Har hört om ett ställe strax utanför Simrishamn. Men denna får duga i Birkastan, Bakfickan. 4 formaggio med salami
Ska bli kul att följa denna tråd. Mon favorit i stan är hittills Primo Ciao Ciao Bondegatan. Ingen bild tyvärr...
Yes det är den! Har en polare som ätit där. Svindyra pizzor, ute i bushen och nonchalant/otrevlig personal. Men bästa pizzan han ätit
Grymma pizzor där, lite seg o spänstig botten på ett bra sätt, riktigt nice. Nyss flyttat in runt hörnet - lär bli en del pizzor där...
Brukade käka på Dell'Attore en hel del förut, tyckte om deras pizzor. Skeppargatan 60, nära Karlaplan. http://dellattore.se/
Var den bra? Brukar inte vara något folk där, men inte så länge sedan de öppnade. Känns lite mer rimlig i storlek än Birkastans.
Jag tyckte den som jag åt är jävligt bra. Men nu är det så att jag inte ätit alltför många finpizzor som jag kan jämföra med.
Skövdes bästa pizzeria är utan tvekan Ekebackens. Bättre kebab har jag aldrig ätit. Sen finns det ju restauranger som gör bra pizza också.
Man måste ju banka upp det i kategorier hörni, man vill inte alltid ha ruccola på pizzan Bakispizza: Bästa bakispizzan är en Gyrospizza (utan tomat) från Piccolo Angelo på Verkstadsgatan i Hornstull. Absolut gigantisk, hemmagjort kött, och trevlig personal. Som balsam för själen efter en utekväll. Finpizza: Jag tycker löjromspizzan på Brillo är riktigt vass om än inte särskilt prisvärd, om man inte kan välja mellan löjrom och pizza är det en perfekt kombination. Allround: Bästa allround-pizzan jag käkat är annars på Pizza Hatt på Upplandsgatan, den surdegspizzan med surkål och korv kan jag drömma mig tillbaka till! Jäkla mysig liten restaurang, missa inte. Inte pizza men nästan: Linje Tio:s pissaladiére. Ett "flatbread" med säsongsbetonade toppings, godare än någon pizza i Stockholm . I skrivande stund är den toppad med konfiterad lök, boquerones, oliver, och parmesan. Deras höstversion med kantareller och gruyere är bäst hittills, men ett besök hos dem rekomenderas varmt
Stora fuskpizzor. Brukade äta där när man bodde i krokarna för storlekens skull. Men kvalitén går/gick bort. Pizzaskinka, burkchampinjoner och burkpaprika var det på den tiden. Urk!
I Vasastan finns för övrigt Haga Deli som har haft övergoda pizzor i 20+ år. De har bara ett fåtal att välja på vilket faktiskt är bra. Inte megastora, men gudomliga i sin enkelhet. Som italiensk pizza skall vara. Rekommenderas. Pastan är också väldigt bra för sin ganska låga prisklass.
Har ingen superkoll, men ogillar sk. "Turkpizza". Där jag oftast äter vassare pizzor så tycker jag Boccone vid strömkajen är bra, speciellt vid lite folk. Är det mycket folk så snålar de på toppingen.. Även italienska i mall of Scandinavian, maccheriano eller vad den heter, har väldigt goda pizzor. Bra tunn och god deg.
Rålis pizza & kök eller Georges som kännarna säger serverar en utsökt 80-tals pizza som nu är ovanliga då pizzor idag skall vara superstora och utan fyllning eller vedugnsbakade med mozzarella.