• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Skogspromenad!

F-L-P

Panerai
Var lite friluftsaktig och tog mig ut i det mörka skogarna utanför Riala för någon vecka sedan (inga vargar spanades dock).
2012-09-15153116.jpg

Tratt kantareller i mängder hittades det!
2012-09-15154154.jpg

Kaffe...
2012-09-15154204.jpg

...i bra sällskap.

Någon som har något kul tips på vad man kan göra med svampen (numer torkad)?

F-L-P
 
Så här gör du!

Gör din egna svampbuljong på en del. Du behöver kanske 2 liter. Låt buljongen sjuda försiktigt bredvid snart nämnda stekpanna. Resten steker du med fin, finhackad gul lök i olja. I med någon näve Carnaroliris. När riset blivit börjar få transparens häller du på två glas vitt vin som du gillar. Du sänker till svagare värme och börjar ösa på med buljongen. Rör och vänd riset med ganska täta intervaller. efter 13-17 ska du ha kokat ned risotton svagt rinnig konsistens. Konsistensen på riset avgör när det är klart. Det ska ha tuggmostånd och viss känsla av kärnan. I med två nävar finriven (bra) Parmesan (eller en med Parmesan och en med Västerbotten). Smaka av med färskmald svartpeppar. Sätt dig och ät. Enkelt och kanongott. Överflödigt med något till. Får fram väldigt mycket av svampens smak. Trattisar blir allra bäst.
 

F-L-P

Panerai
Eric Jajjamensan P skrev:
Så här gör du!

Gör din egna svampbuljong på en del. Du behöver kanske 2 liter. Låt buljongen sjuda försiktigt bredvid snart nämnda stekpanna. Resten steker du med fin, finhackad gul lök i olja. I med någon näve Carnaroliris. När riset blivit börjar få transparens häller du på två glas vitt vin som du gillar. Du sänker till svagare värme och börjar ösa på med buljongen. Rör och vänd riset med ganska täta intervaller. efter 13-17 ska du ha kokat ned risotton svagt rinnig konsistens. Konsistensen på riset avgör när det är klart. Det ska ha tuggmostånd och viss känsla av kärnan. I med två nävar finriven (bra) Parmesan (eller en med Parmesan och en med Västerbotten). Smaka av med färskmald svartpeppar. Sätt dig och ät. Enkelt och kanongott. Överflödigt med något till. Får fram väldigt mycket av svampens smak. Trattisar blir allra bäst.

Det där lät inte fel! gillar tilltaget med västerbotten. Antar att man inte silar av buljongen utan kör med svampen i? Har en massa avorioris i skafferiet och det bör väl funka nästan lika bra...

Rådjur är inte heller helt fel... bacon lindad... o med hasselbackspotatis... mmmm.. Ska kolla med jägarna i umgängeskretsen om det finns lite filéer nånstans.

/F-L-P
 
Topp