Laddar...
Erikson Urhandel

Sefina Pantbank & andra pantbankers agerande (o)seriöst intryck?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Edward Lima, 30 september 2016.

 1. Edward Lima
  Trådstartare

  Edward Lima Ewok

  Inlägg:
  24
  Jag köpte och betalade ett Breitling herrur via Sefinas webshop den 22/9. Den 28/9 ringer jag och frågar efter kollinummer...
  Svar från Sefina (kontoret i Göteborg): "Brevet är skickat men personen som har hand om kollinummer är sjuk, ring igen på fredag"
  Jag ringde idag och får ett nytt svar: "Om brevet har kommit bort i posten så går köpet tillbaka, gå till posten och fråga annars ring igen på måndag"
  En olustig känsla kommer smygande och jag undrar hur det kommer sig att ett seriöst företag, som hävdar vid samtal att brevet är skickat, inte kan producera ett kollinummer. Dessutom känns svaren något krystade från pantbankens sida.
  Jag har för övrigt pratat med posten, de var snälla och letade igenom breven, men utan positivt resultat.

  Finns det fler med liknande erfarenheter (från pantbanker/auktionshus) eller är jag kanske smått paranoid. Kommentarer uppskattas
   
 2. Oli

  Oli AT-ST driver

  Inlägg:
  1.455
  Den lär dyka upp, är väl seriösa företag så vitt jag vet?
   
 3. KenKun

  KenKun Tie Fighter pilot

  Låter rätt så oseriöst... bläh.
   
 4. Macklin

  Macklin Stormtrooper

  Inlägg:
  334
  Från:
  Göteborg
  Kan ju vara en liten arbetsplats och om den avgörande personen är sjuk så blir ju servicen lidande. Det tycker jag man får ha lite överseende med.
   
  Bojke, Jokkmokkswe, yonsson och 1 annan gillar detta.
 5. poormans

  poormans X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.710
  Vad är du orolig för? Sefina är en av de större vid sidan om pantbanken.se så få du inte paketet får du pengarna tillbaka utan problem
   
  Oli gillar detta.
 6. JohnDoe

  JohnDoe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.368
  Från:
  Sverige, stockholm
  Jag förstår att det inte känns så seriöst men precis som andra skriver här så är varje pantkontor ganska litet och tyvärr är nog vissa arbetsuppgifter personberoende. Däremot låter det lite konstigt att paketet inte är framme än om det är skickat. Har du laddat ned postnords app? Då brukar du bli "hittad automatiskt" och få reda på vilka paket som är på väg till dig.
   
 7. Edward Lima
  Trådstartare

  Edward Lima Ewok

  Inlägg:
  24
  Det jag reagerade på är att, vid samtal med kontoret så hävdar de bestämt att brevet är skickat men att inget kollinummer finns tillgängligt.
  Jag har appen (postnord) och jag har också varit på posten där de var snälla och kollade igenom brev/paket efter ett med mitt namn.
  Det är inte första gången det har uppstått oegentligheter vid affär med Sefina (olika kontor vid olika tillfällen bör tilläggas).
  MEN jag har gjort ganska många affärer som fungerat perfekt och med supersnabb leverans.
  Jag menar förstås inte att de är oseriösa jag är mest nyfiken vad som hänt och om det finns fler som erfarit detta med nämnda företag eller andra pantbanker.
   
 8. DoberMan

  DoberMan Politruk

  Inlägg:
  3.355
  Från:
  Minsk, Vitryssland
  Jag har köpt klockor via både Sefina och Pantbanken.se tidigare utan problem. Tråkig attityd hos personen du talade med. Tycker dock inte att du ska behöva känna någon oro över affären för det, eller döma ut pantbanker generellt. En och annan tröttmössa finns det nog både här och där.
   
  steffe gillar detta.
 9. Sportmats

  Sportmats Rebel soldier

  Inlägg:
  112
 10. Macklin

  Macklin Stormtrooper

  Inlägg:
  334
  Från:
  Göteborg
 11. papabear

  papabear Stormtrooper

  Inlägg:
  290
  Från:
  Stockholm
  Tråkigt bemötande och inte speciellt seriöst...
   
 12. JohnDoe

  JohnDoe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.368
  Från:
  Sverige, stockholm
  Enligt lagen måste ej uthämtade panter först säljas på offentlig auktion. Därefter kan de varor som inte sålts på auktion säljas i "butik" (dvs även web). Sefina utnyttjar kaplans för auktionerna. Pantbanken.se har egna auktioner, många mindre kör Tradera osv.
   
Mårtenssons ur Brookfield