Laddar...

Seiko rally diver. Korrekt box och armband?

Diskussion i 'Vintage' startad av PAB, 14 maj 2019.

 1. PAB
  Trådstartare

  PAB Plast

  Inlägg:
  5
  Från:
  Jakobstad, Finland
  Jag har köpt mig en mycket fin Seiko rally diver ref. 7006-80 från 1973. Nu är jag på jakt efter originalarmband och låda. Kan någon här peka mig i rätt riktning? Jag har googlat men inte funnit det jag söker, vet faktiskt inte riktigt vad exakt jag ska söka efter. Tackar!
   

  Bifogade filer:

  Bozz och theargonaut gillar detta.
 2. theargonaut

  theargonaut Diamant Premium

  Inlägg:
  12.318
  Från:
  Sthlm
  Grattis till fin klocka! Om du googlar "Seiko 7006 8030 original bracelet", så hittar du bl.a. detta... https://www.thewatchsite.com/16-sei...30-last-70m-sports-divers.html#/topics/319615

  EDIT: Boxen skulle jag gissa ser ut ungefär så här... https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https://www.ebay.com/ulk/itm/303115200416
   
  Senast ändrad: 14 maj 2019
  Stroboman gillar detta.
 3. PAB
  Trådstartare

  PAB Plast

  Inlägg:
  5
  Från:
  Jakobstad, Finland
  Tusan också, enligt den sidan så är min klocka fake. Någon som vet med säkerhet? Klockan har varit inne på service hos urmakare som inte upptäckte något.
   
 4. Psykel

  Psykel Diamant

  Inlägg:
  7.417
  Tyvärr har urmakare generellt sett dålig koll på udda Seiko. Urverket kan säkert vara korrekt, tillverkades galna mängder 7006-verk. För att undvika fallgropar i framtiden kan jag rekommendera att kolla kontot @seikobusters på instagram. Grymt hjälpsamt om man vill ha koll på om vintage Seikos är äkta eller inte.
   
  PAB och eriksson850 gillar detta.
 5. kuma-kun

  kuma-kun Tantal

  Inlägg:
  687
  Det boettlocket har inte Seiko gjort eftersom det är någon slags etsning och om du googlar lite billiga Seikos från början av 70 talet ser du att texten och serienumret
  ska se olika ut eftersom dom är gjorda i olika maskiner.
  Skulle tro att om du hittar andra likadana klockor till salu har dom samma serienummer.
  Hur mycket som är Seiko i den klockan är svårt att veta eller hur mycket som har hört ihop från början, tavlan ser ju ochså tveksam ut.
  Seikoverk, nya och gamla finns det gott om för en spottstyver som man kan stoppa I hemmabyggen.
  Det finns säkert urmakare som så sällan jobbar med något äldre Seikos så dom servar kopior i tron att det ar gjort I Japan.
   
  Highvalley, PAB, Fredrik (Swe) och 3 andra gillar detta.
Mollstedt