Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Rolex Datejust Restauration

Diskussion i 'Vintage' startad av anderssonw, 12 juni 2015.

 1. anderssonw
  Trådstartare

  anderssonw Ewok

  Inlägg:
  4
  Från:
  Lilla London
  Tjenare! Fick nyligen ärva en gammal Rolex Datejust, vilken ska vara från 1980-talet. Den ska ha blivit servad vid minst en 4-5 tillfällen och den har alltid gått bra, tyvärr finns dock ingen dokumenterad servicehistorik. Urtavlan och händerna ser ut att vara i bra skick så vitt jag kan se, endast lyspunkterna som helt dött ut. För övrigt verkar det mest som att armbandet är slappt med repor på glas, boett och armband.

  Jag skulle vilja restaurera klockan till ett så bra skick som möjligt, men vet inte riktigt hur eller vart och det är därför jag vänder mig till er här på klocksnack! Då den har ett affektionsvärde, men inte ett så stort marknadsvärde (såvitt jag förstår) så känns det som att den kommer fylla större funktion i mina händer än om jag säljer den. Men av ren nyfikenhet, hur mycket är den värd i nuläget och hur mycket skulle den vara värd efter en restauration?

  Har hört talas om en viss Michel Young i Hong Kong som ska vara en riktig baddare på att renovera äldre rolexarmband till näst intill nyskick och till ett billigt pris. Är detta en pålitlig hantverkare, någon med personlig erfarenhet med karln?

  Anser ni att man "förstör" klockan om man putsar upp glaset, boetten och skickar armbandet till Michel Young?

  Bör jag låta bli urtavla, händer och lyspunkter eller ska jag restaurera dem med?

  När man servar uret, bör detta göras via en certifierad Rolex-återförsäljare eller kan man lika gärna gå till någon annan? I så fall, vem?

  Edit: Kanske också bör tillägga att jag är bosatt i Göteborg.
   

  Bifogade filer:

  Gummo gillar detta.
 2. Criss Cross

  Criss Cross AT-AT driver

  Inlägg:
  6.308
  Från:
  Stockholm
  Ser ju ut att vara i normalskick. Glaset kan du putsa lite med tandkräm, kromglans eller Polywatch.
  En lättare polering av en kunnig person kan ju kanske vara lämpligt, men annars uppskattar de flesta här en orörd boett.

  Ca 19-20.000 kr borde den vara värd om den fungerar bra.
   
 3. Mr Chance

  Mr Chance Captain Phasma

  Inlägg:
  8.153
  Håller med @Criss Cross , låt boetten vara. Men putsa gärna glaset och skicka länken till Young, han fixade en oysterlänk åt mig. Snabbt, bra och billigt.
   
 4. anderssonw
  Trådstartare

  anderssonw Ewok

  Inlägg:
  4
  Från:
  Lilla London
  Tack för era snabba svar! Vart bör jag vända mig för putsning av glas och service av urverk?
  Tacksam för alla tips, stora som små!

  Edit: Om jag eventuellt också skulle vilja göra en lätt polering av boett, med tanke på att jag troligtvis aldrig kommer sälja den, vem bör jag vända mig till då?
   
  Senast ändrad: 12 juni 2015
 5. Gummo

  Gummo Joker Moderator

  Inlägg:
  9.831
  Från:
  Stockholm
  Grattis till en finklocka!!! Serva klockan hos någon auktoriserad på Rolex. Att polera boetten kan även de misslyckas med så det är väl bäst att låta bli tycker jag. Men om du vill att klockan ska se nypolerad och fräsch ut så är det en Rolexverkstad som ska göra det. Vad gäller länken så är jubilee rätt så sladdriga vilket är en del av charmen att skicka den till MY tycker jag är onödigt och säkert kostsamt. Serva verket, byt alla packningar, polera glas och njut av en gammal härlig klocka. Om du vill ha nåt som ser nytt ut så finns det massor av just nya klockor att köpa:)
   
  Dixie, Savagear114, Weasel och 1 annan gillar detta.
 6. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.750
  Från:
  Östersund
  Tycker ett rassligt jubilee sitter betydligt skönare än ett nytt, så ägna lite tid och pengar till själva klockan istället :)
   
  Savagear114, cjperry och Gummo gillar detta.
 7. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.751
  Från:
  Jymden
  Kul klocka att ärva! Hade absolut inte polerat den då det tar bort charmen med klockans historik. Att fixa länken är ju däremot inte fel.