Laddar...
Erikson Urhandel Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Seiko 7C43 Professional Diver's 200m -- en raritet från 80-talet!

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av luckynumber, 12 juli 2015.

 1. luckynumber
  Trådstartare

  luckynumber Ewok

  Inlägg:
  38
  JULBUMP!

  Till salu är min Seiko 7C43-7000 tillverkad i April 1989. Enligt mig är detta en av de snyggaste Seiko Divers som gjorts.

  Klockan är servad av ett Seiko-proffs (http://wornandwound.com/2014/09/02/interview-spencer-klein-watchmaker-seiko-specialist/). Originalurverket var trasigt p.g.a. en batteriläcka, så det sitter nu ett fräscht och servat 7C43-urverk i denna klocka. Även kronan byttes. Allt detta är så klart Seiko NOS – delar som är *väldigt* svåra att få tag på. Klockan är alltså i fint vintage skick och jag har lagt ca 5500kr på att ta den dit.

  OBS: detta är ett kvartsurverk, inte automatiskt/mekaniskt. Dessa klockor är byggda som stridsvagnar, har en rejäl tyngd till sig, och har använts i alla väder genom åren. En absolut klassiker för den seriöse samlaren – om du inte känner till den är den nog inte för dig.

  Ett par saker att vara medveten om: Denna är en Seiko Professional Diver's, och det innebär bl.a. att bezeln enbart går att vrida åt ett håll, till skillnad från tidigare Seiko-modeller. På detta exemplar går den runt som den ska, dock trögt. Lumen funkar, och har den svagaste av peppar-patineringar som man bara ser om man tittar riktigt nära. Både datum- och dagbyte funkar som det ska, men det kan vara lite pyssligt att hitta rätt läge. Överlag inget konstigt för en vintage klocka.

  Album med fler bilder här: http://imgur.com/a/1eN5e

  JULPRIS: 4000:- + ev. frakt. Kan lämnas i Stockholms innerstad.

  Ingen retur f2f. Retur inom 24 timmar vid köp via post. Köparen betalar frakten.

  Väl mött!

  /lucky

  [​IMG]
   
  Senast ändrad: 26 december 2015
  Maro, xBjörne, Gummo och 8 andra gillar detta.
Payson