Laddar...
Erikson Urhandel Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Seiko Bullhead renoveringsobjekt

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av Freddie L, 9 september 2016.

 1. Freddie L
  Trådstartare

  Freddie L Y-Wing pilot

  Inlägg:
  939
  Med viss tvekan lägger jag upp min 6138-0040 till försäljning. Jag gillar den men använder den alltmer sällan, och förhoppningsvis kommer den till någon som uppskattar den mer.

  Märke: Seiko.
  Modell: Bullhead Chronograph Automatic.
  Verk: 6138.
  Storlek: 43,8mm. 15,1mm tjock. 20mm mellan luggarna.
  Tillverkad: Februari -79.
  Skick: Syns att den börjar närma sig 40-års-strecket. Skarp boett med någon ding, lite repor och hairlines. Glaset har repor, men inga naggar, vågar inte säga om det är original. Tavlan är fin och märkt "Japan 6138 -0060T" som sig bör. Visare bra, förutom färgsläpp på minuten. Jag tror att alla fem visare är original, men är inte tillräckligt duktig för att säga säkert. Tachymetern har små skador men ger ett riktigt fint intryck. Vågar inte uttala mig om kronorna är original, men det finns tre stycken iaf. Boettlocket har någon repa men ger ett fint intryck. Originallänken som medföljer, märkt Z050S, har rejäl stretch och passar mindre handleder än 18cm. Monterad på klockan sitter ett senare Seiko fishbone, märkt Z040S, men med originalspännet monterat som nu passar ca 18cm handled. Vid sidan av finns alltså det nyare spännet och ett par extra länkbitar.
  Renoveringsbehovet då? Servicehistorik är totalt okänt, jag har inte öppnat boettan. När jag använde klockan mer gick den skapligt, saktade sig ca 1 minut/dygn, och kronosekunden nollade bra. Nu har tyvärr verket lossnat från boetten, så när kronografen används rör sig tavlan och det blir svårt att nolla sekunden. Kan krävas två tryckningar. Jag vill inte använda den i det här skicket, och jag kommer inte serva den heller. Förhoppningsvis är det "bara" att få fast verket igen så har man en "vanligt oservad" klocka. Det är antingen lätt eller svårt. Eller möjligen mittemellan. Priset sätts därefter, och ev köpare ska läsa annonsen noga.
  Tillbehör: Skickar med ett brunt racingstrap som matchar tavlan jättebra.
  IMG_2693.JPG IMG_4124.JPG IMG_4125.JPG IMG_4123.JPG IMG_4121.JPG IMG_4122.JPG


  Pris: 2750:- eller väl motiverade bud.
  Frakt: Ingår rek.
  F2F: Kaffe och bulle ingår vid träff i Mjölby, kan resa inom Östergötland.
  Betalning: Swish.
  Retur: Enl överenskommelse.

  Tack KS för möjlighet att annonsera!

  Med vänlig hälsning,
  Fredrik
   
  Daytona96, rogart-63 och Mforce gillar detta.
Payson