Laddar...
Nymans Ur 1851

Rolex Submariner "Hulk" 116610LV

Diskussion i 'Recensioner & Köpguider' startad av MacW, 29 februari 2016.

 1. MacW
  Trådstartare

  MacW Rebel soldier

  Inlägg:
  91
  Från:
  Göteborg
  Som några av er sett så har jag införskaffat mig en Hulk nyligen och tänkte nu efter att ha haft den i en vecka att jag skriver en recension på den för resterande forumsmedlemmar så alla kan göra rätt köp i framtiden (alltså då att införskaffa en Hulk såklart)
  Den köptes av joca här på forumet vid en f2f deal i Stockholm. Har sedan dess använt den slaviskt och älskar den.

  Märke: Rolex
  Modell: Submariner
  Ref. nr: 116610LV
  Urverk: In-house 3135 (med datum)
  Årsmoden: 2013

  Jag har länge haft ett intresse för exklusiva klockor. Finishen man får på dem är helt oslagbar. Det må vara en dyr hobby men som "enda" smycket för män får man ju unna sig lite eller hur?
  Jag tittade runt på lite olika ur och fastnade tillslut för en klocka som jag hade bojkottat rätt hårt från början då de var så vanliga och gubbiga. Hur kunde jag ens ha sagt så? Kanske växte jag till mig, vem vet. Jag hamnade iallafall hos en AD och pratade några timmar med honom och tittade på olika Rolexklockor efter att ha konstaterat att Omega inte riktigt gav mig den kicken jag var ute efter. Jag blev sedan helt enkelt kär när jag satt där i butiken och fick känna på submarinermodellerna. När expediten sedan sa att han har en grön sub i sitt kassaskåp behövde jag bara få titta på den. Det var mer eller mindre kärlek vid första ögonkastet, men den var ju även lite dyrare än de vanliga svarta.
  Jag fick ta svansen mellan benen och konstatera att jag inte hade samvete att införskaffa en sån klocka bara huxflux, fick tackade för mig och bege mig hemåt.
  Efter allt detta var det bara en sak jag kunde tänka på efter mitt besök och det var den där läckra gröna suben. Jag gick och räknade lite hemma och tittade över allting och kände att en ny inte var motiverbart för någon i min rådande situation.
  Efter inte allt för lång tid hittade jag sedan en här på KS och då fick jag tummen ur. La en handpenning på den och så fort tentan var skriven gjorde jag en spontantrip till Stockholm och vips var jag där.

  Jag kunde nu knappt tro det själv, jag hade precis köpt min första riktiga klocka och det var en Hulk. Jag var helt kär.
  Kan bara föreställa mig hur det är att få barn, men detta är nog inte långt ifrån den känslan tänker jag. Min nya lilla ögonstek har kommit in i min värld och den är här för att stanna.
  Det underbara ljudet när man tar den till örat, de råa mekaniska ljudet. Man känner att det är ett fantastiskt hantverk man har på handleden och känslan som den medför är obeskrivlig. Mina vänner bara skrattar åt mig för jag är för ung och allt, men ni här på KS är nog några av de som faktiskt kan förstå den här känslan jag försöker beskriva! (även då jag kallar den obeskrivlig för de som tyvärr inte hittat klockintresset ännu)

  IMG_1898.jpg

  Nu för att faktiskt recensera klockan.
  Designen:
  Något jag absolut älskar med den nya modellen är de lite bredare bandhornen och även kronskydden. Tittar man på den klassiska suben är den nättare, men denna är kaxigare och eftersom jag är van vid relativt stora klockor kändes denna 40mm ändå lite kaxig med de större detaljerna samtidigt som den är slick och nätt, diggar detta stenhårt. Tycker den är kaxig men samtidigt relativt diskret, jag vet att man inte får lov att ha en diver till kostym egentligen men här får stilpolisen isåfall säga till för jag tycker det är grymt snyggt. Mycket elegant samtidigt som det är kaxig, och eftersom min är grön går den inte direkt att dölja ändå så varför ens försöka känner jag?
  Annars är det inte mycket att tillägga om en klassisk dykarklocka, det är ju en Rolex dykarklocka. Nuff said känner jag egentligen.
  IMG_1902.jpg
  IMG_1899.jpg

