Laddar...
Nymans Ur 1851

Skruv vill ej skruvas i (Panerai-problem?)

Diskussion i 'Diskussion' startad av nejo, 5 september 2014.

 1. nejo
  Trådstartare

  nejo Ewok

  Inlägg:
  32
  Hej,

  har en Panerai 111:a och sist när jag skulle byta band så fick den nedre skruven inte att skruva i igen. Skruven såg lite sliten ut så jag beställde en ny skruv av Klarlunds i Köpenhamn. Fick hem skruven i förrgår och inte heller den skruven vill skruvas i, varken nere eller uppe. "Originalskruven" uppe går att skruva i såväl uppe som nere.

  Måste jag göra något särskilt med skruven, smörja, applicera något medel etc?

  MVH
   
 2. M.U

  M.U X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.791
  Kan vara så att spåren på den förra skruven lossnat när du skruvat ur den och sitter kvar i klock-spåren (hittar inte ordet som förklarar bättre) testa att kolla där och se om de är eventuellt slitna, det kan vara det som gör att skruven inte vill in.
   
 3. Veratio

  Veratio Stormtrooper

  Inlägg:
  246
  Från:
  Malmö
  Köp springbars med skruvhuvud, så får du looken men slipper slita på redan slitna gängor!
   
 4. F-L-P

  F-L-P Y-Wing pilot

  Inlägg:
  995
  Från:
  Uppsala

  Är ordet du letar efter kanske gängor? kan mycket väl vara så att de sitter något skräp där, typ en grad från den gamla skruven. lys in och titta och peta med en plast tandpetare. skulle inte dra ner med fett som förstahands alternativ. AD kan säkert gänga om men lite vanskligt...
   
  M.U gillar detta.
 5. nejo
  Trådstartare

  nejo Ewok

  Inlägg:
  32
  Nja, men den befintliga "ovanskruven" går in både uppe och nere, medan den nya (och den gamla för den delen) "nedanskruven" inte går i varken uppe eller nere, och så vitt jag kan se ser de exakt likadana ut. Lämnade den gamla skruven hos Klarlunds så de skulle se till att det blev rätt, och det tror jag det är.

  Låter ju inte som en dum idé, antar att det är någon särskild sort som behövs?
   
Mårtenssons ur Brookfield