Laddar...
Erikson Urhandel Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

(SÅLD!) FS: Titus Calypsomatic

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av theargonaut, 27 januari 2013.

 1. theargonaut
  Trådstartare

  theargonaut Rebel Commander

  Inlägg:
  9.888
  Från:
  Sthlm
  21 jewels, Ref: 7085, ETA 2472, ca 60-talet
  Diametern är drygt 37 mm, bandhorn till bandhorn är hela 47.5 mm och kronan är 7,5 mm, och luggbredden är 20 mm.

  Köpte denna av Aurum för några månader sedan, men den får eventuellt lämna plats för annat.

  Bär spår av användning, både på plexi och boett, och vridringen är snyggt blekt för att passa tavlan bättre, samt cyclopen är borttagen, vilket lämnade en liten anvisning kvar på plexit, men absolut inget som stör på en riktig välanvänd tung diver IMHO. Titus Calypsomatic var bl.a. enligt uppgift “the issued watch for over 30 years by the UK, Czech, Australian, Polish, French , German Federal, and several Nordic navies, as well as the choice of many US Navy SEAL , and underwater demolition (UDT) divers. It was also reportedly even the early favorite of famed, pioneer diver Jacque Cousteau.”

  Klockan trycktestades positivt (Säger man så om resultatet var att den höll tätt?) för någon månad sedan (dokumentation finns på det).

  En väl patinerad vintagediver från Solvil et Titus, som verkligen tål att användas som vardagsbeater, ovanligt utseende med den stora (tydligen något som hjälper till med att hålla den tät) skruvade kronan, högt domat plexi, någon form av tropikpatinerad tavla som också är ordentligt välvd, matchande tight bidirectional ”countdown” bezel, mycket speciella visare (också de charmigt patinerade), roulette (jämnt=blå, ojämn=röd) datumhjul med öppen sexa/nia, snygg logga och coolt namn (Titus = någon romersk kejsare, Calypso = nymf från den grekiska mytologin, och namnet på fartyget som bar all avancerad utrustning på Jacques-Yves Cousteau's (Fransk marinofficer, och pionjär inom dykning och undervattensfotografering.) utforskningar. i ”silver-gilt”), genomgående lugholes. Alla dessa små men underbara detaljer på ett naturligt patinerat custom-made handmade strap (från AWstraps) framtaget enkom för denna härlighet. Ett preV-spänne och ett lite slitet militärgrönt nato medföljer för variation.

  Vill ha 2500 kr + valfri frakt. PoK

  Mer bilder och info skickas gärna på begäran. Jag och klockan finns i Stockholm. Priset kan naturligtvis diskuteras om du är trevlig, snabb och smidig. Annars gäller först till kvarn som vanligt, och referenser finns!

  Mejla bud, frågor, synpunkter på objekt eller säljare, förolämpningar mm.

  Tack för möjligheten att annonsera, och tack på förhand, eventuell köpare!

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
Payson