Laddar...
Erikson Urhandel

Snowflake or not...

Diskussion i 'Diskussion' startad av Crowolf, 27 oktober 2012.

 1. Crowolf

  Crowolf Guest

  Hej allihop!
  Är ny här och har tittat runt lite bland trådarna. Äntligen ett forum i min smak!
  Som de flesta här så lider jag av en svår sjukdom; Klockmani. Hos mig har den inte ännu gått så långt att den tagit över mitt liv, tvingat mig gömma undan pengar för familjen eller sälja knark på plattan. Men jag känner hur den kryper på. :twisted:

  Går i tankar på att så småningom skrapa ihop till en begnagad Tudor Sub. Har alltid gillat det vanliga stuket med mercedesvisare etc typ ref 7016 och tyckt att snowflake ser för jävligt ut. Men efter Black Bay-släppet börjar jag ändra uppfattning. Hur ser ni andra dårar på flaken? Vill gärna höra lite tankar.

  Ha en fin lördag

  Crowolf
   
 2. TomasBc

  TomasBc Dirty rotten scoundrel

  Inlägg:
  860
  Välkommen!

  Jag tror det är en vanesak ang snowflake - är man van att se och "tycka om" mercedesvisare och det vanliga stuket kan nog en snowflake se lite "konstig ut". Men ju mer man tittar på en snowflake, känner och klämmer så blir den vackrare enligt mig. Har inte ägt någon men den står på listan helt klart..

  theargonauts's som är till salu:

  [​IMG]

  Vet att Davvan har ett läckert exemplar också..
   
 3. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.792
  Från:
  Stockholm
  Välkommen Crowolf, kul att du hittat hit!

  Personligen gillar jag den vanliga Tudor Suben bättre än flingan, har själv haft en 79090. Har inte riktigt förstått tjusningen med just flinga...

  Nån som däremot är flingfanatiker är @davvan....och han lär snart dyka upp i tråden och sälja in varför just flinga is da shit... :mrgreen:
   
 4. daviden

  daviden Admin Admin

  Inlägg:
  9.430
  Från:
  Malmö
  Flingvisare är coolare, för det är mer lysmassa på timvisaren(!)


  Är införstådd med att du vill ha en Tudor Sub, men du nämnde även Black Bay.
  Jag älskar min.
   

  Bifogade filer:

 5. Crowolf

  Crowolf Guest

  Black Bay är en dröm...... Har absolut funderat på att gå åt det hållet
   
 6. theargonaut

  theargonaut Rebel Commander

  Inlägg:
  10.000
  Från:
  Sthlm
  För mig är det en "No brainer". Har testat runt i klockträsket i snart 2 år, och flippat som en galning. Har kommit fram till att en "flinga" är det enda jag egentligen behöver. Framgår förmodligen mer än tydligt, hur mycket jag älskar dem, i min annons.

  Här är en sida som det står lite om just "Snowflakes" http://www.deskdivers.com/Site/Snowflake.html


  Jag skrev lite mer om min syn på Flingan i tävlingen Fanboy Rolex vs Omega;

  Min text:

  "Rolex (vintage Tudor) äger ut Omega!

  Jag har gått och blivit lite av en "one-watch-guy", och bygger därför mitt resonemang kring det. Är även en "mögelälskare", så detta blev lite av vintagedinkornas kamp. Detta är även ett praktiskt grepp, då dessa två tillverkare har väldigt många olika modeller, så det lätt blir lite som att jämföra äpplen med päron. Har i en tidigare tråd på gamla TTT, gällande vilken klocka man skulle välja om man var tvungen att välja en, samtidigt som man har en obegränsad budget, stod mitt val mellan en vintage Omega seamaster 300 eller en Tudor snowflake no-date. Båda står pall för en hel del och är tillräckligt praktiska, och båda har en tilltalade historik. Mitt val föll till slut på "Flingan", dock med datum, eftersom det är lite praktiskt, men kanske lika mycket för att jag tycker det är snyggt med datumbubblan.

  Det Seamastern saknar är Submarinerns elegans. Subben är helt enkelt lite dressigare, med sin hyfsat nätta storlek och boettform, den underbara poleringen både på boett och bezelkrans. Även bezelinläggets fina lutning gör sitt till för det lite elegantare intrycket. Seamastern är helt enkelt lite för "toolig", och saknar de lite "dressigare" elementen, för att passa som en "one-watch-guy"-dinka.

  Ytterligare saker som väger för Flingan, är att den delar boett och krona med Rolex subbar. Det är en lite annorlunda Rolex sub, helt enkelt. Just Flingan tycker jag är det creddigaste man kan ha, om man endast vill ha en dinka. Någon form av status är en del av det hela, det går inte att sticka under stolen med. Omega är lite för mycket "svenne-banan" med Bondgrejjen och allt, medan Flingan är den coolaste Rolexen/Tudorn IMHO.

  Ja, mina argument är väldigt ytliga, och ja, jag bryr mig en del om vad andra tycker, och jag står för det Omegas urverk kanske är minst lika bra, och de har två-tre modeller som faktiskt är riktigt kultiga (Seamaster 300, Speedy pro och Ploppen), men Rolex kommer alltid vara lite "finare" och "bättre", i de flestas ögon. Det törs jag nästan sätta min Flinga på Några få kan säkert, med handen på hjärtat, tycka att Omega är ”bättre”, men de är sådana där förnuftiga/tråkiga ena, och vem vill egentligen vara det?

  Edit: Anledningen till att jag attraheras av att vara en "one-watch-guy" är för att slippa tramset med att hålla på och byta klocka titt som tätt! Tänk Bond"

  Hela tråden hittar du här... https://klocksnack.se/viewtopic.php?f=2&t=801&hilit=fanboy&start=20
   
 7. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  7.106
  Tycker snowflakes är asgrymma. Dock är ju skicket oerhört viktigt. :)

  Polarens 7016 snowflake:
  [​IMG]

  Min vanliga 7016:
  [​IMG]

  Vilket som är bäst är nog individuellt. :)
   
 8. Davvan

  Davvan C-3PO

  Inlägg:
  5.247
  Från:
  Fettefleur......
  Vet inte om det handlar om att sälja in......antingen älskar man flingan och förstår dess storhet....eller så är man en simpel sängrökare som tror att bara man har mercavisare så är man safe.......mycket enkelt!!!
   
 9. theargonaut

  theargonaut Rebel Commander

  Inlägg:
  10.000
  Från:
  Sthlm
  Btw... Hade tidigare en 79090, som var fin, men tycker de blir lite för mycket "Rolex wannabe", med mercedesvisarna... "Flingan" är lite mer "egen", och 100 gånger coolare och "mögligare" ;) IMHO!

  min sålda 79090

  [​IMG]

  9411/0 på "handla"

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 10. Rozzy

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  6.139
  Från:
  Stockholm
  Jag tycker visst att flingan är cool, då den sticker ut lite. Dock rent estetiskt tycker jag de vanliga är snyggare och elegantare. Här min 79190. En favorit!

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 11. Bomier

  Bomier X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.999
  Från:
  Bangkok
  Själv klart Snowflake och då gärna med Blå tavla! ;-)

  Detta exempel är en ref 7021, den har tydliga märken att den har varit med ett tag och har används som en klocka bör göras... :)

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Mvh
  Micke E
   
Mårtenssons ur Brookfield