• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

RicVin’s FREDAGSTRÅD™ 6/10 ”Har ni fest eller?..”

RicVin

Dirty Grandpa
Forumpersonal
Moderator
Pledge Member
2-Faktor
Här blir det fanimej inga chips ikväll!
Här ska det kalasas på denna berömda godsak från Kalix!! Kommer såklart att då matcha med PO!!
396A3783-BFCB-4DA7-AFF8-E41150AE63D7.jpeg

Löjrom med frasiga rårakor
  • 160 g kalix löjrom
  • 2 dl crème fraîche, ekologisk
  • 2 st rödlök
  • 1 knippe dill, färsk
  • 1 st citron
  • 500 g potatis, fast
  • Flingsalt
  • Svartpeppar, från kvarn
  • Smör och olivolja till stekning
  1. Häng av löjromen i en finmaskig sil.
  2. Finhacka rödlöken och skär citronen i klyftor.
  3. Riv potatisen grovt på rivjärn, salta och krama ur överflödig vätska ur potatisen.
  4. Smält smör i en het panna och ringla i lite olivolja.
  5. Forma den rivna potatisen till tunna ”plättar” i pannan och stek gyllene med frasiga kanter.
  6. Servera med löjrom, créme fraiche, rödlök, citron och dill.
  7. Krydda löjromen med svartpeppar från kvarn

Ha en skön helg mina vänner!!
 
Tillbaka
Topp