Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Restips Cape Town (Sydafrika) efterlyses

Diskussion i 'Lifestyle' startad av MBx, 2 augusti 2015.

 1. MBx
  Trådstartare

  MBx Stormtrooper

  Inlägg:
  329
  Var med familjen i Sydafrika för några år sedan men nu är det dags igen (januari 2016), men utan barn (hälften så dyrt, dubbelt så roligt;)).

  Efterlyser tips på sevärdheter och aktiviteter. Såg en del förra gången men har åtminstone val/hajsafari och att bestiga Taffelberget till fots kvar.:cool:
   
  Greven gillar detta.
 2. Jakobb

  Jakobb X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.208
  Klättra upp på Lions Head och ta en öl på toppen, helt oslagbart. Var ni på några vingårdar?
   
 3. MBx
  Trådstartare

  MBx Stormtrooper

  Inlägg:
  329
  Vi var ca en vecka i Cape Town och utforskade stan med omnejd inkl. Godahoppsudden. Sedan flög vi till Port Elizabeth och bilade tillbaka genom Franschhok där vi besökte vingårdar. Mycket av det vi gjorde gör jag gärna om, bl a Lion Head.

  Verkar som du varit där - vad gjorde du mer?
   
 4. Isodor

  Isodor Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.232
  Från:
  sthlm
  Flyg till angränsande område och gå på safari , minne för livet!
   
 5. Greven

  Greven Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.332
  Kul med resa till Kapstaden! Ni har ju redan varit där och säkert redan gjort en hel del. Jag skulle tipsa om besöka Camps Bay och ta en lunch eller en drink längs restauranggatan vid stranden och Atlanten. Ta en biltur längs havet förbi Tokai Forest reserve och vidare till Noordhoek, miljö som får en att tappa andan. Har ni tid så försök ta er till Babylonstoren i Cape Winelands (googla och kolla upp!) och gå runt i helt sagolik enorm gård där växtligheten sköts av ett gäng trädgårdsmästare i OS-klass. Det går även att bo där och äta mat i restaurangen som odlats på gården och, förstås, dricka gott vin. Är ni ute efter shopping så är ju Waterfront en självklar destination. Säg bara till om du vill ha mer tips. Ingen expert på Sydafrika men varit där ett par gånger. Trevlig resa!
   
  Grimman gillar detta.
 6. MBx
  Trådstartare

  MBx Stormtrooper

  Inlägg:
  329
  Mange Takk!
  Flera intressanta uppslag som jag absolut ska undersöka närmare. Inget är hugget i sten men vi tänkte vara ca 2 veckor runt Kapstaden och sista veckan resa österut, eventuellt så långt som till Mossel Bay, för att vända tillbaka till Kapstaden via Franschhoek/Stellenbosch men ska kolla på kartan var dina tips ligger och ev lägga om rutten.:)

  Är själv inte ute efter shopping (har för mycket saker, inte för lite;)) men Waterfront var trevligt. Jag åker gärna tillbaka till Godahoppsudden också.
   
  Greven gillar detta.
 7. MBx
  Trådstartare

  MBx Stormtrooper

  Inlägg:
  329
  En vecka avverkad i Sydafrika. Lite sightseeing och shopping samt några dagar i Stellenbusch med vinprovning. Nu är det +30 grader varmt och vindstilla varför vi softar vid poolen med vidunderlig utsikt över Taffelberget. Senare i veckan gör vi en trip österut för hajsafari.

  Tar fortfarande emot tips på saker att göra. image.jpeg
   
  Aquastaren gillar detta.
 8. matage

  matage Rebel soldier

  Inlägg:
  145
  Från:
  Stockholm
  Vi var där knappt 2 veckor i november och jag kan tipsa om två riktigt bra restauranger som borde vara enklare att få bord på nu när julhetsen lagt sig.
  Black Sheep - långt upp på Kloof Street i Gardens
  Bara griffeltavlemeny med sjukt bra mat och trevlig personal. Jag är allergiker och när jag påpekade det kom kökschefen ut och snackade med mig för att dubbelkolla lite detaljer och skickade sen ut en extra amuse. Bordsbokning är ett krav. Fortfarande löjliga priser med svenska mått mätt. Trerätters för två, en bättre flaska vin och två avec landade på runt 800kronor om jag minns rätt

  Fork - Long Street
  Litet hål i väggen på gatunivå med riktigt bra tapas och en hyfsad vinlista på glas. Fler sittplatser på övervåningen men vi gillade gatuplanet som bara har runt 10-12 stolar.

