Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Rolex etc vintage i New York

Diskussion i 'Vintage' startad av Urd, 14 februari 2016.

 1. Urd
  Trådstartare

  Urd Ewok

  Inlägg:
  28
  Hej

  Ska till new York och undrar om någon vet och kan tipsa om bra vintageaffärer?
   
 2. Skuggan

  Skuggan Rebel soldier

  Inlägg:
  133
  Enligt uppgift (från ett annat forum) ska www.timetitans.com vara coolt. Kanske kan vara värt att kolla upp?
   
  Urd gillar detta.
 3. ZQT

  ZQT The Banker

  Inlägg:
  8.417
  Du kommer inte göra några klipp eftersom usd är dyr. Vill du se roliga prylar så dra till Vladdy's
   
 4. Seagle

  Seagle Rebel soldier

  Inlägg:
  109
  Jag ska också till NYC om ett par veckor, har hittat några butiker jag tänkt besöka men som tidigare sagt så är dollarn dyr tyvärr. Låg på runt 6,30:- sist jag var där, hade dock inget klockintresse då :wtf: Här är iaf några av butikerna jag funderar på att besöka: aaronfaber.com , tourneau.com , centralwatch.com , tempvsfvgit.com
   
  Urd gillar detta.
 5. fsdfsdf

  fsdfsdf Rebel soldier

  Inlägg:
  81
  Hej!
  Central Watch är ett hål i väggen i en av gångarna Grand Central Station med dyr (men tydligen bra) service samt några klockor i ett fönster. Inget jag direkt skulle rekommendera, men visst, är man på bygget så.

  Tempvs Fvgit (med andra ord - time flies på latin) - ligger inne i en antikmarknad i Flatiron och är rätt trevlig att gå förbi.'

  Inte varit på Aaaron Faber... men lär vara rätt stort.

  Annars kan man ju passa på och gå på alla de större klockmärkenas flagship stores runt 5th Ave till Madison uppe vid 50:e till 60:e gatan. Jag gillar exempelvis IWC-butiken med rum eller avdelningar för varje serie - flyginredning för Pilot, havet för Aquatimer etc. Däromkring finns även kedjorna Torneau liksom Wempes. Inget av detta är förstås vintage.

  Värt att nämna är även hela "Diamond District" på 47:e mellan 5th och 6th där massa handlare vägg i vägg säljer smycken och oftast begagnade finklockor. Har inte gått genom hälften, men där kan man hitta massa av om man känner sig trygg i att identifiera värde, pruta och slå till. Två av dessa är http://www.elementintime.com/ samt den nämnda: http://www.timetitans.com/. Inte sällan är det nyare klockor.

  Vill även nämna brittiska lilla stil-butiken http://www.grahamefowler.com/ nere i West Village på 10th street - inte direkt en klockaffär utan främst kläder och skor men dom har alltid tjugotalet vintage-ur inne med dragning åt militärhållet, samt utbud av nato-straps, läderband etc samt är riktigt pratglada. Där har jag köpt klockrullar i fint kalvläder, natoband samt ett snyggt gummi-tropical. Se ägaren i denna Hodinkee-video:  Har någon fler tips tar jag gärna emot dem!
   
  Senast ändrad: 17 februari 2016
  Urd, PJW, Seagle och 1 annan gillar detta.
 6. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  7.106
  Finns som sagt en hel drös handlare runt Diamond district med både högt och lågt. Vet man bara vad man vill handla så kan man också kontakta kända handlare för att mötas upp på något trevligt ställe. Det förutsätter väl kanske att man är sugen lite mer specifikt då det känns lite respektlöst att lura ut dem ur sina gömmor bara för lite fönstertittande. :)
   
  Urd gillar detta.