Laddar...
Erikson Urhandel

Rolex Deepsea - bu eller bä

Diskussion i 'Diskussion' startad av Palenkovich, 27 augusti 2013.

 1. Palenkovich
  Trådstartare

  Palenkovich Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.914
  Jag tokgillar Rolex, inget snack om den saken. Kommentarer om varför är överflödiga; Rolex är ju Rolex!
  Jag har ingen för närvarande, utan håller på att sondera terrängen och velar vilt fram och tillbaka gällande vilken modell det ska bli. Hittills har det lutat åt den i mina (och många andras) ögon ultimata OWG-klockan Sub 116610 eller den aningen tuffare GMT-Master II.

  Mitt dilemma är dock att jag alltid haft en förkärlek för lite större klockor (senaste inköpet var en PO Chrono 45,5 mm som jag slängde upp paketöppningstråd på nyligen). Jag har inga jättehandleder (18,5 cm) men har ändå fastnat för modell större. Provade senast för någon dag sedan en polares 14060 och den kändes tyvärr alldeles för liten (jag vet att det i mångt och mycket är en vanesak, men ändock).

  Nu finns förvisso Explorer II som bjuder på lite mer bredd, men vacker som den är har jag ändå inte riktigt fastnat 100-procentigt för den.

  Med ovanstående i åtanke har jag nu lite smått börjat kika åt Deepsea-hållet. Med den kan jag garanterat inte gnälla på storlek iaf ;-)

  Man kan snabbt konstatera att det är en pjäs som det i ganska stor utsträckning råder delade meningar om. "För stor, inte för stor", "en Rolle SKA ha datumbubbla; en Rolle ser cleanare ut utan bubbla" osv. osv.

  Så skjut fritt mina vänner - vad tycker ni?
   
 2. Josef B

  Josef B Bestraffaren

  En jävligt cool Rolex som vågar sticka ut, storleksmässigt! Bästa Rolexklockan som jag har/haft kvalitetsmässigt.
   
  MJ24 gillar detta.
 3. DSSD är grym, men om det ska var en allroundklocka så är nog SubC bättre i längden...
   
 4. fredrik

  fredrik Rebel soldier

  Inlägg:
  143
  Den senaste Explorer II:an är väldigt fin. Den sitter nära handleden så den ser stor ut men ligger fint och nära handleden.
  Deepsea känns större då den bygger på höjden. Men man vänjer sig snabbt.
  Kör jag skjorta har jag möjligheten att dölja Explorern om man mot förmodan skulle önska det. Min Deepsea är där dock ingen skjorta som vågar sig över.
   
 5. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Deepsea är tokfet och definitivt coolare än SubC som ren tooldykare. Hade det bara varit 1 år tillbaka så hade jag tagit DSSD framför SubC, men man har väl "mognat" med sitt klockintresse sen dess och idag hade jag tagit SubC an följande skäl.

  - Submariner är givetvis en tidlös klassiker.

  - 40mm + maxicaset ger perfekt passform på handleden, den ser inte ens särskilt liten ut på lite grövre handleder (jag har +19cm)

  - mycket lägre än DSSD, kommer funka perfekt med skjorta, kavaj, m.m.

  - lägre pris.
   
  Molle gillar detta.
 6. Ryttaren

  Ryttaren X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.826
  Från:
  Västerås
  Om jag hade handlederna skulle jag absolut överväga DSSD. Med dina 18,5cm lär det ju funka.
   
  MJ24 gillar detta.
 7. rzc

  rzc Stormtrooper

  Inlägg:
  231
  +1
   
 8. Compiss

  Compiss Rebel Commander

  Inlägg:
  10.738
  Från:
  Kina
  SUB, tycker jag skall vara skall vara som den först kom, UTAN bubbla men visst är det praktiskt med dato. Tycker att dato utan bubbla passar på allt.


