet har en mycket snygg mockayta på ovansidan, och undersidan täcks av ett kontrasterande foder i läder. Det känns något styvt, men samtidigt flexibelt, och lär mjuka upp sig under användning. Kanterna är jämna och snygga. Spännet på detta är detsamma som på det första bandet.

  [​IMG]
  [​IMG]

  Trea i ledet är ett av CNS lädernaton av Kvarnsjöläder. Mycket mjukt och följsamt, precis som ett lädernato borde vara. Det är sytt vid ringarna och spännet och cirka 1,5 mm tjockt per lager läder, 20 mm brett hela vägen och 26 cm långt med hål från 15 till 23 cm. Detta är mitt första lädernato, så jag har inte så stor erfarenhet av dessa men jag tycker ändå detta band känns som ett gediget stycke hantverk, stabilt men ändå följsamt, och nappan på undersidan känns mjuk vid beröring. Det är också utrustat med ett betydligt bättre spänne än de tidigare banden, vilket styrker helhetsintrycket något enormt.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Vidare till two-piece armbanden i kvarnsjö leather kollektionen, här fick jag både ett i burgundy och ett i svart. Banden är 2,5mm tjocka, med välfinisherade vid såväl kanterna som stygn. Även dessa band är 20/18. Banden är mycket styva, men jag har förhoppningar om att de ska mjukas upp ordentligt efter lite användning. Det känns även som band som kommer hänga med ett tag, så man får möjlighet att sätta sin egen patina på dem. Även dessa band faller dock på spännet, och om de inte mjukar upp sig så tror jag inte de blir så sköna att bära. Kommer följa upp med information om uppmjukningen i nästa steg av recensionen. Handgjorda i Sverige.
  [​IMG]
  Utöver dessa två fick jag även två band ur Kvarnsjö vintage kollektionen i färgerna Coffee och Vintage sienna. Två band i samma stil som Kvarnsjö leather kollektionen, fast med en vintagetwist. De kommer förpatinerade, och kantfärgen är kontrasterande mot färgen på bandet. De är lite tjockare än Kvarnsjö leather banden, men ändå känns de betydligt mjukare från början. Där kvarnsjö leather banden kändes som mer dressade band så uppfattar jag dessa som betydligt mer casual och mycket grövre band. Jag gillar dessa from the start, och ser fram emot att recensera dem vidare, kanske spricker bubblan men förhoppningsvis så gör den inte det. De har en grov yta, men delen som ligger mot huden är mjuk. Även dessa är handgjorda i Sverige.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Jag fick även hem ett utav Kvarnsjös vadderade läderband i även detta i burgundy. Bandet är tunt patinerat, cirka 3 mm tjockt. Till skillnad från de flesta utav de andra banden är detta ett 20/20 band, alltså utan avsmalning. Den typen av band är inte riktigt min grej, jag ser gärna att det smalnar av då jag tycker det är mycket snyggare. Bandet i sig är det dock inget fel på, utan det känns precis lika gediget som den ovadderade versionen. Men, precis som den ovadderade är det här bandet ganska styvt vid köpet, och måste mjukas upp innan det blir bekvämt på handleden. Denna typ av band gör sig nog bättre på lite större klockor än vad jag brukar bära, får lite Panerajrajbandskänsla över det hela men vem vet, jag kanske känner annorlunda efter en tids användning. Kommer med ett grövre spänne än resterande band.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Sist ut är ett utav Kvarnsjös racingband. Sjukt coolt band, med en matt, sammetslen yta på både in och utsida. Tjockleken är drygt 2mm och de känns väldigt vintage med sin snygga hålning ala gamla racingkronografer. Gillar stuket något oerhört, och mjukheten känns som någon form av gyllene snitt mellan läderbanden och mockabanden. Väldigt trevligt är mitt första intryck, synd bara på spännet som även här sänker helhetsintrycket något. Tror detta band skulle göra sig oerhört bra på en gammal Speedy eller Heuer. Även detta band är handgjort i Sverige.
  [​IMG] ^
  [​IMG]
   
  Spincini, MaBr, Ivar31 och 21 andra gillar detta.
 2. Yrsnö

  Yrsnö Tantal

  Inlägg:
  601
  Tack för en bra recension!
  Hade missat denna sida helt, hittade flera mocka och läderband jag måste testa.
  Vilka jäkla bra priser de har! Beställde ett par direkt :D
   
