Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Saker som irriterar er i vardagen

Diskussion i 'Lifestyle' startad av mofo, 23 oktober 2015.

 1. dempha

  dempha Brons

  Inlägg:
  750
  Från:
  08
  Haha eller hur! Svårt att förklara bort den när man blir nekad i krogkön...

  Usch ja det låter både dyrt och jobbigt:banghead:
   
  BadkarsPiraten gillar detta.
 2. BarbaBaba

  BarbaBaba Guld

  Inlägg:
  3.381
  Från:
  Stockholm
  Fortfarande ett av de roligaste minnen av trafikpoliser jag har. Frun (och jag som passagerare) blev stoppad för nykterhetskontroll en sen kväll mitt på Tranebergsbron. Hon tar ner fönstret och pratar med polisen, förklarar att hon inte kan blåsa då hon har för dålig lungkapacitet. Polisen vill ändå prova. När hon vrider på huvudet kommer hon åt spolningen som sitter med en knapp i nackstödet (handikappanpassad bil) och spolar halva ansiktet på polisen. Han fann sig bra och bara skrattade, och vinkade oss vidare :D
   
  Sistakvarten, Marioo, Erik1 och 10 andra gillar detta.
 3. M.B.

  M.B. Titan Premium

  Inlägg:
  228
  Från:
  TLV/Malmö
  Antagligen jag är ett minoritet som irriterar på just den här i vardagen, men Migrationsverket.
  Försök och ringa deras kontaktcenter, när och hur mycket som helst. I challenge you. En öl till den som lyckas få ett svar.
   
  B Wooster gillar detta.
 4. BadkarsPiraten

  BadkarsPiraten Platina

  Inlägg:
  4.703
  Från:
  Västerås
  Haha kul att det var någon som tog det bra :D

  Brukade göra det på mina kollegor när dom öppnade eller stängde bagageluckan på V70n. Dra på spolare, dränkte ena kollegan i spolarvätska en gång :D
  Han hämnades med att öppna en skakad öl och spruta ned hela mig :(
   
  BarbaBaba gillar detta.
 5. RosaCasio

  RosaCasio Tantal

  Inlägg:
  435
  Från:
  Malmö
  Folket i vårt hus som sätter ner grejer o grovsoprummet som egentligen ska till källsortering. En tv-kartong liksom...Hur jävla svårt kan det vara att stampa sönder och lägga i kartongkärlet ?

  Professionella fotbollsspelare som "behöver lite tid att komma i matchform"
   
  Senast ändrad: 15 mars 2019
  Sistakvarten och B Wooster gillar detta.
 6. demondave

  demondave Silver

  Inlägg:
  1.630
  Källsortering allmänt, hur jävla svårt kan det vara egentligen? Smörgåsgrill i tidningsinsamlingen, porslin som ofärgat glas. Wellpapp och pappersförpackning verkar helt omöjligt att skilja på.

  Ibland blir jag förundrad över hur grannarna klarat jobbet som lär behövas för nog ekonomi för att köpa bostadsrätt.
   
 7. RosaCasio

  RosaCasio Tantal

  Inlägg:
  435
  Från:
  Malmö
  Idag var det en jävla galaxhjärna som har lagt ett multicd-fodral bland elektronikskrot. Tänker man då att eftersom CD-skivor åker in i en elektronisk låda att man då ska slänga allt som har med CD-skivor i elektronik?
   
  Tapiren, zippan och demondave gillar detta.
 8. demondave

  demondave Silver

  Inlägg:
  1.630
  Men det är ju alldeles logiskt! :D
   
 9. blackcoffee

  blackcoffee Tantal

  Inlägg:
  320
  Min gamla SLK -99 (R170) har inte det problemet, både stillastående och i fart så funkar det rätt bra att spola. Visst, speciellt när man kör kan ju en lättare dimma hitta in men inget stort problem.
   
 10. Aurum

  Aurum Harsh but fair

  Inlägg:
  21.296
  Moderna civilicerade bilar är gjorda så.
   
 11. RosaCasio

  RosaCasio Tantal

  Inlägg:
  435
  Från:
  Malmö
  Efter att ha varit på brunch med barnen så irriterar jag mig grovt på familjer med väluppfostrade barn som kan sitta still mer än 15 sekunder.
   
  Teletomte och ikaroess gillar detta.
 12. Mille79

  Mille79 Trollungen

  Inlägg:
  845
  På folk som aldrig blir irriterade o tar allt med en klackspark
   
  Parabellum, blackcoffee och Träff gillar detta.
 13. snoozarn

  snoozarn Diamant Premium

  Inlägg:
  6.704
  Från:
  Stockholm
  Stoicism. Rekommenderas.
   
  spammerstakeahike, TobiasD, dempha och 1 annan gillar detta.
 14. Owaysis

  Owaysis Tantal

  Inlägg:
  385
  Varje morgon blir jag lika irriterad på andra bilister, hur vissa personer får sina körkort är ett mysterium för mig. Hur dessa personer sedan kan klara sig i den riktiga världen med jobb och andra ansvar är för mig lika märkligt.

