Laddar...
Nymansur

Stil i Sveriges Radio P1; 55 minuter om Rolex, Basel-mässan m m!

Diskussion i 'Diskussion' startad av Micke_A, 20 mars 2016.

 1. Micke_A
  Trådstartare

  Micke_A Titan

  Inlägg:
  224
  Från:
  Skåne
  Just in case, om ni missat det:

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=2794

  Jag citerar: "Klockföretaget, som är baserat i Genève i Schweiz, jämförs ofta med en schweizisk bank – konservativt, hemlighetsfullt, mycket försiktigt – och även ganska så självgott. Men så är det också världens största tillverkare av armbandsur av lyxmodell. Ett märke vars produkter inte bara prytt handlederna på presidenter, och politiker. Även kungligheter och stjärnor inom film och sport har under åren stoltserat med märket. Något som företaget inte var sena med att använda sig av för att bygga upp varumärket – och få det att bli förknippat med framgång.

  Men oavsett vad man tycker om Rolex – och det är det många som gör – så finns det färre som har några invändningar mot själva produkternas kvalitet. Utan det är snarare den image klockorna omgärdas av som leder till diskussioner om huruvida märket är fågel, fisk eller mittemellan.

  Är det tråkiga klockor från ett trist företag som aldrig förnyar sig? Är det överprisade klockor för vräkiga typer som kör suvvar, gillar stora köttbitar och aldrig tackar nej till en golfrunda eftersom det är där man egentligen gör affärer? Eller är det tåliga klockor som håller stilen, oavsett trender?

  Det är kort sagt ett motsägelsefullt märke på många sätt. Vilket förstås också det har bidragit till dess popularitet.

  I veckans program berättar vi mer om hur armbandsklockan kom att bli en statussymbol och hur en klocka kan rädda ett affärssamtal. Vi besöker också en pantbank – där just exklusiva armbandsklockor är ett av de vanligaste värdeföremålen att pantsätta. Och så tar vi en närmare titt på en statussymbol i matvärlden – hummern."
   
 2. Parabellum

  Parabellum Brons

  Inlägg:
  1.246
  Från:
  Stockholm
 3. Micke_A
  Trådstartare

  Micke_A Titan

  Inlägg:
  224
  Från:
  Skåne
Mollstedt