 3. grodslukarenx
  Trådstartare

  grodslukarenx Silver

  Inlägg:
  2.499
  Från:
  Skåne, Sverige
  Det här är bara första intryck, nu ska banden få sitta på ett tag och sen kommer recensionen! Känns definitivt värt att testa, har haft mockat på mig sen banden landade nu och det är superskönt hittils. Tvekar dock lite på "Hand made in Sweden" utan tror snarare att det är "assembled in Sweden" som gäller. :)
   
 4. Yrsnö

  Yrsnö Tantal

  Inlägg:
  601
  Så kan fallet nog mycket väl vara, men för kaffepengar är det såklart värt att testa iaf! Tycker de såg bra ut på bild, vilket är en bra start =)
   
  grodslukarenx gillar detta.
 5. d96angl

  d96angl Titan

  Inlägg:
  233
  Vet du var jag kan få tag på ett Leather Nato i storlek 26mm?
  Verkar ej finns på sidan du länkar till.
   
 6. grodslukarenx
  Trådstartare

  grodslukarenx Silver

  Inlägg:
  2.499
  Från:
  Skåne, Sverige
  Tror inte CNS stockar större än 24mm straps, men du kan ju alltid höra av dig till någon av forumets lädergurus? Typ Cheepo? :)
   
 7. meijlinder

  meijlinder Silver Premium

  Inlägg:
  1.788
  Från:
  Hisingen
  Natostrapco.com
  panatime.com
  strapsco.com

  har alla 26mm lädernatos
   
  grodslukarenx gillar detta.
 8. d96angl

  d96angl Titan

  Inlägg:
  233
  Hittade till slut mail till företaget.
  Kollar om de kan ta hem ett i 26mm.
  Tänkte testa till min Sjöö Sandström Royal Steel Quattro.
   
 9. Dennta

  Dennta Guld Premium

  Inlägg:
  3.918
  Från:
  Örebro
  Hej. Har du lust att testa ungefär hur smala handleder dessa band fungerar för?
  Har ca 16cm mätt helt spänt runt handleden och vissa band funkar inte riktigt för dessa flickhandleder :oops:
   
 10. Sjobedan

  Sjobedan Silver

  Inlägg:
  1.692
  Från:
  Malmö.
  Ruggigt bra priser :) Ska bli kul att se hur kvaliteten är.
   
 11. Clark78

  Clark78 Titan

  Inlägg:
  154
  Från:
  Växjö
  Har köpt två av mockabanden i 18 respektive 20 mm, och jag har väl typ 16,5 mm handled och då är de inga problem. Fanns några hål kvar till och med.
   
  Dennta gillar detta.
 12. Dennta

  Dennta Guld Premium

  Inlägg:
  3.918
  Från:
  Örebro
  Gött! Tackar. Är ju för billigt för att inte prova :)
   
  grodslukarenx gillar detta.
 13. Clark78

  Clark78 Titan

  Inlägg:
  154
  Från:
  Växjö
  Ja, tänkte likadant. Förresten är det bra att notera att priserna på hemsidan är exklusive skatt, dvs. moms, vilket man inte upptäcker förrän det är dags att betala.
   
  Dennta gillar detta.
 14. Syven

  Syven Brons

  Inlägg:
  952
  Tack för tipset.
  Billigt som sagt så jag la en beställning direkt!
   
 15. essGunnar

  essGunnar Brons

  Inlägg:
  1.251
  Från:
  Skåne
  Har varit ruskigt nöjd med deras vintage-mocka. Lite tunna kanske, jag hade gärna sett dem lite tjockare och med mer "konsistens" men till det priset är det en skitsak. Tycker också att lite mer avsmalnande hade känts mer elegant, det känns i princip som att de är jämntjocka. Å andra sidan är jag allergisk mot för avsmalnade band så jag är kinkig. Fick hem deras vadderade mocka i veckan och satte på det nyss. Känns helt superbt.
  FullSizeRender.
   
