Laddar...
Erikson Urhandel

Sned urtavla Certina DS Action Diver

Diskussion i 'Diskussion' startad av kimn1904, 6 juni 2016.

 1. kimn1904
  Trådstartare

  kimn1904 Ewok

  Inlägg:
  32
  Tjena forumet,

  För drygt en månad sedan skickade jag iväg denna klocka till Certina för att det fanns flertal saker jag ej var nöjd med. Bl.a. så var packningen mellan och glaset och bezeln ej helt rund, index för klockan 3 och 9 satt ej helt parallellt.
  Urtavla, packning m.m. byttes ut.
  Jag får tillbaka klockan och kan se att indexmarkeringarna på även denna urtavla inte är perfekta, men skitsamma tänkte jag denna gång.
  Efter att ha använt klockan en dag så märker jag dock att hela urtavlan är lite sned, vilket man ser vid sekundmarkeringarna om man jämför med bezeln, syns även på texten i urtavlan i verkligheten att det sitter snett.

  Hur hade ni gjort i mitt fall? Levt med defekten eller skickat iväg klockan ytterligare en gång? Vem vet, nästa gång kanske det är något annat fel?

  Svårt att få detta på bild men bifogade ändå två bilder.

  Tacksam för svar!

  Mvh,
  Kim
   

  Bifogade filer:

 2. Rasmus Andersson

  Rasmus Andersson Stormtrooper

  Inlägg:
  268
  Från:
  Norrköping
  Det är inte bezeln som sitter lite snett då? Vad händer om du rör lite på denna?
   
 3. kimn1904
  Trådstartare

  kimn1904 Ewok

  Inlägg:
  32
  Har testat och snurra och kolla om det kan vara så, men det är ej bezeln som sitter snett
   
 4. Jokkmokkswe

  Jokkmokkswe Cup of Jawa

  Inlägg:
  4.702
  Från:
  Byn
  Vridringen ser inte centrerad ut
   
 5. Erik1

  Erik1 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.323
  Från:
  Stockholm
  Stör du dig på det nu tror jag du kommer fortsätta göra det, kör på garantin igen skulle jag säga.

  Själv hade jag inte brytt mig faktiskt, men det är ju högst personligt.
   
 6. pederr

  pederr Stormtrooper

  Inlägg:
  314
  Från:
  Norrland
  Datumet ligger, som jag uppfattar det, centrerat i fönstret. Nu är mina urmakarkunskaper ytterst begränsade, men tavla och datumskiva sitter väl på verket som sitter rätt i boetten (annars funkar det inte med kronaxeln). Alltså är både tavla och datumskiva inte rätt justerade, alternativt är det vridringen som spökar. Hur jag skulle ha gjort? Jag kan konstatera att min 4 år gamla klocka uppvisar liknande fenomen och det har funkat för mig. Det är dock du som avgör vad som är ok för dig.
   
  Icaras gillar detta.
 7. kimn1904
  Trådstartare

  kimn1904 Ewok

  Inlägg:
  32
  Slutade med att jag hade iväg klockan i cirka 7 veckor på service. Att jag fick vänta så länge som 7 veckor var tydligen för att dom väntade på reservdelar, okej tänkte jag...

  Fick tillbaks klockan och inte ett skit har gjorts på den.
  Kollar servicespecifikationen från Certinas verkstad och där står det "Battery exchange"!!

  Hur hade ni gjort nu?
  Skitit i det?
  Reklamerat?

  Tacksam för svar..
   
 8. Bossebäver

  Bossebäver Y-Wing pilot

  Inlägg:
  756
  Jag vet inte vad jag skulle ha gjort, men jag hade blivit jävligt lack iaf.
   
 9. LordTTK

  LordTTK Rebel soldier

  Inlägg:
  102
  Reklamerat
   
 10. kimn1904
  Trådstartare

  kimn1904 Ewok

  Inlägg:
  32
  Lutar åt det.. Får läsa på mer om reklamation.
  Vet du på rak arm ifall man har rätt att reklamera när klockan "bara" varit inne för reparation 2 gånger?
   
 11. NickL

  NickL Y-Wing pilot

  Inlägg:
  614
  Enligt lag får de tre försök på sig att fixa felet innan det kan reklameras. Jag hade skickat tillbaka klockan, tror inte du kommer sluta störa dig på det.
   
 12. Richard1987

  Richard1987 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  654
  Är det inte chapterringen som sitter lite fel?
   
