Laddar...
Erikson Urhandel

Rolex Sea-dweller-linje

Diskussion i 'Diskussion' startad av 80talisten, 14 juni 2014.

 1. 80talisten
  Trådstartare

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Det var ju inte så länge sen Rolex lanserade sin nya SD, 116600. Som modell verkar den ju fått ett varmt mottagande, även här på KS. Man är ju lite nyfiken med vad som händer med 116660 nu, - kommer den att fortsätta tillverkas framåt ett tag eller? Jag gillar 116660 fortfarande men har nog lärt mig ett och annat här på KS, sen har man framförallt med tiden mer börjat uppskatta Rolex gamla formspråk. Det vore intressant att kunna smygkika 20 år i framtiden och kolla vad folk anser om DSSD, kommer den ses som en udda och konstig skapelse eller så är den kanske riktigt intressant på begagnatmarknaden med stigande priser. Den som lever får se antar jag.
   
 2. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.733
  Från:
  Jymden
  Tror styggelsen kommer fasas ut med stigande begpriser som följd om några år. Hemsk klocka.
   
  Dr Stein, Boris Balkan och Gavve gillar detta.
 3. BOTL

  BOTL Y-Wing pilot

  Inlägg:
  810
  Från:
  Gefle
  Jag är riktigt förtjust i den nya SDn. Är nästan säker på att det blir en sån som nästa klocka ifall vissa saker går som det ska :)
  Kan tyvärr inte bidra med nån insight men väldigt nyfiken på att höra tankegångarna bland de mest kunniga kring denna klocka.
   
  Galaxxy gillar detta.
 4. Ryttaren

  Ryttaren X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.827
  Från:
  Västerås
  Även om jag tycker Dipsyn har sin plats och skulle gärna ha en om jag hade grova underarmar, så tror jag den kommer försvinna inom kort.
   
 5. Snårtas

  Snårtas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.976
  Från:
  Västerort
  Man måste ha armar dom Mattias79 för att kunna bära upp en DSSD. Men nya SD klarar nog till och med mina sugrör. Tror nog DSSD förpassas ut i glömska rätt snart... Kan iofs driva begpriserna om några årtionden.
   
  per nordström, Mattias79 och 80talisten gillar detta.
 6. Gavve

  Gavve Greven

  Inlägg:
  3.476
  ord och inga visor ;)

  är väl ganska givet att de kommer att stiga i pris om man ser till inflation och generella prishöjningar hos AD. Ser det dock som ganska otroligt att de blir nya 1655or
   
  yonsson, 80talisten och Snårtas gillar detta.
 7. Mattias79

  Mattias79 Stormtrooper

  Inlägg:
  254
  Hehe, precis. Vi människor är inte stöpta i en och samma form. Klart som korvspad att storleksskillnaden mellan exv Explorer II 16570 och 216570, dvs 2 mm, måste ställas i relation till den tänkta bäraren.
   
 8. Porsan

  Porsan Capitão de mar e guerra

  Inlägg:
  4.067
  Från:
  De sju haven...
  Måste säga att jag är väldigt nöjd med min, kvaliten och finishen är väldigt hög. Gillar att Rolex tittat på tidigare modeller av SDn och plockat delar av designen till den nya. Den har fått en del kritik för sina ändlänkar då dom sticker upp lite ovanför boetten (Deep Sea'n ser likadan ut), detta har dock sin förklaring i att detta är en klocka tänkt för yrkesdykning och för att kunna ha klockan utanpå en arbetsklassad dräkt som är ganska tjock så måste den helt enkelt ha den vinkeln samt vara lite grövre för att klara stressen i själva materialet.

  Bokade upp mig på ett ex. samma dag som klockan släpptes i Basel då jag alltid gillat SD och periodvis varit på jakt efter den äldre varianten, nu när jag haft klockan ett tag så känner jag mig faktiskt nöjdare än vad jag trodde att jag skulle bli. Skulle jag få för mig att bli OWG (hemska tanke) så är detta en klar kandidat! Trodde faktiskt inte så många skulle köpa den då den är betydligt dyrare än Subben men det är väl redan 6-8 stycken här på KS som köpt den vilket talar sitt tydliga språk.

  När det gäller Deep Sea'n så tror jag den kommer finnas kvar, iaf några år till, tidigare när Rolex släppt nya verisioner har föregångaren tagits ur produktion direkt i samband släppet och detta har inte skett denna gång. Man ska inte glömma att Rolex lagt ner väldigt mycket pengar på att ta fram en modell som Deep Sea och givetvis vill ha tillbaka dom pengar man lagt ner på detta. Men åndra sidan så går det aldrig att förespå vad Rolex hittar på, allting kan hända.
   
  Molle, k0ltrasten, Karatekid och 6 andra gillar detta.
 9. laketwig

  laketwig Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.233
  Från:
  Schaffhausen
  Kan bara hålla med. Också spanat på den äldre en längre tid, då jag vill ha datum men är allergisk mot bubblan. Planen var en fin begagnad, men tillfället som dök upp gjorde att det blev en ny. Lite mer pengar men mycket mer klocka. :happyhappy:

  Deep Sea var aldrig ett alternativ då den är för klumpig.
   
  BOTL gillar detta.
 10. Compiss

  Compiss Rebel Commander

  Inlägg:
  10.805
  Från:
  Kina
  Om någon kan ha dssd så är det du:)
   
  BOTL gillar detta.
 11. Dr Stein

  Dr Stein Stormtrooper

  Inlägg:
  301
  Från:
  Västerås
  Hehe. Hårda ord. Vad är det för fel med den klockan? Lär mig! :)
   
 12. 80talisten
  Trådstartare

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  ROB-1832 kanske vet mera om hur det ser ut för 116660?
   
 13. 80talisten
  Trådstartare

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Det främsta problemet ligger nog i storleken och tjockheten på den vilket gjort att många upplevt den som topptung, även länkens utformning med 21mm mellan bandhornen för att avsmalna till 18mm har också kritiserats. Sen är det nog också texten på ringen på urtavlans kant "original gas escape valve" "ring lock system" som setts som störande.

  Men jag gillar den fortfarande även att jag har gått över till att gilla mera formspråket på deras vintage.
   
 14. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.733
  Från:
  Jymden
  4 rader för mycket text på urtavla och en hemsk rehault-ring.
   
 15. Dr Stein

  Dr Stein Stormtrooper

  Inlägg:
  301
  Från:
  Västerås
  Tack för svaren! :)
   
  80talisten gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield