Laddar...
Erikson Urhandel

Resultat från Skåne auktionsverk

Diskussion i 'Diskussion' startad av Fabian, 17 november 2013.

 1. Fabian
  Trådstartare

  Fabian Manboy

  Inlägg:
  4.571
  Från:
  Stockholm
  den mytomspunna 5513 som tidigare varit diskuterad här på forumet blev igår klubbad till ett jävligt högt pris, om du frågar mig. tillsammans med submarinern fanns en fin bark Day-date och diamantprydd dam-nautilus som tyvärr blev återropade? jävligt tråkigt att objekt kan tas tillbaka ifall säljaren anser att buden inte är tillräckligt höga. förstör inte det hela idén med auktioner enligt er också??


  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]
   
 2. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  7.106
  30 för den subben är vansinne. Jag hade förhoppningar om ett relativt orört case och en felskrivning på serienumret så att tavlan varit original efter första bilden. Dessvärre visade de kompletterande bilderna att den var fel och väldigt taskigt polerad förutom all smuts och djupa repor. Inkl premium är denna uppe över 36 och för det får du en hyfsat fin korrekt 5513 med en tiondels slitage. Länken är senare och helt slut förutom små detaljer som att den är trasig. ;)

  Hoppas nya ägaren är happy iaf. Jag ska nog inte uttala mig då jag var token som köpte en defekt Tudor dyrt på Kaplans för någon vecka sedan...
   
 3. maxmol

  maxmol AT-ST driver

  Inlägg:
  1.053
  Från:
  Stockholm

  Äh du gjorde helt rätt i Tudorn. Den som köpte denna 5513 måste ju druckit sprit, riktigt mycket sprit.
   
 4. Fabian
  Trådstartare

  Fabian Manboy

  Inlägg:
  4.571
  Från:
  Stockholm
  jag var med och budade på 5513 upp till 16k, alltså precis i början. Men 30k + provision är sinnes för det extremt dåliga skicket.
   
 5. JohanHLM

  JohanHLM X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.014
  Fast så funkar det väll på i princip alla auktionshus, eller? Skillnaden är att flertalet andra har ett kvar på att första budet följer ett utsatt minimipris/utropspris vilket så klart är bättre. Det känns lite tramsigt att alla utrop börjar på 100kr. Priset på subben håller jag med om att det var helt tokigt!
  Hade egentligen bestämt mig för att lägga utropspriset på den UG som fanns med på auktionen men fegade ur eftersom jag inte hade möjlighet att se den live.
   
 6. Fabian
  Trådstartare

  Fabian Manboy

  Inlägg:
  4.571
  Från:
  Stockholm
  jag har ganska dålig erfarenhet av auktionshus, men varför inte lägga ett högre utropspris ifall man är rädd att slutpriset annars inte kommer komma i den nivå som man själv önskar? att locka med låga utropspris och sedan dra tillbaka sina objekt pga lågt intresse ser jag bara som fegt.
   
  David gillar detta.
 7. ErikGBG

  ErikGBG X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.804
  Extremt fegt men så funkar det tyvärr. Fråga en mäklare ;)
   
 8. JohanHLM

  JohanHLM X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.014
  Håller med dig helt och hållet!
  Känns lite fjantigt att bjuda 100kr för en klocka som har ett utrop på 30 000kr. Samtidigt bör en seriös budgivare inse att det inte är rimligt att säljaren inte är beredd att sälja för det priset. Fördelen med att ha det enligt denna variant är att köparen har möjlighet att godkänna ett bud på 16 000kr på en klocka med ett utrop på 20 000kr. På t.ex. kaplans månadsauktioner ligger lägsta ingångsbudet 1000kr under utropspriset vilket därmed innebär att flertalet klockor inte får några bud och därmed återropas.
   
  Fabian gillar detta.
 9. calzone

  calzone Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.848
  Day daten såg väl helt OK ut, hur mycket gick den för ?
   
 10. Fabian
  Trådstartare

  Fabian Manboy

  Inlägg:
  4.571
  Från:
  Stockholm
  återropad
   
Mårtenssons ur Brookfield