  Idioter som inte kan köra i rondell, som inte kan använda blinkers, som inte kan hålla en vettig hastighet, som inte "vågar" köra på ett vettigt sett som situationen kan komma att kräva osv osv. Är vanligtvis inte en våldsam person men då får man många tankar alltså..

  Idag påväg till jobbet så stöter jag på en person som kör ut på min sida av vägen här han ska svänga höger ut på en T-korsning och jag kommer från höger så vi nästan krockar. Hade kunnat köpa det om det vore en buss eller lastbil men inte när det är en Volvo V60.. Senare så är det en bil som lämnar noll utrymme åt cyklister samtidigt som idioten i bilen inte verkade förstå konceptet med en rondell och det leder till att jag får stå bakom och glatt vänta och förundras över idiotin.

  Igår kväll så körde jag på en olycksdrabbad väg utan viltstängsel när det ösregnade. Jag håller 90 då det är 90 km/h på den sträckan och det verkligen inte känns rimligt att köra fortare med tanke på den dåliga sikten och med tanke på att det finns mkt vilt där. Då kommer den en fullständigt pantad "människa" som lägger sig 2 meter bakom min bil, en person som uppenbarligen inte har något konsekvenstänk eller förståelse kring det här med reaktionstid. När det blir en raksträcka så lägger jag mig så långt till höger jag kan och saktar ner lite i hopp om att idioten då kör om men nej, den imbecillen klarar ju såklart inte av det så jag löser det med att sakta ner till 70 km istället och kör så tills jag svänger av några km längre fram med den idioten körandes precis bakom mig hela sträckan...

  Är det jag som har tappat det eller är verkligen alla bilister helt värdelösa???
   
  spammerstakeahike, mega, demondave och 1 annan gillar detta.
 15. BarbaBaba

  BarbaBaba Guld

  Inlägg:
  3.381
  Från:
  Stockholm
  *1. Ja, de allra flesta bilister är värdelösa och borde inte få fortsätta köra bil.
  Jag har sagt det förr, det är absolut alldeles för dyrt att ta körkort. För en artonåring utan inkomst och där potentiella jobb kräver körkort blir det ett moment 22 som endast trafikskolor skor sig på. Helt skevt i ett samhälle som i många fall kräver körkort. Men, det borde ställas väldigt mycket högre krav, både under utbildningen och efter. Speciellt efter. Att ha körkortet på prov under första året är ju totalt verkningslöst för hur man blir som trafikant i det långa loppet. Man blir ju bara av med det om man bryter mot någon trafikregel eller orsakar något under det året, efter det året är det fritt fram att köra som alla andra värdelösa. Det borde vara obligatoriska körprov minst en gång om året de första fem åren för att visa att man klarar att uppfylla de krav som faktiskt ställdes när körkortet togs (men som den man körde upp med antagligen hade överseende med att man inte hade som nybliven trafikant).
  *2. Jag törs lova att det finns någon som kan berätta om logiken med att ligga nära bakom dig i mörkret för att lysa upp mer av vägen eller liknande, någon som har sin egen logik som motiverar sitt idiotiska beteende. Tyvärr har trafikmiljön blivit ett Mecka just för egna logiska idéer och tolkningar av trafikreglerna, trots att reglerna är skrivna för att man ska slippa egna tolkningar.
   
  spammerstakeahike och Owaysis gillar detta.
 16. Johanw

  Johanw Tantal

  Inlägg:
  603
  Från:
  Lomma
  Tvärtemot vad folk tror ska faktiskt allt det i vanliga soporna.

  https://www.sysav.se/Privat/Sorteringsguiden-for-hushall/sok/?query=cd

  Avfall Sorteras som Lämnas till
  CD-skiva Restavfall/Soppåse Kärl eller fack för restavfall/soppåsen
  CD-fodral Restavfall/SoppåseKärl eller fack för restavfall/soppåsen
   
 17. Owaysis

  Owaysis Tantal

  Inlägg:
  385
  Bra skrivet och jag håller med dig i allt du säger. Speciellt det här med att det borde ställas mycket högre krav, främst efteråt. Det ska dessutom vara mkt hårdare straff på saker och ting som i dagens läge knappt uppmärksammas. Exempelvis att ligga för nära en bil, att inte använda blinkers, att inte hålla rätt hastighet osv.
   
  BarbaBaba gillar detta.
 18. RosaCasio

  RosaCasio Tantal

  Inlägg:
  435
  Från:
  Malmö
 19. dempha

  dempha Brons

  Inlägg:
  750
  Från:
  08
  Ja, enligt min uppfattning så är merparten av alla bilister är totalt värdelösa. Jag är extremt lugn och sansad av mig som person men det går inte en enda dag utan att jag får raseriutbrott på alla idioter som finns på våra vägar.
   
