Laddar...
Nymans Ur 1851

Superfakes!

Diskussion i 'Diskussion' startad av Camo00, 13 februari 2013.

 1. Camo00
  Trådstartare

  Camo00 AT-AT driver

  Inlägg:
  6.972
  Från:
  Malmö
  Som ett inlägg i debatten kring huruvida det finns kopior i helguld, kopior som lurar urmakare/-handlare etc, så vill jag bara tipsa om februarinumret av WatchTime. En av artiklarna handlar om sk Superfakes, och där intervjuas chefer från klocktillverkare, höjdare från klockindustrins branschorganisationer, Schweiziska tullen mm...

  Med reservation för att jag skummat och återger den ur huvudet:
  Kontentan är att kopiorna på senare tid blivit så bra att endast mycket små detaljer skiljer och att tillverkarna själva kan ha svårt att se skillnad även vid nogrann inspektion!!

  De nämner tex kopior som sålts för > $100000 till seriösa samlare och ger ett exempel på en Hublot Tourbillion där nästan ALLT var så bra gjort inklusive urverket att de enbart såg att det var en kopia på en liten del som var gjord av plast (istället för kolfiber) samt avsaknad av AR-coating!

  Tillverkarna verkar i denna artikel seriöst oroade över den mycket höga kvaliteten på kopiorna och menar att man inte kan jämföra med 20 år sen då man kunde se skillnad direkt...
   

  Bifogade filer:

 2. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Hmmm... Det låter oroväckande det där... På tal om kopior så har jag ofta gått och tänkt att Seikos Premium är fritt från kopior och känt mig lyckligt lottad tills jag hittade en sida där det såldes många GS-kopior och även Marinemaster kopior.... iof inte särsilt välgjorda.. men ändå.
   
 3. Ja jag har läst om kopior på Royal Oak offshore där många tunga namn inom Audemars Piguet själva blev chockade av "kvalitén" på kopiorna. Kommer inte ihåg vilken tidning det stod i bara.
   
 4. Eurenius

  Eurenius Den norrländska rörtången

  Inlägg:
  5.582
  Från:
  Höga Kusten
 5. China

  China Guest

  Egentligen så handlar det om två saker, kvalitén på en del kopior är mycket hög och piratindustrin har bytt taktik. Förut var försäljningen riktad till folk som visste att de köpte kopior, numera säljs piraterna som äkta vara till olika grossister och företag, auktioner på nätet etc. Det finns allt från billiga instegsmodeller till klockor med exklusiva urverk. Hur mycket har hamnat på den grå marknaden?
   
Mårtenssons ur Brookfield