Laddar...
Erikson Urhandel

Sålde Hoodinke precis en franken Speedmaster?

Diskussion i 'Diskussion' startad av KenKun, 6 april 2016.

?

Franken?

 1. Glasklart JA!

  16 röst(er)
  88,9%
 2. Solklart NEJ!

  2 röst(er)
  11,1%
 1. KenKun
  Trådstartare

  KenKun Tie Fighter pilot

  Klock-Reddit uppmärksammade för runt 12 timmar sedan att Hoodinke har sålt en Speedmaster som nu folk säger är en franken.
  Själva poängen med deras egna shop är att den är kurerad av entusiaster som ska ha koll, vilket blir en trygghet för oss andra som kanske inte är lika pålästa. Det är därför de kan ta premium för sina klockor. I annonsen skriver de att allt är original, bortsett från kronan.
  Vad är problemet då?

  "The problem is this watch isn’t even a 145.012-67. It’s a 105.012-66CB, which is evident at first glance when you look at the lugs. They’re faceted, like only the 105.012-66CB case has. The serial is also too early for the 145.012-67 reference. As a 105.012-66, the pushers are wrong, too. So that means they’re selling a 105.012-66CB with a replacement crown and pushers and the wrong caseback as a 145.012-67 with the wrong case and too early of a serial number. Nothing was disclosed in the listing other than a service crown. Note there's not even a photo of the caseback.
  It sold almost instantly."

  Screen Shot 2016-04-06 at 14.22.25.png


  Hoodinke svarar:
  Screen Shot 2016-04-06 at 14.34.19.png
  Bild på baksidan: http://imgur.com/qslLJ9Q

  Andra höll dock inte med, till och med FakeWatchBusta flikar in:
  Screen Shot 2016-04-06 at 14.41.29.png

  Vem har rätt?
  https://www.reddit.com/r/Watches/comments/4di50m/hodinkee_hodinkees_shop_sold_a_mislabeled/
   
  Senast ändrad: 6 april 2016
  rillesnille, Kettil, Aquaracer2 och 6 andra gillar detta.
 2. ozzyozzy

  ozzyozzy Stormtrooper

  Inlägg:
  491
  Ingen aning vem som har rätt, men det ska bli intressant att följa! Om inte ens Hodinkee kan göra rätt med vintage...
   
 3. azcii

  azcii X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.748
  Från:
  City 17
  Såg också posten i morse. Som tur var klockan tydligen ändå värd summan köparen fick betala för den, men han får ju fortfarande inte den klockan han trodde att han köpte. Kan nog smutsa ner Hodinkees rykte det här.
   
 4. Wiliamo

  Wiliamo AT-ST driver

  Inlägg:
  1.394
  Problemet grundar sig ju i just det du nämner, att Hodinkee ofta utgör någon typ av grundpelare av ärlighet när det kommer till vintageklockor och försäljningen av dessa. Tror dock det här kommer lägga sig ganska snart men helt klart att entusiaster och andra spekulanter kommer kolla en extra gång innan de slår till. Men i och med att intresset för klockor har ökat så mycket tror jag ändå inte Hodinkee kommer behöva oroa sig för att deras listade klockor inte blir sålda.
   
  Scaramanga gillar detta.
 5. MånsT

  MånsT X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.863
  Tycker Hodinkees svar var konkret, de förklarar det hela på ett bra och snyggt sätt. I mina ögon är de fortfarande 100% pålitliga.
   
 6. Clark Kent

  Clark Kent Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.585
  Dels är det roande/oroande att Hodinkee kör en klassiker och ber om ursäkt för dåliga foton pga att de är tagna med mobil. I vilket annat sammanhang som helst hade det varit skäl för misstanke.

  Sen undrar jag varför du helt avfärdar svaret på Hodinkees förklaring. Utan att ha en aning om vem som har rätt eller fel väcker det åtminstone så många frågetecken att jag nog anser det 100% omöjligt att kalla dem 100% pålitliga.
   
  rillesnille gillar detta.
 7. MånsT

  MånsT X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.863
  Jag tolkar inte det som att ursäkten för den dåliga bildkvaliteten rättfärdigar tabben som om de skulle skrivit fel i annonsen. Ursäkten för bildkvaliteten är bara för nu i efterhand när alla ska syna bevismaterialet. Inte "oj, vi läste visst fel" utan istället "se, detta var vad vi såg och utgick från".

  Det jag menade på var att Hodinkee inte envisas med att alla andra har fel och att de själva är perfekta. Istället erkänner de sitt misstag och förklarar tydligt varför det blev så.
   
 8. watchesarefun

  watchesarefun Stormtrooper

  Inlägg:
  278
  Nu kan jag absolut ingenting om Omega, men jag tycker väl inte Hodinkee ska brännas på bål för det här. Alla gör väl fel ibland och så länge inte någon har uppsåt att luras eller vägrar göra rätt för sig så är det väl ingen fara.
   
 9. Wboy

  Wboy Y-Wing pilot

  Inlägg:
  745
  Är det ens lagligt att sälja en Speedmaster från denna tid utan bild på caseback och urverk? Trodde jag va standard. Nästintill standard bland Chrono24-försäljare åtminstone.

  Edit: menar givetvis bild på insidan av caseback.
   
  Rivalen gillar detta.
 10. plattfot

  plattfot X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.778
  Från:
  Norrort Sthlm
  Att Omega hade en lång övergångsperiod med tavlor/visare/pushers etc. mellan reffarna är väl känt, men att blanda boett och baklock från olika tillverkare har jag inte sett tidigare.
  Är det dock helt säkert det är en CB-boett? Jag ser något som ser ut som fasningar på de två nedre bandhornen, men det KAN vara reflexer/speglingar och isåfall är den väl ok?
   
 11. Thorn

  Thorn Friends of KS

  Inlägg:
  257
  Från:
  Göteborg
  Så här svarar de på @watchawrist på insta:
  image.png
   
  DrSbaitso gillar detta.
 12. corbendallasx

  corbendallasx Friends of KS

  Inlägg:
  430
  Från:
  Malmö
  Alla kan göra fel.
  Det är hur man hanterar felet sen som visar ens syn på service och om man vill göra rätt.
  Jag tycker dom skött det här efter bästa förmåga. Pinsamt misstag givetvis, men man kan inte göra annat än att rätta till det så gott det går.
   
  MariaE, eriksson850, willbur och 3 andra gillar detta.
 13. TorNet

  TorNet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  822
  Det är uppenbarligen lättare att kritisera andras annonser än att skriva egna.
   
  rillesnille, DrSbaitso, Kettil och 3 andra gillar detta.
 14. Patrik J

  Patrik J AT-ST driver

  Inlägg:
  1.299
  Från:
  Schtaaan
  Märkligt att den ens kom upp till försäljning. Ska bli kul att se ett extrakt. Skulle bli mycket förvånad om den vore någon slags trannie.
   
  NiklasArvid gillar detta.
 15. willbur

  willbur X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.643
  Från:
  Stockholm
  Så länge de lär sig något av det här och förbättrar sig i framtiden så är det ju inga konstigheter när det kommer till att ha ett förtroende för dem
   
Mårtenssons ur Brookfield