  Länken:
  Här har vi nånting av det som verkligen känns genuint och "rejält" fast samtidigt nätt och smidigt. Den nya länken består av solida mittlänkbitar och känslan är; kvalité. Det droppar nästan av kvalité om bandet. De tidigare subarna har blivit lite skramliga med tiden, och det måste jag säga att det känns inte som att detta band kommer bli det alls lika mycket iallafall. Något annat som även är förändrat är mängden länkar man kan ta bort, numera går det att ta bort några fler än tidigare för att passa även de mindre handlederna.
  Och nu till det som jag tycker är bland det roligaste, det nya viklåset. Wow säger jag bara! Det tidigare må ha varit snyggt och allt, men det nya spelar i nästa division tycker jag. Riktigt bra uppgradering, och inte nog med den nya designen och mer robust "vikning" så är det en helt ny funktion i låset. Nämligen "Glidlock" som Rolex så stolt kallar det och så vitt jag vet har de patent på denna funktion, blir spännande när de andra klockmakarna kommer ikapp (jag vet att några har det men generellt är det inte en så vanlig funktion). Jag kan nu justera länken 2,5cm på nolltid, helt perfekt för varma sommardagar i solen när man spelar golf och känner att den sitter lite tight (eller på vintern när den rör sig för mycket).
  Kändes helt bortkastad innan jag hade köpt den, nu justerar jag den faktisk med jämna mellanrum om jag exempelvis är ute etc så vill jag ha den lite tightare för att den ska röra sig mindre och kör jag en heldag med föreläsningar etc så kan jag släppa ut den lite för att den inte ska strypa min handled. Love it.
  IMG_1901.jpg
  IMG_1900.jpg

  Bezelring:
  Även här har Rolex gjort en stor uppgradering, den är nu i keramik. Snyggt. Ett plus även det här, det djupet som den numera medför i färgen är otroligt.
  Att Rolex alltid kört på rika färger är ingen förvåning, men tack vare keramiken (som även är repri numera i jämförelse med föregångarna som tillverkades i aluminium) så är färgen betydligt mer rik och fyllig. På den gröna tycker jag den inte gör sig rättvis på bild så som den svarta gör, men i verkligheten kan man bara sitta och titta på den. Vrida lite på klockan och titta på den igen. Otroligt vackert ur enligt mig även om den gröna färgen är något omtalad så tror jag knappast att jag kommer att tröttna på den.
  Om vi inte bara ska fokusera på den schyssta gröna färgen och nämna någonting om vridringen så är den magisk, riktigt grym känsla när man klickar fram den. Jag har kronograf på mina andra ur så inte riktigt fått in vanan till att använda denna funktion vridfunktion än och har inget dykcent heller så något vatten kommer den knappast få på sig men kan föreställa mig att den fungerar exemplariskt som dykarklocka då tänderna på ringen är lätta att greppa och ger bra ett förvånansvärt bra grepp.

  Urtavla och visare:
  Urtavlan på en hulk gör sig inte heller riktigt rättvis på bild. Den skiftar färg när man tittar på den i verkligheten, beroende på vinkel och ljus ser den nästa svart ut ibland. Man får två klockor i ett? Kanske inte riktigt så, men det är faktisk en stor skillnad på bilderna på hulken och i verkligheten. Måste alltså iakttas i verkligheten!
  Urtavlan är riktigt vackert målad, en fyllig och rik, grön färg. Jag tänkte innan jag köpte den att jag knappt äger några gröna saker, hur ska jag kunna matcha den? Och jag är modemedveten, älskar kläder och välklätt mer än mycket annat. Men en klocka får enligt mig sticka ut, och en Rolex kommer sticka ut hur jag än gör. Så jag rullar den precis som den är, grön och kaxig. Den får synas och tala för sig själv utan några egentligen kompletterande klädesplagg som går i samma kulör. Rätt eller fel vet jag inte men jag gillar det, en säljare som inte är AD och hade en hulk begagnad i sin butik sa att den inte var ett bra första ur då den är grön och behöver matchas (=kan ej användas dagligen) och att man skulle tröttnar på färgen.
  Ack så fel man kan vara! Matcha är roligt men samtidigt är det inte jättenice att matcha slipsen med näsduken? Roligare med kontraster tycker jag och både tavlan och bezelringen är så läckra!
  IMG_1904.jpg
  (Hade ingen grön dompa hemma att matcha den med, och som jag sa så är ju kontraster roliga)

  Som på alla riktiga klockor ska det vara bra lume, och varför skulle Rolex om någon göra en besviken? Galet bra lume måste jag säga, nu är denna några år gammal men skicket på den är makalöst verkligen. Ytterst små tecken på användning och låset är nästintill repfritt.
  Denna klockan blev en liten snackis på herrmiddagen i helgen, där uppskattades den vågade gröna färgen i jämförelse till de andra killarnas mindre utstickande ur. Och som den klocknörden jag är spann jag iväg helt och samtalet fortskred säkert i lite över en timme och det var bara om suben. I min mening et otroligt trevlig samtal vid en middag!

  IMG_1906.jpg IMG_1862.jpg

  Vad är då min slutsats av hulken?
  Som ni som orkat läsa igenom allting säkert har kommit fram till kan jag inte säga något annat än att jag älskar den.
  Kan inte hitta någonting alls som jag går att anmärka, enligt mig är den felfri.
  En grymt schysst dykarklocka som kanske inte är den vanligaste förstaklockan men vad gör det, man ska ju inte vara som alla andra eller hur?
   
 2. closetplayer

  closetplayer AT-ST driver

  Inlägg:
  1.013
  Grattis till ett stiligt Ur och en snygg presentation.
   