  Men det är ju bara min smak ;-)
   
 9. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.557
  Har haft en GMT (16710), men sålde den till förmån för en Deepsea. Visst är den större och högre, men personligen tycker jag den sticker ut mer än en Sub, och sen är den inte heller lika vanlig.
  För min del var det så att när mitt klockintresse mognade ville jag ha en klocka som inte är lika vanlig, därav Deepsea, och inte SubC (köpte en, men säljer den nu p g a att jag bestämt mig för Deepsea).
  Har lika stora (eller små!;)) handleder som du, och så här ser det ut:
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Tobbe.L, TheKing, DrDre och 1 annan gillar detta.
 10. Mr Chance

  Mr Chance Captain Phasma

  Inlägg:
  8.152
  Tycker den är för stor och klossig, både på bild och min arm. Det är möjligt att den "växer" när den får sitta ett tag på handleden men, nja, den är inget för mig.
   
 11. AgE

  AgE Rebel soldier

  Inlägg:
  120
  Personligen ogillar jag den och tycker närmast den blir en parodi på seadwellern med den fula texten runt tavlan och groteska storleken. Men sen har jag ju inte underarmar som kan bära upp 40 mm + så jag är väl fel person att fråga. Om 40 mm-modellerna känns för små och man vill ha en Rolex så finns ju begränsat med alternativ i nuläget. . Om jag ska säga något gott om dipsyn är det att den är ovanligare och därför lite "roligare" än en sub, och har man handleder att bära upp den så ser den ju inte såå galet stor ut. Gillar du den så kör bara! Men testa först om du inte gjort..
   
 12. BME

  BME Y-Wing pilot

  Inlägg:
  736
  Från:
  Stockholmish
  I like!
  Tycker inte att höjden eller storleken besvärar på något sätt, jag var helt inne på att köpa en för ett tag sedan men det finns en sak som jag av någon outgrundlig anledning inte kommer över...
  Den oproportionerligt smala länken på en så pass stor klocka, den smalnar av alldeles för mycket imho...
  Hade jag kunnat komma över det hade jag ägt en idag.
   
  Onelund gillar detta.
 13. acce1999

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.913
  Rolex Deepsea är ett imponerande bygge med många fascinerande lösningar, men ...

  ... det har gått för långt. Det blir till slut som hastighetsmätarna på bilarna. Varför har en standard-Volvo en hastighetsmätare graderad till - vadå? - 260 km/h? Varför konstruera en klocka som går långt, långt utanför vad den mänskliga kroppen tål (när det gäller dykning)? Till och med när man talar om djuphavsdykning. Just den yrkesgruppen måtte väl ändå prioritera lätt utrustning till minsta möjliga storlek, med största möjliga avläsbarhet (och pålitlighet). Trycktålighet till knappa 4000 meters djup är bara...

  ... och det som då återstår är "hästkrafter", dvs skrytvärde och oanvändbara muskler.

  Rolex Sea-dweller 1665 var väl den sista som i huvudsak matchade den mänskliga kroppens förmåga och kanske också efterträdaren med tålighet till 1220 meter (dvs "dubbel" säkerhetsfaktor).

  Jag låter förmodligen negativ... men jag är också positiv. Jag är imponerad av vad man lyckas åstadkomma i Geneve. Special-utgåvan i 51 mm diameter är ju ännu mer imponerande. Det är ett helt otroligt tryck som klockan tål, i en så kompakt boett. Fantastiskt! Och med de argumenten; inte "hästkrafterna", så har också jag provat den på handleden ... men jag har ännu inte kommit till ro med det faktum att jag tycker att just storleken är för stor för just mig. Så ser man det i perspektivet: Människans förmåga att skapa något ... bara för att det går - och att det handlar om att dra vidare på en historisk linje, nästan in absurdum, så tycker jag att det är en spännande klocka att äga!

  A
   
 14. DW6900MS

  DW6900MS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.807
  Från:
  Borås
  När den först kom hyllade jag klockan men idag tycker jag annorlunda. Inte att den är ful inte alls, bara opassande i proportionerna.
  Skulle hellre köra på en 114060.
  Jag gillar också stora klockor. Köpte senast i Söndags en Helson Shark Diver 45, den är ruggigt stor men klär i det stora. Min favoritklocka är dock fortfarande min 16570 som alltid kommer vinna i längden.
  Så även om jag gillar stora klockor och 18,5 cm handleder funkar 40 mm klassiska Rolex ypperligt.
   
  TheKing gillar detta.
 15. Genta

  Genta Y-Wing pilot

  Inlägg:
  574
  Deepsea - "bara för det går", sammanfattar det bra. Härlig kvalitetskänsla. Men till vardags blir det Volvo-kombi, förlåt - Submariner ska det vara...
   
