Laddar...
Nymans Ur 1851

Snacka om kvalle på gammal Tolex!

Diskussion i 'Diskussion' startad av Ministern, 20 november 2012.

 1. Ministern
  Trådstartare

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  18.993
  Min gamla 1655 har suttit i windern i två veckor. Nu när jag sätter på den och skall ställa den så ser jag att den bara avvikt 4 sekunder på två veckor! Slå det AP och Patek..

  [​IMG]
   
 2. Berätta om din 1675a som drog sig en kvart på nån timme istället... :lol:
   
 3. NiklasArvid

  NiklasArvid Mon Mothma

  Inlägg:
  3.866
  ...det slår ju vilken quartz som helst... så om tidhållning är det viktigaste är det väl en sån super-citizen du ska ha... :D ...inte sånt där gammalt skrot med utdaterad mekanisk teknologi

  ...men visst är det en imponerande noggrannhet på en sån gammal maskin, men det tycker jag iofs +/- 20s (99,977%) är också... :lol:
   
 4. rdianat

  rdianat Stormtrooper

  Inlägg:
  200
  Vilken läckerbit! Grattis till en fantastisk klocka som också håller tiden bra! ;)
   
 5. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Det där är sjukt bra! :) Som min klockintresserade vän säger - Rolex står för kvalitet. Förstår inte uttrycket "vill du ha exakthet, köp kvarts" - givetvis är det sant, det är ju naturligtvis billigare. Men en väl justerad mekanisk i bra kvalitet kan ju nästan utkonkurera vilken kvartsare som helst i tidshållning under en längre period. Jag läste på WUS om en kille som ägde en Grand Seiko 9S85 (Hi-beat) den hade varken dragit eller fortat sig en enda sekund under en 3 veckors period. Jag föredrar givetvis ett högprestrerande urverk än tvärtom :)
   
 6. Ricrob

  Ricrob AT-AT driver

  Inlägg:
  6.284
  Fast det är ju det NA menar.. Vilken kvartsare som helst (typ..) klarar +/- 0 sek, iaf tills batteriet tar slut. Men såklart är det med skämtsam ton, eftersom jämförelsen i sig är rejält ur spår.

  4 sek/3 v är faen inte kattskit måste påpekas!
   
 7. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Jag kommenterade inte NAs inlägg :) svaret var direkt till Spence, jag bara menar rent allmänt det där att det brukar sägas att man ska köpa en kvarts om man vill ha ett exakt ur :)
   
Mårtenssons ur Brookfield