 20. demondave

  demondave Silver

  Inlägg:
  1.630
  Fullkomligt! Norrmän är ännu värre, borde ha risktillägg här :)
   
 21. HardcoreError

  HardcoreError Titan

  Inlägg:
  103
  När man glömmer ändra status på sin annon till avslutad och folk dm:ar att dom vill köpa. Sjukt pinsamt.
   
  TobiasD gillar detta.
 22. Räv

  Räv Titan

  Inlägg:
  197
  Förr bromsade jag till när någon låg så pass nära att jag inte längre såg dess framlyktor i backspegeln. Idag sätter jag istället bara på dimbakljuset. De flesta släpper till lite avstånd då. Kör en sträcka där jag varje dag behöver bromsa för något rådjur, dov/kronhjort eller gris. För något halvår sedan fick jag ingen reaktion på dimbakljus-taktiken av en bakomvarande. På en längre raksträcka tog jag ett djupt andetag och släppte bara lugnt gaspedalen. Lät bilen sakta tappa fart och tänkte att nu kör väl hen om. Icke. När jag till slut stannade så stod bilen bakom också stilla. Jag gick ur och frågade "och hur står det till här då?" Föraren bad om ursäkt med att denne hade så dålig syn och att det var bra att ha mina bakljus att köra efter... Ville inte tappa bort mig...
   
  dempha, vonhall och Aurum gillar detta.
 23. Aurum

  Aurum Harsh but fair

  Inlägg:
  21.296
  Att lätt röra vid bromsen så ljuset tänds kan vara spännande. Hade fått bromsa in rätt kraftig då någon slängde sig ut i vänsterfilen på motorvägen. Var några bilar i högerfilen denne bilist ville om så det blev kö. Bakom mig kommer en Passat som lägger sig tight bakom. Nuddar vid bromspedalen, ingen nämnvärd hastighetssänkning då jag håller avstånd till bilen framför. Passaten blir skogtokig, ljud och ljustuta, kör om i högerfilen och prejar ut min bil i väggrenen vid upprepade tillfällen. Tror vi max är en halvmeter ifrån varandra i motorvägsfart. Väntade bara på smällen. Han tvärbromsar framför ett par ggr, dvs 120-50 kmh. Helt livsfarlig. Han drar sedan iväg i 150kmh. 15 min senare kör jag om Passaten...
   
  spammerstakeahike gillar detta.
 24. Häggvik

  Häggvik Titan

  Inlägg:
  89
  Att ligga för nära bilen framför kan man bli av med kortet för, jag vet :oops:
   
  BarbaBaba gillar detta.
 25. Mille79

  Mille79 Trollungen

  Inlägg:
  845
  Eller alla hobby poliser på vägarna. ”Nä inte ska du köra om mig så jag lägger mig så långt ut i vänsterfilen jag bara kan för att hindra dig”
   
  Molgan, Owaysis och BarbaBaba gillar detta.
 26. BarbaBaba

  BarbaBaba Guld

  Inlägg:
  3.381
  Från:
  Stockholm
  Det är ett trafikbrott att hindra omkörning. Personen som har bråttom kan exempelvis vara på väg till akuten med sitt barn som fått hjärtstopp. I vissa nödfall kan det vara tillåtet att bryta mot hastighetsgränser. Jag blev stoppad på väg till KS förlossning när mina tvillingar ville ut 6v för tidigt kl 02.10 på natten/morgonen. Modern hade havandeskapsförgiftning, likblek och andades knappt så det gick runt 180+km/h på E4an när polisen dök upp. Slutade med eskort i runt 120km/h sista biten. Allt gick bra och fick då veta att man kan ringa 112 (på den tiden 90 000) och förvarna.
   
  spammerstakeahike gillar detta.
 27. Mille79

  Mille79 Trollungen

  Inlägg:
  845
  Förståeligt. I mitt fall handlar det om någon som ligger under hastighetsgränsen och vill att alla håller samma hastighet ... go figure
   
  BarbaBaba gillar detta.
 28. Clark Kent

  Clark Kent Diamant Premium

  Inlägg:
  7.987
  Folk som åker på semester i samband med att de säljer en klocka och inte postar den innan avresa :mad:
   
  INSANE, zippan, Träff och 5 andra gillar detta.
 29. TobiasD

  TobiasD Guld Friends Of KS Premium

  Inlägg:
  4.409
  :wtf: :banghead::banghead:
   
  Clark Kent gillar detta.
 30. Molgan

  Molgan Tantal

  Inlägg:
  396
  Det är värre än överlagt mord :rage:
   
  Teletomte och Clark Kent gillar detta.