Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Speedmaster Professional Mark II

Diskussion i 'Vintage' startad av Gio, 21 oktober 2014.

 1. Gio
  Trådstartare

  Gio Ewok

  Inlägg:
  38
  [​IMG]

  Vid en resa till Grekland för några veckor sedan träffade jag en vän ( han närmar sig 70 år) som använder Omegan på bilden.
  Han är första ägaren, köpte Omegan när hans dotter var fortfarande bebis (hon är ca 30 år idag) och skadade glasytan efterbara ett par års ägande.
  Utom denna skada har han idag lite problem med att dra den (heter det så?). Han måste dra klockan ett par gånger per dygn eftersom efter ett antal "drag" börjar det gå utan motstånd (om jag har förstått rätt). Annars håller den tiden rätt.

  Mina frågor är:
  Var hittar man mer info om denna modell?
  Kan den repareras? Var?
  Kostnaden?
  Nåt pris i befintlig skick?

  Tack på förhand! :)
   
 2. Fredrik (Swe)

  Fredrik (Swe) X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.704
  Från:
  Stockholm
  Allt går att reparera, bara en fråga om hur mycket man är beredd att betala :)

  När du frågar om var den kan repareras, menar du i Grekland eller i Sverige? En Omega kan många "vanliga urmakare" serva idag, annars kan man gå via AD som antingen gör det själva eller skickar ner till Swatch group.

  En fin fungerande MK2 på länk utan problem är väl värd i runda slängar 12 000:-.

  Är den ca 30 år gammal och använts med skadan i glaset kan man nog tänka sig att urverket mår sådär och tavlan är svår att se skick på.

  Skulle personligen inte betala över 5000:- (om ens det) då det finns risk att service + nytt glas går på mer än 7000:-. Av sentimentala skäl kan man ju kosta på den en redig service och inte "bry sig om" försäljningsvärde men är man bara ute efter en fungerande MK2 så skulle man nog behöva få den rejält billigt för att våga sig på en service.
   
  plattfot gillar detta.
 3. KMS

  KMS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.114
  Från:
  GBG
  Har den aldrig servats är det nog på tiden. Ett glasbyte är nog att föredra. Skriv gärna ut varti landet klockan finns så är det lättare för folk att tipsa om urmakare. Vet inte hur lätt cal 861 (?) är att fixa, finns nog några Omega gurus som kan hjälpa till där. Kan nog bli en slant att få det fixat tyvärr, men å andra sidan så kanske klockan håller i trettio år till!:)
   
 4. Aboynamedsue

  Aboynamedsue Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.938
  Från:
  O
  Skillnaden mellan 861 och 1861 är såvitt jag vet marginell. (annan plätering och annat material i bromsen) Så det bör inte var några konstigheter att serva verket.
   
 5. Gio
  Trådstartare

  Gio Ewok

  Inlägg:
  38
  Den finns i Thessaloniki, Grekland.
   
 6. KMS

  KMS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.114
  Från:
  GBG
  Ok

  Då blir det lite svårare med konkreta tips på urmakare... [emoji1], men som sagt en service hade nog gjort susen!