  MacW gillar detta.
 3. sherwan

  sherwan X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.603
  Från:
  Stockholm
  Grattis och tack för recensionen :)
   
  MacW gillar detta.
 4. egbert

  egbert Y-Wing pilot

  Inlägg:
  905
  Skulle jag skaffa en rolle skulle det nog bli den där!
  Kul att du delar med dig av dina intryck!
   
  Andyrew gillar detta.
 5. MacW
  Trådstartare

  MacW Rebel soldier

  Inlägg:
  91
  Från:
  Göteborg
  Du hade inte ångrat dig!
  Dela med mig gör jag så gärna:D
   
 6. jarrebarre99

  jarrebarre99 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.330
  Från:
  Around town
  Tack för att du delar. Härlig klocka!
   
  MacW gillar detta.
 7. chris.f

  chris.f Y-Wing pilot

  Inlägg:
  744
  Tack för att du delar dina tankar!
   
  MacW gillar detta.
 8. joca

  joca X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.172
  Från:
  Stockholm
  Bra skrivet @MacW Kul att du trivs! :)
   
  MacW gillar detta.
 9. Jerico

  Jerico X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.866
  Från:
  Rodina
  Bra skrivet och välkommen till KS
   
  MacW gillar detta.
 10. osc10

  osc10 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  883
  Från:
  Norr
  Bra recension och jag kan bara hålla med om det som skrivs gällande länk,bezel och boett. Men jag håller mig till den svarta ln...än så länge. ;)
   
  MacW gillar detta.
 11. David Eriksson

  David Eriksson X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.723
  Från:
  Stockholm
  Den är fet, nuff said. Tack för rec och bra pics. Slit den med hälsan.
   
  MacW gillar detta.
 12. Amund

  Amund Rebel soldier

  Inlägg:
  61
  Från:
  Stockholm
  Tack för bra läsning och trevliga bilder, och stort grattis såklart!
   
  MacW gillar detta.
 13. xTZ

  xTZ Stormtrooper

  Inlägg:
  261
  Grymt skrivet och stilig klocka! Förstår verkligen känslan! Synd bara att man har köpt en subC och nu dregglar efter en hulk! ;)
   
  MacW gillar detta.
 14. erikje

  erikje Ewok

  Inlägg:
  42
  Thumbs up! Trevlig recension och fina bilder.
   
  MacW gillar detta.
 15. Jarran

  Jarran Rebel soldier

  Inlägg:
  86
  Från:
  Småland
  Läsvärd recension och stort grattis.
   
  MacW gillar detta.
 16. Sebson

  Sebson Ewok

  Inlägg:
  24
  Jag har aldrig riktigt kommit över att det inte blev en hulk istället för den "vanliga".. Bra recension och grattis till en riktig bit ögongodis!
   
  Martin Hasselberg och MacW gillar detta.
 17. puffenn

  puffenn Rebel soldier

  Inlägg:
  82
  Från:
  Stockholm
  Den är fan ball!
   
 18. Milanoo

  Milanoo Rebel soldier

  Inlägg:
  82
  Grattis till grymt snygg klocka och tack för bra läsning
   
 19. Galle

  Galle Ewok

  Inlägg:
  25
  Grattis till en riktigt fin klocka ;)
   
 20. olof.s

  olof.s Ewok

  Inlägg:
  24
  Från:
  Stockholm
  Ståtligt! Bra köp!
   
 21. raw_tuna

  raw_tuna Rebel soldier

  Inlägg:
  61
  Från:
  Stockholm
  Snyggaste rollen!!!
   
 22. joF

  joF AT-ST driver

  Inlägg:
  1.126
  Trevligt skrivet! En hulk är inte dum alls faktiskt. Börjar bli sugen.
   
 23. DonC

  DonC Ewok

  Inlägg:
  24
  Från:
  Dirty South
  Riktigt läcker klocka!
   
 24. Inhoused

  Inhoused Ewok

  Inlägg:
  6
  Grattis! Extremt fin klocka!
   
 25. Parkbank

  Parkbank Rebel soldier

  Inlägg:
  142
  Från:
  Malmö
  Minst sagt en najs klocka. Bara till att gratulera :D
   
 26. willbur

  willbur X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.636
  Från:
  Stockholm
  Ägde en Hulk tidigare och håller med dig i det du skriver. Mycket klocka för pengarna!
   
 27. Skyllintepahugo

  Skyllintepahugo Ewok

  Inlägg:
  33
  Magi på hög nivå.
   
 28. BengtBengt

  BengtBengt Ewok

  Inlägg:
  22
  Frän klocka!!:)
   
 29. andreasf

  andreasf Ewok

  Inlägg:
  25
  Grym klocka!
   
  Dax gillar detta.
 30. Mazzan

  Mazzan Ewok

  Inlägg:
  11
  Riktigt fin klocka! Är själv riktigt sugen på en Hulk.