Laddar...
Nymans Ur 1851 Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Sabina, kronograf från 70-talet. Valjoux.

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av Calle med C, 19 september 2015.

 1. Calle med C
  Trådstartare

  Calle med C Y-Wing pilot

  Inlägg:
  915
  Från:
  Eken
  Hej!

  Efter att klockintresset vaknat till liv igen har missbrukat återigen trappats upp och jag känner att det är dags att börja kränga av några ur då jag inhandlat snart fem stycken nya, samt massa tillbehör, på mindre än ett halvår.

  Hur som haver, jag har en kronograf (möjligtvis en dykkronograf) från Sabina, med panda dial, som bör vara från någonstans i början eller mitten av 70-talet. Urverket är ett Valjoux 7733 (om jag inte missminner mig. Det är ett Valjoux i alla fall). Manuellt.
  Jag har ägt klockan i circus 3 år, om jag återigen inte missminner mig, och den var servad innan köpet.

  Diametermåttet, utan kronor, är 38 mm. Lug-to-lug ligger på 45,5 mm. 21 mm mellan bandhornen. Klockan är gjord i rostfritt stål och är i ett mycket bra skick och har en finfin patina på både visare och index. Lumen fungerar fortfarande. Vridringen ser nästan ut som ny och går att vrida åt båda hållen.
  Givetvis syns det att klockan har använts lite, men något annat kan man inte direkt förvänta sig då den är runt 40 bast. Den håller tiden väl med en bra gångreserv. Så vitt jag vet är alla delar original.

  Jag hade lite småproblem med den, men efter att ha fått hjälp av den ytterst vänlige TorNet (tusen tack!) fungerar den nu som den bör göra.
  Om någon är intresserad av att läsa tråden finner ni den här: https://klocksnack.se/threads/problem-med-kronograf-från-70-talet.41871/

  Kika noga på bilderna och bilda er egen uppfattning. Jag är väl medveten om att kvaliteten är sådär, men så blir det tyvärr när den enda kameran man äger är den som sitter på mobilen. Är det något ni undrar över eller vi se bilder är det bara att säga till!

  Priset jag hade tänkt mig är 2800:- och då är rekad frakt inkluderad. Är man trevlig kommer man långt om pris och dylikt ska diskuteras.

  Retur: Ingen, om inget annat kommer överens säljare och köpare emellan.

  /Calle.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Tack köpare och tack KS för annonsplats!
   
  Senast ändrad: 20 september 2015
  Minuteman, MacRulez4ever, Gummo och 2 andra gillar detta.
Sjöö Sandström