 16. Jonaz

  Jonaz X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.101
  Från:
  Göteborg
  Äh... Trodde att det var klockan för mig tills jag provade den. Inte alls imponerad. Min Klocka jag bar vid provningstillfället, en avenger seawolf, kändes såååå mycket coolare, likvärdig i kvalitét och mera bang for the buck.
  Imho. Sen är jag ju göteborgare med...


  iPhone | Tapatalk
   
  DW6900MS gillar detta.
 17. Snårtas

  Snårtas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.976
  Från:
  Västerort
  Såg en igår vid pokerbordet på casinot i Cannes. Det är inte diametern som är problemet utan höjden. Den ser ut som en puck. Och då var det en riktigt stadig kille som bar den... Så jag säger bu.


  Sent from my iPad using Tapatalk HD
   
 18. Andreas777

  Andreas777 Stormtrooper

  Inlägg:
  261
  Jag gillar dssd men jag tycker att länken är på tok för klen... känns oproportionerlig. Helhets intrycket är att den blir topptung.
   
 19. alfgren

  alfgren X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.151
  DSSD skulle vara ungefär dubbelt så attraktiv för mig utan den tramsiga texten om Original Escape yadayada runt urtavlan.
   
  Pilot och Jonaz gillar detta.
 20. M021

  M021 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.260
  Suben, 114060 om du inte är i behov av datum, själv önskar jag att jag inte behövde datum varje dag. Hör av dig om du väljer att gå för en GMTC-II
   
 21. Josef B

  Josef B Bestraffaren

  Ser man Deepsea live, så är texten inte lika påfallande som på bild!
   
  MJ24 gillar detta.
 22. Bolio

  Bolio Y-Wing pilot

  Inlägg:
  782
  Från:
  Norrland
  Jag gillade min DSSD men efter ett tag irriterade jag mig över länken som såg på tok för smal ut. Och när den tanken väl satt sig så vart jag tvungen att släppa den och en 116610ln tog dennes plats.
  Tycker som du om större ur gärna över 40mm trivs riktigt bra med min PO XL men om du nu fastnat för Rolex så kan det inte gå fel med nya Subc el Subc date. Som du säkert sätt när man lägger dessa bredvid 14060,14060m el 16610 så gör den nya ringen samt även visarnas tjocklek att den upplevs större än föregångarna även fast de alla mäter 40mm.
  Och som du skrev man vänjer sig.

  Åter till frågan DSSD är ett riktigt bra ur och sticker ut, inte lika vanlig och allmänt maffig men om valet varit mellan den och Subc och Subc date hade jag gått på de senare och sen är de upp till person om man vill ha datum eller inte.
  Lycka till.
   
 23. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.557
  Det här med att länken skulle vara oprortionerligt smal upplever jag inte alls. Tvärt om, skulle länken varit bredare tycker jag att klockan blivit för klumpig.
   
 24. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.557
  Nej, det är sant. Texten är inte alls lika iögonfallande IRL som på bild.
   
 25. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.557

  För att få en, än mer, nyanserad bild Deepsea råder jag dig att också kolla lite på internationella forum som t ex Timezone.com, Rolexfurums.com o s v.
   
 26. DrDre

  DrDre X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.729
  Jag håller med Josef ovan. På bild är det en jäkla massa text, men den syns inte alls så mkt i verkligheten. På bild tycker jag den är rätt ful faktiskt men i verkligheten är den inte alls dum. Gillar också att vridringen är graderad 360 grader, inte bara första kvarten som på Sub.
   
  MJ24 gillar detta.
 27. freno

  freno Rebel soldier

  Inlägg:
  119
  Jag var i precis samma sits när jag valde att utöka samlingen, men det blev en GMTCII istället, men visst deapsea är en otroligt fin klocka, dock lite väl hög för min handled på 17,5cm. Sen går den ju inte in under skjortan heller vilket jag ser som ett stort minus.
   
 28. BME

  BME Y-Wing pilot

  Inlägg:
  736
  Från:
  Stockholmish
  Ja det är ju min högst personliga åsikt att jag tycker länken smalnar av för mycket...
  Men kan inte göra så mycket åt det så upplever jag den iaf :)
   
Mårtenssons ur Brookfield