Laddar...

Submariner Red 1680

Diskussion i 'Vintage' startad av johnson, 26 maj 2016.

 1. johnson
  Trådstartare

  johnson Plast

  Inlägg:
  7
  Hej klockfreaks,

  Jag behöver lite råd från er. Jag har en Submariner Red 1680 från 1973. [​IMG] Jag köpte den av min morbror för 20 år sedan. Jag måste tyvärr sälja den eftersom jag behöver pengarna till den kostsamma sommaren. Det finns ingen box eller papper. Orginallänken (sliten plåtlänk) finns kvar. Jag har servat den två ggr på Nymans Ur. Senast för 5-6 år sedan tror jag. Kanske har kvitto någonstans.

  Var säljer jag denna? Klocksnack, Kaplans, London? Hur mycket kan jag få? Ska jag vidta några åtgärder för att få mer betalt? Alltså service, byta glas (det har gått en flisa i glaser vid kl 6), putsa etc?

  Mvh, Johnson
   
  marconimotet, eriksson850, cjperry och 4 andra gillar detta.
 2. Karatekid

  Karatekid Platina

  Inlägg:
  4.543
  Klassisk tråd. Få den värderad på kaplans och sälj den där i någon av deras kvalitesauktioner till hösten alternativt sälj den här efter att du fått den värderad av kaplans och forumexpertisen. Sälj inte förrän du fått den värderad. Synd med tavelsläppet 55-60. Serienr? Fler bilder?
   
  RobRoy och Gummo gillar detta.
 3. Criss Cross

  Criss Cross Diamant

  Inlägg:
  7.115
  Från:
  Stockholm
  Tråkigt att du behöver sälja den pärlan. Jag skulle nöja mig med att byta glaset. Synd att du missade Kaplans auktion förra helgen. Det hade nog givit mest betalt. Med tanke på att du behöver pengarna så pass snart så är nog Klocksnack det bästa alternativet, men då behöver du fler inlägg för att få tillgång dit. Svårt att säga något om priset med endast tillgång till denna bild. Boetten ser lite åtgången ut i det övre högra hörnet. Du kommer säkert få PM med bud. Ta inte första bästa bud...
   
  RobRoy och Gummo gillar detta.
 4. Gummo

  Gummo Joker

  Inlägg:
  10.936
  Grattis Mr @johnson !
  Du kommer säkert få bud på klockan här på KS som herrn ovan påpekat och du kan gärna posta dem här i tråden så får du råd av de som är inlästa på 1680. Håller med @Karatekid ovan, gör inget förhastat utan en vettig värdering.
   
  RobRoy och virrooo gillar detta.
 5. DonDraper

  DonDraper Guld Premium

  Inlägg:
  3.324
  När vi ändå har diskussionen uppe hur pass mycket avdrag inbringar skadan på tavlan?
   
 6. Ministern

  Ministern Founder

  Inlägg:
  18.062
  Du kommer få samma summa i fickan här som på Kaplans efter dina avgifter. Vill du ha hjälp så kan jag kolla på den och ge ett ungefärligt prisläge.
   
  yonsson, Weasel, eriksson850 och 7 andra gillar detta.
 7. johnson
  Trådstartare

  johnson Plast

  Inlägg:
  7
  Serienummer på klockan är 3789582. Jag tror inte tavlan är i så dåligt skick som man kan tro av bilden (förutom skadan 55-60). Det mesta av skiftningarna på bilden är repor i glaset tror jag. Glaset är väldigt repigt och det beror väldigt mycket på hur man plåtar den förstås. I annan vinkel ser tavlan svart och fin ut för det mesta. Det kanske är en poäng att byta glas? Rent generellt är det ju dock en bruksklockasom som synes. Den har använts dygnet runt sedan den var ny. Hittar inte orginallänken men den var oanvändbar. Helt uttöjd.
  2016-05-26 11.56.44. 2016-05-26 11.54.38. 2016-05-26 11.55.37. 2016-05-26 12.01.35. 2016-05-26 12.01.03. 2016-05-26 11.59.46.
   