  PJW, Wozzor och grodslukarenx gillar detta.
 16. grodslukarenx
  Trådstartare

  grodslukarenx Silver

  Inlägg:
  2.499
  Från:
  Skåne, Sverige
  Ser fram emot att pröva deras Vadderade, men i nuläget får det vanliga sitta på en vecka först. Khakifärgen är ursnygg, tips! :)
   
 17. daveid

  daveid Tantal

  Inlägg:
  423
  Har provat kvarnsjö vintage leather 22mm. Inte särskilt nöjd faktiskt, bandet var väldigt styvt, man ser även limrester på snöret som ska ge "vintage-looken". Lite för långt för mina smala handleder, då testade jag göra hål med en håltång och det var inte mitt smartaste drag för då sprack lädret lite runt det nya hålet. En tråkig grej är att dessa band kommer på förmonterade spring-bars där jag inte lyckats få ut den på ena bandet. Orkade inte returnera när de kostar runt hundringen... Har dock andra band som jag är nöjd med från hemsidan.
   
  grodslukarenx gillar detta.
 18. NilsTrana

  NilsTrana Plast

  Inlägg:
  13
  Funtat på att beställa ett gäng band igen så tack för recensionen - Lite food for thought!
  Har själv bara hunnit testa natobanden än. Beställde ett gäng natos och vanliga armband och blev riktigt nöjd, framförallt med pris och utbud i åtanke. Jag kan helt klart rekommendera sidan.
   
  grodslukarenx gillar detta.
 19. grodslukarenx
  Trådstartare

  grodslukarenx Silver

  Inlägg:
  2.499
  Från:
  Skåne, Sverige
  Ska börja använda ett av deras vintage leather band imorgon när jag recenserat mockan. Kan då se huruvida du fick ett måndagsex eller om det är standard. :)
   
 20. Chumba

  Chumba Tantal

  Inlägg:
  669
  Från:
  Stockholm
  IMG_20161014_175936. Riktigt nöjd med Kvarnsjös racingband. Faktiskt ett av de skönaste jag haft.
   
  PJW gillar detta.
 21. Strimlaren

  Strimlaren Tantal

  Inlägg:
  405
  Jag har också några band därifrån varav ett svart läder, tycker också att spännet är B men det kan man ju byta ut. Har också limrester på snörena/tråden som är lite störande. Men för priset får man ju inte vara för kinkig! Köpte även två nato-band som jag tycker är grymt sköna och håller god kvalitét!
   
  grodslukarenx gillar detta.
 22. johanlindeberg

  johanlindeberg Plast

  Inlägg:
  5
  Tack för en bra genomgång! Jag ser fram emot en uppföljning
   
 23. grodslukarenx
  Trådstartare

  grodslukarenx Silver

  Inlägg:
  2.499
  Från:
  Skåne, Sverige
 24. Fadershan

  Fadershan Guld

  Inlägg:
  3.515
  Först och främst, tack för fin recension och hjälpande bilder!

  Wow jag gick in på sidan och gick bananas då jag litade på din recension och vågade beställa flera stycken i min första beställning. Lite trist på momsen som tillkom när man skulle betala.. fortfarande bra pris såklart men om de sätts ihop i Sverige och sen skickas utomlands?? Fattar inte men sket i det och tryckte på köp iaf så nu får vi se! :)
   
 25. grodslukarenx
  Trådstartare

  grodslukarenx Silver

  Inlägg:
  2.499
  Från:
  Skåne, Sverige
  Åter igen, det här är inte en recension utan mina första intryck av dessa band. Recensionerna kommer läggas upp efter hand att jag använt banden. :) Jag har i nuläget endast recenserat Mockabanden, men siktar på att göra en recension av "Vintage Leather" kollektionen på onsdag. :)
   
  BoEtt och Fadershan gillar detta.
 26. Fadershan

  Fadershan Guld

  Inlägg:
  3.515
  Sorry :) Yes tack jag läste den om mockabanden!
   
 27. JLC

  JLC Brons

  Inlägg:
  1.010
  Testat 2 straps från Kvarnsjö (svart läder och svart mocka 20mm). Bra värde för pengarna. Känns som helt ok kvalitet so far.
   
 28. fretard

  fretard Plast

  Inlägg:
  7
  Från:
  Stockholm
  Har köpt lite band från CNS, tycker de är klart godkända för priset.