Laddar...
Nymans Ur 1851 Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Seiko 6138-0011 UFO/Yachtsman kronograf från 1976 - mellandagsrea

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av PR1973, 19 december 2014.

 1. PR1973
  Trådstartare

  PR1973 AT-ST driver

  Inlägg:
  1.274
  Från:
  Stockholm
  En stycke Seiko 6138-0011 "UFO" eller Yahctsman kronograf från 1976. En klassisk 70-tals kronograf med det automatiska 6138-verket. 44mm i diameter och tillverkad i december 1976, mao nyss 38 år fyllda :)

  Den går perfekt och håller tiden inom +-10 sek/dygn. Kronograf funktionen fungerar utmärkt och självklart likaså datumväxlingen (eng + japansk). Boetten är tyvärr polerad omvänt mot original, dvs. blank ovansida och borstad sida istället för originalet borstade ovansida och blanka sidor. Följer med en orörd boett med bra bezel men slitet glas. Urtavlan och visare är i fint skick men har helt klart fått ny lysmassa vid något tillfälle, den lyser nästan som en Seikodykare nu. Krona och knappar är original, likaså bezelinlägget (gäller båda boetterna).

  Kommer på ett rallyband och det följer även med en Seiko oysterlänk (samma modell som sitter på SKX-dykarna fast med raka ändar).

  [​IMG]

  [​IMG]

  Pris: 2000 1800 kr inkl frakt. Vill man ha rek tillkommer en femtiolapp. F2F i Stockholm (eller i Malmö/Vellinge under julhelgerna) går bra också.

  Retur är ok så länge vi är överens om det, klockan återsänds i samma skick som den skickades samt att det sker inom ett par dagar efter att köparen fått den.
   
  Joakim, seikoswede, yonsson och 1 annan gillar detta.
Sjöö Sandström