Laddar...
Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Rolex GMT-Master II 16710 mot 16750 / 5513

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av Bjoerlin76, 14 mars 2015.

 1. Bjoerlin76
  Trådstartare

  Bjoerlin76 Hedlund

  Jag har nu blivit sugen på att prova vintage. Helst byter jag mot en 16750 med WG-tavla. Har ni en fin 5513 med målade index/WG kan det vara intressant också, det är bara att höra av er. Jag söker något som är helt original utan servicetavla och så vidare. Visare, tavla och länk (Oyster) är ett krav som ska vara original. Jag har förstått det som att insert och plexi byts vid service men är insertet original så är det ett stort plus! :) Box och papper spelar ingen roll - bara klockan är bra.

  Min 16710 är i ett mycket fint skick, helt utan större repor eller dings. Letar man kan man självklart hitta små hairlines här och var efter vardagligt men försiktigt bruk, t.ex. på bandhornens baksida. Inlägget till vridringen är i ett perfekt och repfritt skick, förutom en liten repa höger om "4" som man kan ana sig till i olika ljus (se bilder). Bandhornen är tjocka och fina, skulle tro att de inte blivit polerade många gånger. Tritiumtavla och tritiumvisare, på gränsen till död lume, går att ana sig till i komplett mörker.

  Håller tiden nästan ofattbart väl. Under en månad gick den endast +3 sekunder..!

  SEL-länk: 78790A med 801 ändlänkar. Även mycket fint skick på länken, endast med ett fåtal hairlines. 11 bitar. Detta är inte länken som satt på från början - SEL-länken kom runt år 2000 (och klockan är från 1996). Den nuvarande länken är gjord just år 2000, så jag misstänker att den dåvarande ägaren bestämde sig för att uppgradera från de äldre traditionella ändfästena till de solida, samma typ som än i dag finns på Rolexklockorna.

  Tillbehör;
  Ytter- och innerbox, certifikat, GMT-Master broschyr, samt den lilla Rolex-tagen som följer med klockan som
  ny. Kvitto finns.

  När klockan köptes 1/10-14 var den trycktestad till 100 meter, gångkontrollerad och genomgången (service behövs ej på flera år). Om så önskas får ni med värdeintyget jag fick med. Garantin gäller de kommande 7 månaderna.

  Bytesvärde: 42.000kr.

  Som sagt, sitter ni på en fin 16750/5513 och vill prova något nyare med box & cert så får ni gärna höra av er!

  Teodor

  GMT på duk 10 10 31.JPG GMT sida 1.JPG GMT sida 2.JPG GMT baksida .JPG GMT baksida fokus repa.JPG GMT och box + papper.JPG GMT fokus repa insert.JPG GMT ena bandhornet.JPG GMT på sidan försäljbild.JPG
   
  Compiss, sirjane, Galaxy och 4 andra gillar detta.
Payson