  Utsikten från Table Mountain kan ju vara värd att beta av men var beredd på snabba väderomslag.
  Camps Bay är trevligt för en sen lunch med en öl i solen. De röda sightseeingbussarna är absolut smidigaste sättet och den som passerar basstationen på Table Mountain går vidare förbi Camps Bay så de två går bra att köra på samma dag.

  GodaHoppsudden är värt att se. Kanske inte så mycket för själva platsen utan mer vägen dit (eller så var det pga alla trevliga vinpauser) och de djur vi såg på vägen dit. Vi betade av Boulders Beach med pingvinerna på samma tur men det kändes hyfsat turistigt och man tröttnade snabbt. Massvis med turister på en trätrottoar som fotade luggslitna (om än vilda) pingviner..

  Skippa för allt i världen Aquila Game Reserve Safari... Som kolmården fast med färre djur. Helt värdelöst!
  Däremot var det kul att köra vithajsdyken nere i False Bay även om jag var ruggigt sjösjuk. Lyckades få några vettiga bilder under vatten men en OK från båten iallafall :)
  greatwhite.jpg

  Vi körde också en heldags vinprovning med WineFlies. Riktigt roligt, avslappnat om än kanske enkelt om du är vinintresserad på riktigt. Jag tror jag räknade in 27 viner den dagen så man sover gott efteråt :)
   
  Aquastaren gillar detta.
 9. MBx
  Trådstartare

  MBx Stormtrooper

  Inlägg:
  329
  Tack för tipsen. Bor vinkelrätt mot Kloff street högst upp mot Signal hill och har varit en del på Kloff street men inte sett Black sheep men håller utkik. Imorgon blev en "mellandag" och då styr vi kosan mot Godahoppsudden. Var där 2008 men kom fram ganska sent, det blir bättre planering denna gång. I övermorgon blir det hajsafari och lite annat på väg/runt Gansbaai och på måndag ska jag bestiga Taffelberget till fots(!) (såg filmen Everest på planet hit...). 1086 möh är kanske inte så mycket att skryta med. Ska försöka bestiga Lions Head också (669 möh).
   
 10. Aquastaren

  Aquastaren AT-ST driver

  Inlägg:
  1.431
  Från:
  Stockholm
  Hej bumpar tråden lite.
  Kilade du på några klockor och kanske framförallt på prisläget? Randen har fallit kraftigt så det kanske finns fynd att göra? Ska snart ner en sväng.
   
 11. MBx
  Trådstartare

  MBx Stormtrooper

  Inlägg:
  329
  Kollade inte på några klockor i affärer, Groot Constantia strax söder om Kapstaden var Rolextätast; spanade in mängder med framförallt GMT och DJ samt Omegor, andra märken passerade innan jag kunde identifiera dem.

  Prismässigt är det rea på allt. När vi var där 2008 var rand och SKR 1:1 nu gick det två rand på en krona, halva priset alltså. Importerade varor (t ex klockor) blir nog inte billigare, möjligen begagnade då randens fall gjort många arbetslösa (även utbildade vita).

  Berätta gärna om planer och resan.
   
 12. Aquastaren

  Aquastaren AT-ST driver

  Inlägg:
  1.431
  Från:
  Stockholm
  Eftersom randen fallit så snabbt borde det finnas klockor som köpts in före det stora fallet, tycker man. Jag ska till ett ställe norr om Durban. Jag lär ta en sväng till Durban och checka priser blir nog en post på KS ;)
   
 13. Grimman

  Grimman Rebel soldier

  Inlägg:
  134
  Livar upp tråden lite då jag är nere i SA och vill få lite tips:)
  Vi är i Cape Town nu i ett par dagar innan vi åker mot Stellenbosch och vingårdarna.
  Vad får jag inte missa?
  Som ovan TS ska vi till Table mountain, pingviner och Lions head.Kommer att kolla in Blacksheep restaurangen, hade fått bra betyg och vi bor ett kvarter bort.
  Finns det någon vettig handlare i Cape Town?