Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Rolex 1016 - Vad tänka på?

Diskussion i 'Vintage' startad av penrod, 20 november 2014.

 1. penrod
  Trådstartare

  penrod Ewok

  Inlägg:
  27
  Hej klockgurus!

  Mina preferenser gällande olika klockmodeller har tenderat att hoppa väldigt mycket över tiden. En modell som dock fastnat och som jag ofta återkommer till är Rolex 1016. Jag är därför inne på att införskaffa en men tänkte försöka göra min research så att jag inte går bort mig. Då jag gillar modellens, i min mening, mångsidighet tror jag att jag skulle använda klockan väldigt mycket och är därför inte på jakt efter något mint-exemplar. Spontant skulle jag nog inte ha några problem att köpa en med serienr: 4,4 - 4,7, dvs en serviceboett (det borde gissningsvis borga för bättre vattentäthet?). Men det jag undrar är, vad ska man tänka på när man letar efter en 1016? Finns det specifika saker man ska se upp med (bilder uppskattas mycket).

  Stort tack!
   
 2. Anno 1685

  Anno 1685 Rebel soldier

  Inlägg:
  89
  Från:
  Uppsala
  Hej alla! Jag vill bumpa den här frågan, för jag undrar också. Den enda Rolex-modellen som tilltalar mig.
   
 3. BCKSTRM

  BCKSTRM X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.215
  Kan inte 1016 tyvärr, men generellt gäller väl att skick, skick och skick allt. I skick ingår att alla delar är original såklart. Serviceboett/tavla etc brukar dra ner priset ordentligt. Att hitta en vintage i riktigt bra skick, helt original tar tid och kostar massa pengar, men i slutändan är min (begränsade) erfarenhet att det lönar sig både emotionellt och ekonomiskt.
   
  Anno 1685 gillar detta.
 4. penrod
  Trådstartare

  penrod Ewok

  Inlägg:
  27
  Hej,
  Kan bara hålla med föregående talare. Mitt kunskapsinsamlande sedan jag skrev inlägget har fört mig åt det hållet också. Ska du köpa vintage-Rolex så ska du leta efter och köpa klockan med bästa möjliga original-skick. Då vintage är svårt, tror jag också du ska försöka hitta en säljare som är transparent kring skicket och som är erkänt trovärdig. Kan rekommendera Jacek på HQ Milton.
   
  Anno 1685 gillar detta.