  Criss Cross gillar detta.
 8. Ako

  Ako Silver

  Inlägg:
  2.521
  Från:
  Malmö
  länken är nog bra att hitta, dessa går att renovera...
   
 9. Calle med C

  Calle med C Brons

  Inlägg:
  1.032
  Från:
  Eken
  Schyst röding! Ett litet tips, redigera bort serienumret.

  Som folk tidigare nämnt, hitta länken och ta Inga skambud från lyckosökare.

  Jag skulle säga att det är bättre att sälja den över forumet istället för att låta en mellanhand tjäna pengar på din trista situation. Det finns dom som besitter väldigt bra kunskap här. Jag själv ej inkluderad, tyvärr.
   
  Senast ändrad: 26 maj 2016
 10. Unicorn Watches

  Unicorn Watches Titan

  Inlägg:
  51
  Håller med Calle, ta bort serienumret, få den värderat och kolla på Kaplans, här på KS. Du kan börja få en uppfattning av värde om du kollar Chrono24 och tidigare auktionen på Kaplans. Ta tiden du behöver för att samla all info och fundera på om det är värt att lägga pengar på att fixa den eller sälja som den är. Saknas lyspunkten?
   
 11. johnson
  Trådstartare

  johnson Plast

  Inlägg:
  7
  Tack. Varför ta bort nr? Och hur gör man? Fattar inte hur man redigerar inlägg!
   
 12. BCKSTRM

  BCKSTRM Silver

  Inlägg:
  2.214
  Att dölja det på bilden. Om det inte är för sent finns det en ändraknapp vid din post.
   
 13. Unicorn Watches

  Unicorn Watches Titan

  Inlägg:
  51
 14. Unicorn Watches

  Unicorn Watches Titan

  Inlägg:
  51
  serienumret är som klockans ID och du vill inte att ngn annan kommer åt det och kan använda den.
   
 15. johnson
  Trådstartare

  johnson Plast

  Inlägg:
  7
  Fattar. Men för sent att ändra tyvärr.
   
 16. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  8.350
  Ser inga problem alls med att visa serienumret. Är bara att ladda hem valfri auktionskatalog om någon nu är intresserad av sånt.

  Känns mer som en urban legend att folk råkat illa ut för att serienummer setts fullt på bilder på internet.
   
  _jonte, Torsten, k9handler och 10 andra gillar detta.
 17. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  8.350
  Skadan på tavlan sänker värdet men det är nog inte enbart en prisfråga. Vissa skulle aldrig köpa den oavsett pris och andra kan leva med det för att resten är fint.

  Baserat av den enda bilden så skulle jag säga att jag tror att man kan få ut ca 80 för den om den har sin 9315 originallänk. Riktigt fina går för 120-130 och denna har en något skadad tavla och halvtrött polerad boett. Allt som allt en fin brukssub.

  Skadan går att laga då den knappt kommer att märkas. Om man nu är på det humöret.
   
  Aurum, StarMan, k0ltrasten och 5 andra gillar detta.
 18. Davvan

  Davvan Pamela Gidley Premium

  Inlägg:
  6.291
  Från:
  Fettefleur......
  Hade en motsv 1680 med ser 3.695 med samma Mark V tavla.....med liknande färgsläpp vid 55 min. Den var visserligen nyservad och i bra skick i övrigt.....inte forumets finaste....men bra. Fick ca 75k för den och det är visserligen 3-4 år sedan. 3.7 milj är väl gränsen för en viss krets nördar......andra säger upp mot 5 milj....tror Per ligger bra i sin bedömning....
   
  NiklasArvid gillar detta.
 19. Calle med C

  Calle med C Brons

  Inlägg:
  1.032
  Från:
  Eken
  Jag har bara fått för mig att det inte är bra att skylta med det. Speciellt med tanke på allehanda bluffmakare som existerar inom klockvärlden. Det kanske bara är jag som är paranoid, men varför göra det lättare för dom att lura folk? Att dom skrev ut hela serienummer i auktionskataloger visste jag faktiskt inte!
   
 20. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  8.350
  Vad exakt kan man göra med en full serial som man inte kan göra med en maskerad?
   