 13. 413x

  413x Ewok

  Inlägg:
  24
  Det är inte första gången jag läser att en säljare skulle ha tre försök på sig "enligt lag" här på Klocksnack. Men KS är den enda sidan jag sett det på.

  Vilken lag refererar ni till som säger detta?

  ONTOPIC: Jag hade skickat in den igen istället för att gräma mig så länge jag har klockan, sned urtavla gör väl inte direkt underverk för andrahandspriset heller.
   
 14. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.652
  Från:
  Jymden
  Det är en Certina, skärp dig! Har sett massvis av Subbar och Seadwellers från Rolex som inte centrerar, då kan man få gnälla lite, men på en Certina? Allvarligt?
   
  JensBP, Klave, Bruset och 1 annan gillar detta.
 15. marw

  marw Stormtrooper

  Inlägg:
  411
  Från:
  Stockholm
  Jag som är en tämligen anal typ förstår inte riktigt problemet med denna Certina. Tycker inte tavlan ser sned ut på min skärm möjligtvis är vridningen någon halv mm off. Detta finner du precis som @yonsson påpekar på klockor i alla prisklasser. Skulle säga att värre avvikelser förekommer på t.ex. AP runt 200k. Börjar du undersöka denna klocka i detalj kan du säkert hitta fler avvikelser på detaljnivå. Använd klockan och sluta djupdyka i detaljer. Om svårighet fortsatt föreligger att acceptera denna eventuella avvikelse så ta ett par stora glas vin så framstår detta eventuella problem förhoppningsvis som mindre. Fungerar inte detta så sälj klockan. Skicka inte in den igen.
   
  903lew och yonsson gillar detta.
 16. NickL

  NickL Y-Wing pilot

  Inlägg:
  614
  Du kan förvisso kräva att häva köpet (vilket kan bli lite meckigt om säljaren vägrar då man måste dra det vidare). I annat fall har konsumenten rätt till avhjälpning (reparation) eller omleverans (om det inte orsakar säljaren oskälig kostnad). Då tillverkarna oftast inte vill byta ut en skadad produkt så faller kostnaden på säljaren att byta ut, därav blir det oftast reparation. Normalt så brukar det oavsätt detta bytas ut efter tredje försöket.

  EDIT: Tre reparationsförsök är praxis från ARN.
   
 17. marw

  marw Stormtrooper

  Inlägg:
  411
  Från:
  Stockholm
  Kan jag byta ut/reparera min bil om det är lite olika avstånd mellan olika karossdelar på höger och vänster sida av bilen?
  Förstår ni hur absurt detta är? Det är en Certina för några tusenlappar.
   
  yonsson gillar detta.
 18. NickL

  NickL Y-Wing pilot

  Inlägg:
  614
  Du vann precis VM i värdelösa jämförelser.
   
  Eurenius och Savagear114 gillar detta.
 19. Rasmus Andersson

  Rasmus Andersson Stormtrooper

  Inlägg:
  268
  Från:
  Norrköping
  Det där känns lite fjantigt faktiskt. Man ska inte behöva betala mer för att få en produkt som inte har allvarliga kvalitetsmissar. Gör om gör rätt principen tycker jag passar i det här fallet (till företaget i fråga).

  Det hela handlar väl om hur stort felet är och hur mycket det påverkar funktion/form. Är det tydligt så skulle jag inte acceptera det (och tycker ingen annan skulle göra det heller).

  Många skärmtillverkare har en policy kring att minst x antal (ofta 3 eller fyra) pixlar måste vara döda/ha fastnat för att ett byte eller en reparation ska vara på sin plats. Riktigt tråkiga policies enligt mig när man själv sitter med en skärm som inte når upp till dessa krav (och stör sig på det varje dag den används).

  När det kommer till kläder vill jag tro att de flesta här skulle lämna tillbaka/byta ut eller köpa annat om det visade sig att någonting var felsytt eller längre på ena sidan bland annat..
   
  Senast ändrad: 16 augusti 2016
  NickL gillar detta.
 20. marw

  marw Stormtrooper

  Inlägg:
  411
  Från:
  Stockholm
  Du har så klart rätt till din åsikt. Starta gärna en undersökning på KS om det eventuella felet på denna klocka föranleder reparation/reklamation så får du fort en uppfattning om din eller min åsikt delas av flertalet. Denna typ av avvikelser finns på alla klockor. Denna typ av avvikelser finns vidare på alla konstruktioner bilar, cyklar, klockor osv. Är fortsatt ganska nöjd med min jämförelse. Har en Toyota där det diffar i avstånd mellan vänster och höger framskärm. Tänker vi de bägge objekten skalenliga så diffar det mer på min Toyota än på denna Certina. Ringer dem inorgon och hänvisar till denna tråd.
  Det går alltid att hitta avvikelser om du letar detaljer. Tro mig att denna typ av beteende gör dig olycklig. Fokus på de stora problemen i livet och inte om en certina är 0,5 mm off.
   
