Laddar...
Erikson Urhandel

Skogspromenad!

Diskussion i 'Diskussion' startad av F-L-P, 25 september 2012.

 1. F-L-P
  Trådstartare

  F-L-P Y-Wing pilot

  Inlägg:
  995
  Från:
  Uppsala
  Var lite friluftsaktig och tog mig ut i det mörka skogarna utanför Riala för någon vecka sedan (inga vargar spanades dock).
  [​IMG]
  Tratt kantareller i mängder hittades det!
  [​IMG]
  Kaffe...
  [​IMG]
  ...i bra sällskap.

  Någon som har något kul tips på vad man kan göra med svampen (numer torkad)?

  F-L-P
   
 2. P-A

  P-A Sir Spamalot

  Inlägg:
  2.306
  Från:
  Hälsingland
  Rådjurs sadel med kantarellsås. Grym maträtt! :)
   
 3. Eric Jajjamensan P

  Eric Jajjamensan P Sektledare

  Inlägg:
  2.691
  Från:
  Spexeryd
  Så här gör du!

  Gör din egna svampbuljong på en del. Du behöver kanske 2 liter. Låt buljongen sjuda försiktigt bredvid snart nämnda stekpanna. Resten steker du med fin, finhackad gul lök i olja. I med någon näve Carnaroliris. När riset blivit börjar få transparens häller du på två glas vitt vin som du gillar. Du sänker till svagare värme och börjar ösa på med buljongen. Rör och vänd riset med ganska täta intervaller. efter 13-17 ska du ha kokat ned risotton svagt rinnig konsistens. Konsistensen på riset avgör när det är klart. Det ska ha tuggmostånd och viss känsla av kärnan. I med två nävar finriven (bra) Parmesan (eller en med Parmesan och en med Västerbotten). Smaka av med färskmald svartpeppar. Sätt dig och ät. Enkelt och kanongott. Överflödigt med något till. Får fram väldigt mycket av svampens smak. Trattisar blir allra bäst.
   
 4. F-L-P
  Trådstartare

  F-L-P Y-Wing pilot

  Inlägg:
  995
  Från:
  Uppsala
  Det där lät inte fel! gillar tilltaget med västerbotten. Antar att man inte silar av buljongen utan kör med svampen i? Har en massa avorioris i skafferiet och det bör väl funka nästan lika bra...

  Rådjur är inte heller helt fel... bacon lindad... o med hasselbackspotatis... mmmm.. Ska kolla med jägarna i umgängeskretsen om det finns lite filéer nånstans.

  /F-L-P
   
Mårtenssons ur Brookfield