Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Sanktionerna mot Nordkorea för hårda? Men tandlösa?

Diskussion i 'Lifestyle' startad av OxleyStateHigh, 3 mars 2016.

 1. OxleyStateHigh
  Trådstartare

  OxleyStateHigh Y-Wing pilot

  Inlägg:
  572
  Resolutionen FN infört är den hårdaste hittills och kräver att alla länder ska inspektera alla varutransporter mellan deras territorier och Nordkorea. Sanktionerna innehåller också nya begränsningar riktade mot Kim Jong-un och landets elit, förbud på införsel av lyxklockor, vattenskotrar och snöskotrar, skriver New York Times.
  http://www.va.se/nyheter/2016/03/03/nordkorea-protesterar-med-missiler/


  Men vad innebär detta för Kim Jong-un? Måste han ta sitt boss-plan till Japan eller Hong Kong för att shoppa klockor?

  Får han inte ta med dem hem, kommer han att stoppas i "tullen"? Hur fungerar "tullen" närman flyger privatjet, ni som har erfarenhet av detta?

  De lär väl inte ha några Rolex eller Patek-butiker i Nordkorea?

   
 2. Hugii

  Hugii X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.384
  När har sanktioner och fattigdom drabbat en ledare? :)
   
  joca, Equilibrium, Smulan och 3 andra gillar detta.
 3. ScubaKing

  ScubaKing X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.098
  Inget som på något sätt kommer drabba honom personligen. Jag kan inte förstå hur inte resten av världen valt att gå in där och rensa upp med tanke på vad som sker i deras koncentrationsläger. Saker som får Dr. Mengele att verka human. Jag skojar inte, det är bestialiskt. Kolla youtube och dokumentärer om Camp 22, Yodok o.s.v.
   
  Smulan gillar detta.
 4. Skeeter

  Skeeter Stormtrooper

  Inlägg:
  426
  Är man den som bestämmer i landet ända ner på detaljnivån vilka frisyrer som är tillåtna så fixar man nog sina leksaker om man vill utan problem.

  Har själv flugit med corporate plan, och sluppit passera både tull, säkerhets och passkontroll i båda riktningar,dock inte till/från Nordkorea då.

  Annars går det ju alltid att utnyttja diplomatposten.
   
 5. Zingo

  Zingo Y-Wing pilot

  Inlägg:
  912
  Det är väll ingen skillnad avseende tull och pass om man flyger privat (om man inte har diplomatpass)? :meh:Klart det går att flygs inom Schengen ned samma krav och på samma sätt som man kan gör med vanligt flyg/bil/båt/tåg.

  Privatjet, en bit kvar dit.. :shifty:
   
 6. OxleyStateHigh
  Trådstartare

  OxleyStateHigh Y-Wing pilot

  Inlägg:
  572
  Som sagt, jag tror man kan slippa det även om man flyger till utanför Schengen. Precis som man lirar lite i egen liga när man lägger till med en båt i en hamn. Hur kan de veta om man kommer från Umeå, St Petersburg eller Rio? Och om de kan se det med transpondrar, så kommer Tullarna
  knappast springande.
   
 7. Zingo

  Zingo Y-Wing pilot

  Inlägg:
  912
  Tror man måste informera om sånt när man passerar gränser etc. Har sagt svårt att tro att man är utom tullarna/pass om man flyger privat, alla smygglarna skulle ju annars flyga privat...
   
 8. Smulan

  Smulan X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.013
  Från:
  Stadsholmen
  Det är märklig flathet och ett svek mot deras befolkning att ingen gör något. Gissar att Kina lägger sitt veto som stöd för en annan diktatur.
   
 9. ScubaKing

  ScubaKing X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.098
  Kina och Ryssland lägger sitt veto. Frågan är dock hur länge till Kina orkar med sitt bångstyriga grannland. Nordkorea är en börda även för Kina nu. Det hör även till saken att Nordkorea har en väldigt stark arme, samt kärnvapen.
   
  Smulan gillar detta.
 10. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.560
  Visst var det väl så att Kina inte lade in sitt veto angående den här senaste sanktionsrundan?
   
 11. ScubaKing

  ScubaKing X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.098
  Inte helt säker på det faktiskt. Skulle vara ett stort framsteg om dem inte gjort det. Tror vi skulle fått läsa mycket mer om det då.
   
 12. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.560
  Nej, Kina lade inte in något veto angående den senaste resolutionen om sanktioner.
  Länk till artikel från Washington Post.
  https://www.washingtonpost.com/worl...09569a-bfcd-11e5-98c8-7fab78677d51_story.html
   
 13. SenorE

  SenorE Stormtrooper

  Inlägg:
  226
  Det är otroligt naivt att tro att USA, Kina, Ryssland eller någon annan stormakt kommer att göra någonting alls för det folket i Nordkorea.
  Det finns ingen som har några egna intressen där, det var ju knappast av hänsyn till den Irakiska befolkningen som USA invaderade Irak tex.
   
 14. OxleyStateHigh
  Trådstartare

  OxleyStateHigh Y-Wing pilot

  Inlägg:
  572
  Kina och Sydkorea är livrädda att Nordkorea skall upplösas. Miljoner flyktingar som flödar över gränsen in i Kina och Sydkorea, vem vill ha det? En annan intressant faktor är om vi med ett Nordkorea i upplösningstillstånd kan få se ett land använda kärnvapen mot sin egen befolkning? Antag att stad X gör uppror. BOOM!
   
 15. Depp-Erik

  Depp-Erik Y-Wing pilot

  Inlägg:
  577
  En vinkel som inte riktigt nämnts men som jag klurar lite på, vore intressant att höra vad ni säger.
  Det här med att landet påstår att de vill börja öppna upp för ökad turism (och även handel om jag fattat det rätt?) ser jag som tveeggat. Som tidigare nämnts så lär inget annat land aktivt gå in och avsätta Kim för att demokratisera så enda chansen är att landet själv utvecklas positivt, ökad öppenhet inför omvärlden borde därför vara positivt. Samtidigt så kommer alla handelspartners och turister mer eller mindre direkt stötta upprätthållandet av en regim som begår ohyggliga handlingar ända fram till att landet blir demokratiserat på riktigt. Om det aldrig blir demokratiskt så kommer all handel och alla turister finansiera förtrycket och därigenom kan man argumentera för att ökad öppenhet endast stödjer regimen. Frågan är vad första steget annars skulle vara, sanktioner lär drabba folket hårdare än partieliten.