  Senast ändrad: 16 augusti 2016
 21. NickL

  NickL Y-Wing pilot

  Inlägg:
  614
  Så bara för att du inte orkar få ett fel fixat så ska det gälla alla? Om det inte följer spec så är det väl bara att få det fixat.
   
 22. sjökvist

  sjökvist AT-ST driver

  Inlägg:
  1.371
  spelar ingen roll om det är en rolex eller om det är en certina, prylarna ska inte vara defekta, jag hade lämnat in och fått det fixat, jag hade retat mig till vansinne på det
   
 23. marw

  marw Stormtrooper

  Inlägg:
  411
  Från:
  Stockholm
  Det är ju just det att den följer standard precis som min bil. Du får gärna länka till fakta som styrker att den inte följer standard. Tänker du att den var inne hos auktoriserad verkstad och de struntade i att åtgärda ett beskrivet fel som avvek från standard?
   
 24. ironcastle

  ironcastle AT-ST driver

  Inlägg:
  1.242
  Från:
  Söder om Stan
  Jag tycker också att rätt ska vara rätt. Men samtidigt så orkar man ju inte tillslut, utan resignerar.
  Betrakta det utifrån vinklingen av en icke klocknörd; Certinan är troligen betraktad som dyyyr. Och schweizisk ska ju innebära högsta möjliga kvalitet, eller hur!? Med det som bakgrund borde man ju bli kalasnöjd. Och det hade man säkert, om man inte var klockintresserad.
  Men, i detta fall så är det kanske så, att är man überpetig kanske man behöver kliva upp något pinnhål i exklusivitet för att få det perfekt.
  Med detta sagt; Låt det vara tycker jag. Fortsätter du leta avvikelser kommer du säkert hitta mer...
   
 25. NickL

  NickL Y-Wing pilot

  Inlägg:
  614
  Ja det tänker jag, inte första gången det har hänt.
   
 26. stelah

  stelah Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.647
  Jag skulle reklamera. Prisklass oväsentligt. Snett är snett och rakt är rakt. Jag skulle hellre kasta den i sjön än att försöka lära mig att leva med störningen. Felet ligger ju inte på ritbordet utan hos den som skruvar.
   
 27. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.652
  Från:
  Jymden
  Jisses, hur många klockor har ni ägt? Inga klockor är perfekta och ni gnäller på en Certina där man på bild inte ens kan se felet. Testa att blunda med ena ögat och voilà, felet flyttar på sig.
   
  903lew, RikNik och marw gillar detta.
 28. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.475
  Från:
  Växjö
  Du har i sak helt rätt, men frågan i just detta fall är om det verkligen handlar om en allvarlig kvalitetsmiss. Jag har, utifrån bilderna, svårt att se något avvikande alls, men visst - med klockan i handen är det ju en annan femma. Jag har full förståelse för @yonsson synsätt; känns inte som om det behöver vara något fel alls på klockan och toleransen för avvikelser är förstås högre hos billigare klockor än hos dyra sett till materialvals- och sammansättningskvalitet.

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
  Calfen, eriksson850, RikNik och 1 annan gillar detta.
 29. marw

  marw Stormtrooper

  Inlägg:
  411
  Från:
  Stockholm
  Jag kan inte se att tavlan är sned. Konstruktionen på denna klocka är vidare så att tavlan inte löper fritt utan följer vissa fasta lägen. Möjligtvis är vridningen lite off precis som den varit på fleratelet av mina klockor oavsett prisklass, 2k till 200k. Om ni tittar riktigt noga så kanske inte heller visarna ligger helt rätt, centrerar de verkligen när klockan är 12? Ligger datumet helt centrerat? Jag ser ev. ngt som kan vara damm på tavlan? Hur går klockan, avviker den något?
  Självklart ska en klocka med uppenbara fel reklameras. Denna certina har dock inga uppenbara fel och har för övrigt redan varit inne hos auktoriserad verkstad.
   
  yonsson gillar detta.
 30. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.652
  Från:
  Jymden
  Tur att det inte är en kvartsklocka för då hade det väl gnällts på att inte sekundvisaren träffade markeringarna 100%.
   
  marw gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield