Laddar...
Erikson Urhandel

Servicekostnad på PP

Diskussion i 'Diskussion' startad av Zed, 22 november 2012.

 1. Zed
  Trådstartare

  Zed Swissera Forumsponsor

  Inlägg:
  3.022
  Från:
  Göteborg
  Bygger stillsamt upp ett begär efter en Aquanaut 5167 och undrar lite över servicekostnaderna för en sådan. Är det motsvarande AP RO som jag hört ligger på ca. 7500 eller är det högre eller till och med lägre? Har förstått att samma verk sitter i Nautilus.

  Kommentarer i övrigt på Aquanaut och verket? Kan man bära en sådan överallt? Är den robust? Min största invändning mot RO är vattentätheten på 5 ATM.

  Vad finns det för övriga Aquanaut? Har sett att det finns en uppsjö av olika modeller. Kanske någon som har en på forumet?
   
 2. Utforskaren

  Utforskaren Stormtrooper

  Inlägg:
  314
  Från:
  Stockholm
  Hmm, har ett svagt minne av att servicepriserna började runt 9-10k.. Är några månader sen som jag också var på hugget och var då och provade en 5167. Blev tyvärr inget köp då, men grym klocka, gillart!
   
 3. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.937
  Jumbon och Nautilusen har liknande verk. Billigaste AP ligger på 7900 och då är det enklare verk än jumbo-verket. Tror det ligger på över 10k. Tror man på PP själv så verkar det kosta 800chf + moms. Känns spontant billigt. Skulle förbereda mig på 10-12.


  http://www.patek.com/contents/default/en/costs.html
   
 4. Rozzy

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  5.987
  Från:
  Stockholm
  Royal Oak Jumbo (varianten som är tunnare och utan sekundvisade), PP Nautilus under de första åren samt Vacheron Constantin 222 (numera Overseas) har (/hade - med tanke på PPn som bytte verk till inhouse) mer eller mindre samma verk som är baserat på Jaeger le Coultre utvecklade Cal. 920.

  Jag har en Jumbo som behövde service och vände mig till Nymans. Den "enklare" RO 15300 tar dom 7900 kr. Jumbon servar de inte själva utan skickar den till AP i Schweiz. Uppskattat pris jag fick var 15000...
  Jag vände mig i stället till en mycket duktig urmakare som gjorde en mycket bra genomgång och service för en bråkdel :D
  Jag fick tillbaka den för bara två veckor sedan och ler varje gång jag tittar på den!

  Intressant länk om verket;
  http://people.timezone.com/library/horo ... 0396906210

  Och om Nautilusen och RO;
  http://www.fratellowatches.com/patek-ph ... royal-oak/
   
 5. Zed
  Trådstartare

  Zed Swissera Forumsponsor

  Inlägg:
  3.022
  Från:
  Göteborg
  Tack för info. Ska läsa lite till i ämnet tror jag. Det börjar ofta med ett litet frö som sedan byggs upp till abstinens.

  Rozzy: Badade du med din RO? Hur tål den vatten egentligen? Har hört att AP redovisar i underkant när det gäller vattentätheten?
   
 6. Rozzy

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  5.987
  Från:
  Stockholm
  ROn är ju en sportklocka som skall tåla lite, typ något stänk från Medelhavet när du seglarr fram i din stora Yatch eller om någon bordsgranne får för sig att spruta champagne på kvällen...
  Skämt o sido, den är testad ner till 5 atm/50 meter och klarade det utan tvekan. Så visst går det att bada med den om man känner för det och vågar. Det som får mig att tveka är väl olustkänslan att doppa den då den inte har skruvad krona, men det spelar ju igentligen inte så stor roll konstruktionen. Men ändå.
   
 7. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.937
  Samma med 15300:n Den har dock skruvad krona men o andra sidan så har den glasbaksida. Den är godkänd och testad till 50m. Oavsett vad de säger så skulle jag inte bada med den med tanke på bakstycket.

  [​IMG]
   
 8. cab

  cab Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.220
  PP abstinens har man haft länge :)

  Lånad bild:

  [​IMG]
   
Mårtenssons ur Brookfield