Laddar...
Nymans Ur 1851

Service, förmodligen en urbota dum fråga...

Diskussion i 'Diskussion' startad av Airbus, 5 maj 2015.

 1. Airbus
  Trådstartare

  Airbus Y-Wing pilot

  Inlägg:
  711
  Från:
  Stockholm
  Hej,

  En service för en 7750-baserad kronograf går väl på ca 6000 antar jag. Då med lite polering, nya packningar etc. Men så plockas ju också urverket isär, görs rent och oljas. Vore det egentligen inte bättre att ersätta hela verket? Vad kostar ett sådant? Borde väl bli väsentligt mycket billigare än den arbetstid och de reservdelar som går åt för att serva befintligt?

  Skillnad givetvis med fina in-house verk och andra, jag funderar mer över meningen med att plocka sönder och sätta samman ett 2824 exempelvis?

  Sentimentalvärde är givetvis en faktor. Man vill att just "min" klocka ska hänga med och hjärtat ska inte bytas...

  Som sagt - eventuellt en rejält dum fråga och ber om ursäkt på förhand isf :)
   
  yonsson gillar detta.
 2. DrDre

  DrDre X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.729
  Det är ju en intressant fråga. Ofta är det väl så att många av urverken i lite finare klockor är modifierade och lite förbättrade och då vill man kanske behålla det. Ett annat alternativ, om man vill tänka utanför boxen, skulle ju kunna vara att i dagar av globalisering och höga priser på arbete i Sverige, att man skickar klockan till ett låglöneland.
   
 3. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.646
  Från:
  Jymden
  Beror ju på vilket märke det handlar om. Finns ju massvis av klockor, framförallt vintage där det bara är namnet på någon del, exempelvis rotorn som skiljer mellan olika klockmärken. När pundet var lågt så var det billigt att skicka klockor till UK, men i dagsläget när kronan är så svag så är det svårare att hitta billigare alternativ.

  Glöm inte miljöaspekten gott folk. :)
   
  Tripeiro. och jabla gillar detta.
 4. rillesnille

  rillesnille AT-ST driver

  Inlägg:
  1.052
  Från:
  Norrort
  Är det ett omärkt och omodifierat verk är det klart billigare att byta ut och ev sälja det gamla för en billig slant! Det är dock bara den ekonomiska aspekten...
  Tror tom. Breitling rycker ut de gamla verken och i med nya breitlingmärkta 7750 vid service på äldre chronomat t.ex.
   
 5. Xaero

  Xaero Rebel soldier

  Inlägg:
  134
  Det beror ju lite på vilket märke och modell det är på den 7750-baserade klockan. Vissa 7750-baserade klockor använder sig av färdigbyggda på-hyllan 7750 verk, medan vissa andra får sina 7750-verk omonterade och odekorerade för att sedan monteras, dekoreras, modifieras och kvalitetstestas av sluttillverkaren. Varken Omega eller Breitling använder färdigbyggda 7750-verk, medan till exempel Certina använder färdigmonterade standard 7750.
   
 6. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.646
  Från:
  Jymden
  En generell regel:
  Maskinoljat urverk = billigare att byta.
  Urverk oljat och ihopsatt för hand = billigare att serva.
   
  Bosse gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield