Laddar...
Nymans Ur 1851

Snyggaste Planet Ocean

Diskussion i 'Diskussion' startad av snowsucker, 11 april 2013.

 1. snowsucker
  Trådstartare

  snowsucker Ewok

  Inlägg:
  16
  Hej hopp!

  Ganska ny i klockvärlden, lurades in via två arvegods från morfar respektive farfar samt ett osunt intresse för att ge mig på allt som är komplicerat i kombination med en gnutta hybris (läs pilla sönder en gammal citizen till molekyler och sätta ihop den igen utan att ha en susning om hur klockor funkar).

  Iaf, intresset väcktes och nu hade jag tänkt att skaffa min första "riktiga" klocka. Var först inne på en speedmaster då jag verkligen gillar utseendet på den. Dock vill jag kunna ha den på mig hela tiden vilket även innebär en och annan tur i simhallen, så även om några av de senaste speedmastermodellerna nu har 100m-märkning istället för 50 så har jag förstått att det förmodligen inte är en bra ide.

  Istället har jag landat på Planet Ocean, och tänkte höra med expertisen här inne vilka modeller/ref ni tycker är snyggast? Tänker mig nog att köpa en begagnad i fint skick, men är inte främmande för en ny heller.

  Hur är det med storleken, är de bara de senaste åren PO finns som 42mm? Har ganska klena handleder nämligen och ogillar klockor som ser för stora ut..
   
 2. Singular

  Singular Företag Forumsponsor

  Inlägg:
  2.188
  Titankronografen i blått är ju rysligt läcker, men dessvärre en helt bisarrt grisjävlig modell.

  42mm har "alltid" funnits i PO-linjen och nyligen har ju knatte-/damstorleken också tillkommit. Alla modeller har dock blivit tjockare i och med de nya kalibrarna...
   
 3. Asplund

  Asplund AT-AT driver

  Inlägg:
  5.543
  Från:
  Kungsholmen
  Utan tvekan den tidigare limiterade Liquidmetal® POn på 42 mm, tror det fortfarande finns ett par i butik faktiskt..

  Har dock inte 8500 verket utan det äldre 2500.. (Dock inget fel på det)

  Ligger på ca 42 000 kr

  http://www.omegawatches.com/gents/seama ... 0422001001

  /Asplund
   
 4. Beastie

  Beastie Mr Cowbell

  Jag har en 42mm planet ocean 8500. Inköpt ny 2012 av mig. Den med svart dykring och silvriga siffror. Den tycker jag är snyggast.

  Ev kommer den upp på köp o sälj inom kort. Håll ögonen öppna!!
   
 5. Wollen

  Wollen Barfly

  Inlägg:
  2.733
  Jag har relativt små handleder och när jag inhandlade min PO i oktober 12 föll det på en med 2500-verket då jag tycker att 8500-verket blir på tok för stort.
  Smaken är som baken, alla har en.

  Gå in till en lokal handlare och klämm, känn och prova dig fram!
   
 6. Camo00

  Camo00 AT-AT driver

  Inlägg:
  6.965
  Från:
  Malmö
  Re: Sv: Snyggaste Planet Ocean

  Provade @RosaCasios PO för ett tag sen och blev smått kär. Mycket cleanare i verkligheten än på bild och lätt mitt val (42 mm)!!
   

  Bifogade filer:

 7. mrMyagi

  mrMyagi Sir Blabbermouth

  Inlägg:
  3.637
  Från:
  Lund
  Var också inne på det spåret med PO, testade 42 mm (ej chronograph) var inte alls så tjock som den beskrevs, iallafall kändes den inte så tjock, tycker du ska prova på vilken som känns bäst, länken är otroligt skön att ha på sig dessutom. PO med chronograph är ju ganska tjocka då det är lite extra delar som trycks in!

  köp begagnat om du skulle ångra dig så skulle inte förlusten bli så fruktansvärd, 2a hands värdet är väl lite sådär! lycka till
   
 8. Isodor

  Isodor Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.232
  Från:
  sthlm
  Jag äger 42 mm PO8500. Jag är riktigt, riktigt nöjd.

  Hade jag valt idag så hade jag blängt på nya 42mm Liquid metal blå som har kommit ut precis nu. Det är riktigt fin men jag skulle vilja testa balasen IRL då är titan.

  En oerhört prisvärd klocka annars tycker jag. Urverket är top notch och finishen riktigt bra tycker jag. Jag är väldigt nöjd. Men prova alltid innan köp!!!

  (En dykare ska vara utan kronograf anser jag också, 45 mm PO-kronografen är som någon sade, en hockeypuck!)
   
 9. snowsucker
  Trådstartare

  snowsucker Ewok

  Inlägg:
  16
  Ja, jag har nog kikat på vanliga varianten utan chrono, föredrar ganska rena urtavlor (speedmasterfaiblessen till trots), och det blir nog med svart urtavla då den känns mest neutral.

  Vad är det som är speciellt med liquid metal-varianten? Är det färgen på tavlan?

  Ska snart in och klämma på lite klockor igen och ska kolla in 8500-varianten. Provade speedmastern med det verket (det är väl det som sitter i jubileumsmodellen?) och den var ju extremt tjock och klumpig men den har ju chrono också så det bidrar väl ytterligare antar jag.

  Jag har sett bild på en variant med mörka kanter på visarna som jag tyckte var grymt snygg, de blev lite nättare då. Nån som har en aning vad det kan vara för ref?

  Beastie: Jag kan absolut vara intresserad om du vill sälja så dra iväg ett pm om det blir aktuellt!
   
 10. mrMyagi

  mrMyagi Sir Blabbermouth

  Inlägg:
  3.637
  Från:
  Lund

  +1
   
 11. RosaCasio

  RosaCasio Stormtrooper

  Inlägg:
  397
  Från:
  Malmö
  Ser att min klocka är på bild här uppe...om du är modell större så tycker jag att du ska fläska på med en 45.5mm som jag gjorde. Lätt värt det :)
   
 12. Rockenfeller

  Rockenfeller Y-Wing pilot

  Inlägg:
  995
  Från:
  Stockholm
  Har själv rätt små handleder och 45.5 mm (2500-verket) modellen fungerade ju i början. Men efter ett tag började ajg tycka att den var för stor och har väl den tanken slagit rot, då är man körd...
  Nu säljs den till fördel för mindre klockor.

  Med andra ord, jag skulle, likt många ovan redan svarat. Köpa en PO beggad på 42mm med äldre verket. Då tycker jag nästan den blir lite smidigt och smärt :)
   
 13. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Snyggaste är PO 2500 men PO 8500 har nog bäst prestanda...
   
Mårtenssons ur Brookfield