Laddar...
Nymans Ur 1851

Renovera tavlor?

Diskussion i 'Vintage' startad av Rozzy, 10 juni 2014.

 1. Rozzy
  Trådstartare

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  6.378
  Från:
  Stockholm
  Det talas ju om ommålade tavlor i takt o otid, ofta som något negativt. MEN... om det är det ända som återstår att låta renovera/ommåla en tavla som ser hemsk ut, var vänder man sig då? Asien? Indien? De områdena verkar ju vara duktiga på reproduktioner. Finns det någon som har en bra kontakt på en duktig tavelrenoverare? Det finns ju duktiga renoverare av länkar i Asien har jag förstått, tavlor då?

  Vad kan man göra med tavlan, kan man låta göra en ny sunburst yta på tavlan eller gäller endast ommålning som gäller? Kan man få index uppolerade/förgyllda? Hur fixar man texten, scanner och skrivare?

  Har ni några exempel på renoverade/ommålade tavlor som lyckats väl?

  Nyfiken!
   
 2. Minuteman

  Minuteman Hedlund

  Inlägg:
  2.185
 3. Rozzy
  Trådstartare

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  6.378
  Från:
  Stockholm
  Minuteman gillar detta.
 4. Minuteman

  Minuteman Hedlund

  Inlägg:
  2.185
 5. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  15.533
  Tror att de "omgjorda" tavlor som har sunburststruktur är nya tavlor i stor mån. De som är ommålade har oftast en täckande färg. Men om det endast är lacken som skadats och inte själva metallen i tavlan kan man behålla originalstrukturen. Vet att vi har någon på forumet som fått sin Omega ommålad i England där strukturen behölls. Kromade eller guldbelagda index är svåra att fixa helt, man kan snygga till dem om beläggningen är intakt men svårt annars. Samtidigt blir renovering av tavlor endast bra om man kan ta av index. Renoveringar med nedpolerade/tillrundade index är hemska...
   
  Rozzy gillar detta.
 6. Falcone

  Falcone Rudi

  Inlägg:
  338
  Rozzy gillar detta.
 7. mrt4

  mrt4 Rudi

  Inlägg:
  270
  Rozzy gillar detta.