Laddar...
Erikson Urhandel Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Rolex Lady Datejust 6916

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av JohanHLM, 22 mars 2015.

 1. JohanHLM
  Trådstartare

  JohanHLM X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.014
  Nu åker frugans Rolex 6916 (26mm) ut till försäljning eftersom hon tycker det är jobbigt att den inte visar rätt tid när hon glömt bort att använda den på några dagar. Har försökt förklara charmen med ett automatiskt urverk men det är inte helt enkelt att övertala en kvinna utan tekniskt intresse.
  Det är en 7,1 milj serie vilket daterar den till ca -82 och är därmed en sen 6916. Inga tillbehör finns till klockan.
  Som synes på bilderna har den troligtvis under större delen av sitt liv förvarats så som kvinnor brukar förvara sina klockor dvs. bland smycken, nycklar och annat krafs. På handleden upplevs skicket betydligt bättre än vad bilderna uppvisar men vist hade det inte skadat med en polering.
  Finns några mörkare märke i ytterkanten på tavlan, vet inte om det är skit eller skav, men jag tycker inte det är något som stör och är relativt svårt att se även om tavlan granskas men på tredje bilden har jag hittat rätt vinkel där det framgår tydligt (12,3,9).
  Länken passar en handled på upp till 16,5-17 cm. På sidan av spännet har några grövre repor/märke vilka troligtvis härstammar från att sprinten i spännet bytts ut.
  Servicehistoriken är okänd och jag har har inte mätt upp tidsavvikelsen med exakthet men den tappar 15-20s/dygn. Den är mjuk o fin i uppdraget men en service inom de närmsta åren är nog trots det bra att ta med i beräkningarna.


  Priset är 9 000 kr+ ev. frakt och vill du kika på den finns den i Hässleholm.
  Byte mot high end quartz i samma prisklass och max 32 mm kan varav intresse (ex.Omega Aqua Terra, Tag Heuer Aquaracer, Breitling Cockpit).
  Retur: Inom 48h om skicket inte motsvarar beskrivningen

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  911flyer, Lunkan, Fabian och 2 andra gillar detta.
Payson