 21. Calle med C

  Calle med C Brons

  Inlägg:
  1.032
  Från:
  Eken
  Det finns tyvärr gott om godtrogna personer. Har man stulna bilder och dessutom ett serienummer, samtidigt som man kräver förskottsbetalning, finns det säkerligen inte bara en som person som kan tänkas gå i den fällan. Tankarna går även till kopior/frankens.

  Summa summarum: jag skulle personligen inte skriva ut mina serienummer och jag ville bara trådskaparen väl.
   
  Unicorn Watches gillar detta.
 22. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  8.350
  Naiva köpare går nog på nitar ändå. Förfalskare kan väl lämpligtvis fylla i valfritt serienummer anyway? Inte som att det är en hemlighet vilka nummersekvenser olika modeller har.

  Men absolut. Fyll inte ut det om du inte vill. Det är dock ingen risk för trådstartaren att skriva ut sitt serienummer här i tråden. :)
   
  NiklasArvid, Fredrik (Swe), Gummo och 2 andra gillar detta.
 23. poormans

  poormans Silver

  Inlägg:
  1.990
  någon mindre ärlig person rippar bilderna, serienr och köra ett försäkringsbedrägeri,

  visserligen bara läst om det på VRF men verkar hända, tex någon som lämnat sin klocka, de haft nykvitto på, till RSC för att få svaret tillbaka att klockan är stulen enligt deras register

  tror iofs att vanligaste bedrägeriet är anmäla en klocka man redan äger och sen sälja klockan ifråga
   
 24. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  8.350
  Som sagt, mest en urban legend. Om det du nämner inträffar så utgår jag ifrån att det är rätt enkelt att fixa. Då är ett betydligt större problem om man faktiskt köper en klocka som varit stulen eller försäkringsfuskad. Och det är inget jag heller läst om ofta. :)
   
 25. poormans

  poormans Silver

  Inlägg:
  1.990
  Det händer väl oxå med jämna mellanrum, var väl någon här som råkade ut för det, jag tror klockan kom ifrån en pantbank ifrån början,
   
 26. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  8.350
  Mjo men det är ju helt andra problem än att man postar fullt serienummer på nätet. :)

  Köper man klockor via suspekta människor på Blocket/Tradera eller via pantbanker så är det större risk än att köpa via auktionshus/handlare/samlare. Ingen jättenyhet. Skulle dock säga att risken i sig är rätt liten om man vet vad man gör och inte är allt för naiv.
   
 27. poormans

  poormans Silver

  Inlägg:
  1.990
  absolut men något jag alltid hört sen jag började hänga på vrf är att det är ok att ge de första siffrorna/bokstav för åldern resten är onödigt att lägga ut
  så jag tror jag kommer att fortsätta med det.
   
  Unicorn Watches gillar detta.
 28. Calle med C

  Calle med C Brons

  Inlägg:
  1.032
  Från:
  Eken
  Du har givetvis rätt i det första, men vad jag ville få fram dock är, som sagt, att det enbart underlättar för skojare när man bokstavligt talat ger dom diverse uppgifter.
  T ex. hur många annonser med stulna bilder har man inte sett där det är uppenbart att personen försöker lura folk på pengar. Det känns enbart onödigt att skylta med personliga saker/uppgifter som kan användas av bedragare/tjuvar.

  Nåväl, ursäkta för OT.
   
 29. Ministern

  Ministern Founder

  Inlägg:
  18.062
  Jag vet inte men kanske är just red sub en klocka jag pluggat in.... Är inte den första jag hjälpt med det och jag finner din insinuation rejält oförskämd.
   
  Magnlar, JaTack, yonsson och 9 andra gillar detta.
 30. Clark Kent

  Clark Kent Diamant Premium

  Inlägg:
  7.278
  Är det så att du har hela Viggen-diskussionen i bakhuvudet? I sådana fall tror jag att att en röd sub är betydligt enklare att prissätta, speciellt när det i detta fall inte handlar om NOS eller ett perfekt skick, så sannolikheten att den skulle sätta prisrekord på Kaplans är nog nära noll.
   
  Ako gillar detta.
Mollstedt