Laddar...
Nymans Ur 1851

[Säljråd] Sälja klockor separat eller som "samling"?

Diskussion i 'Diskussion' startad av skurtbert, 29 januari 2016.

 1. skurtbert
  Trådstartare

  skurtbert Rebel soldier

  Inlägg:
  54
  Hejsan, har en del klockor som jag vill avyttra till förmån för en ny, lite dyrare, klocka. Jag har samlat på mig en del klockor de senaste åren, inget märkvärdigt men några borde ha ett litet ekonomiskt andrahandsvärde i alla fall, bland annat en dykarklocka från Oris i titan (kostade 16.500 på rea för fyra år sen (full set)), en Claude Bernard (full set) som knappt är använd från i höstas (listpris ca 8-9.000 men går att hitta på tex. Amazon för runt 5.000 + frakt/moms/tull) en Huawei Watch (får man nämna smarta klockor här) i jättefint skick, en nästan oanvänd Bulova Precisionist med en helt oanvänd stållänk och några klockor till. Ni kan se lite bilder här: http://imgur.com/a/vbtai

  Endast en av klockorna är äldre än 5 år och det är Omegan med kvarts-urverk som är från 1981, den är dock servad med nya packningar och glas hos Nymans ur i januari 2016.

  Jag är lite obekväm med hela grejen att sälja saker online och skulle egentligen vilja hitta en köpare som köper allt och sedan säljer vidare de klockor denne inte vill ha, men är det dumt? Förlorar jag jättemycket på det?

  Tror ni det är rimligt att får runt 12.000 för samtliga klockor?
   
 2. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.709
  Från:
  Östersund
  Som regel förlorar man oftast cash när man paketerar kontra att sälja en och en. Utan att veta vad du har för Oris så är det väl rimligt att kunna få tillbaka ~50% på denna. De övriga har jag inte så stort kunnande kring men säg 3-4 i bästa fall för Bernard och en tusing för Hauwei..
  Värdet på Omegan beror på modell, quartz generellt är inte så populärt..

  Det är en ganska spretig samling klockor så att någon skulle vilja köpa hela bunten för att sedan sälja, då ska det nog till ett riktigt bra paketpris..
   
 3. mmx

  mmx Stormtrooper

  Inlägg:
  330
  Lämnar du in på auktion så slipper du ju klydda med sånt där. Då sätter ju marknaden priset också.
   
  Torsten gillar detta.
 4. skurtbert
  Trådstartare

  skurtbert Rebel soldier

  Inlägg:
  54
  Tack för ditt svar, jag ska ta en funderare på hur jag ska göra, om det är värt den extra ansträngningen för att få lite extra betalt. Det är ju inte ens säkert att nån vill köpa klockorna :)
  Orisklockan är för övrigt denna: http://www.oris.ch/en/watches/oris-divers-titan-date/01-733-7541-7154-07-4-24-34teb, dock har den två jack i boetten som lär dra av några tusingar: http://i.imgur.com/K8J0ccs.jpg annars OK skick.
   
 5. skurtbert
  Trådstartare

  skurtbert Rebel soldier

  Inlägg:
  54
  Det har jag inte ens tänkt på, fast då kanske man måste bo i en större stad, vet inte ens om det finns något auktionshus i Västeråstrakten. Ett alternativ skulle ju kunna vara Tradera, om någon har bra erfarenhet av att sälja klockor där?
   
 6. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.709
  Från:
  Östersund
  Tradera har en tendens att betala rätt bra. Auktionshus, bara att slänga iväg bilder på det du har till Kaplans eller Bukowskis och sedan posta grejerna dit.. eller till någon annan auktionsförrätare också för den delen, men chansen att få bättre betalt är oftast större om du anlitar någon av de större. Vilket som så fungerar båda alternativen bra. Tror Orisen kan ge ok betalt på tradera.
   
  skurtbert och mmx gillar detta.
 7. Icaras

  Icaras X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  De skånska skogarna
  Omegan lär väl även den gå bra på tradera förutsatt att det beskrivningen är bra samt fina bilder. Men får givetvis inte samma belopp som Orisen-
   
 8. skurtbert
  Trådstartare

  skurtbert Rebel soldier

  Inlägg:
  54
  Får se hur jag gör med den, den är en av mina favoritklockor och den är nog mer värd för mig än någon annan, jag lade 1200:- på nytt glas och packningar och det är väl kanske marknadsvärde på den. Den ska vara tillverkad "mid 1981" och jag är förr i juli 1981 så vi är lite själsfränder liksom ;)
   
  Icaras gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield